8 tehnici pentru a atinge o stare meditativa mai profunda


Studiile au aratat ca meditatia in grup este mult mai eficienta, ofera modele si ne motiveaza. Stim ca meditatia este o tehnica excelenta de a ne conecta la sinele superior, de a ne linisti si relaxa si are si numeroase beneficii pentru sanatate, insa putini cunosc adevarata stare de meditatie profunda.
Retragerea de meditatie in tacere de 3 zile, organizata de Scoala Iubirii in perioada 19-21 mai, la Youness Wellness Clinic, la 30 de minute de Bucuresti, in mijlocul padurii, are scopul de a crea conditii adecvate pentru a experimenta calmarea mintii, intrucat se petrece in totala tacere.
Atat pentru incepatori, cat si pentru practicantii avansati de meditatie, retragerile spirituale sunt binevenite pentru a ne linisti de tumultul zilnic, pentru a ne bucura de frumusetea si luciditatea pe care o aduce meditatia, hatha yoga, reiki si invataturile non-duale. De aceea organizam periodic astfel de retrageri, care sunt foarte benefice, programul fiind diversificat: o serie de meditatii, prezentari teoretice, practici yoga, practica individuala, drumetii, iar pentru a completa aceste terapii, cele trei mese zilnice incluse in pret vor fi vegetariene”, afirma Bogdan Begligiu, fondator Scoala Iubirii.
Iata cateva sfaturi simple, experimentate si dovedite a fi eficiente care prelungesc durata si profunzimea meditatie tale, Bogdan Begligiu si Andreea Lada, fondatorii Scolii Iubirii ne spun mai multe in acest material.
Nu manca inainte
Dupa ce ai mancat, energia corpului se va indrepta spre procesele digestive, astfel incat procesele mentale nu primesc la fel de multa atentie. In plan subtil atunci cand mancam energia se duce pe centrul plexului solar si mai jos. Pentru a intra in stari de meditatie profunde energia trebuie ascensionata spre centrul inimii si apoi din ce in ce mai sus.
In momentul in care totul se concreteaza pe procesul digestiv este aproape imposibil sa meditam. Meditatia necesita vigilenta, concentrare si energie mentala. Este mult mai usor sa meditezi pe stomacul gol. Totusi, daca esti cu adevarat infometat si acest lucru iti distrage atentia, mananca ceva usor, cum ar fi un fruct care se digera repede”, explica Bogdan.
Uita de telefonul mobil
Inainte de a incepe meditatia pune-ti telefonul pe silentios sau opreste-l complet. Anunta-ti prietenii si familia ca in acest timp nu doresti sa fii intrerupt. Mergi intr-o camera linistita si inchide usa, inchide ochii si detaseaza-te de lumea obisnuita. Acest lucru are un impact psihologic profund. Dedica-te complet acestei practici. „In aceasta tabara toti participantii vor fi rugati sa-si lase telefonul mobil la intrarea in centru, acesta fiindu-le inapoiat la finalul retragerii. Prin aceasta tehnica ne dorim ca fiecare sa se concetreze pe interiorul sau si mai putin in exterior, pentru ca in astfel de momente mintea incepe sa se blocheze, fara stimulii exteriori si astfel apare starea de liniste si centrare”, adauga Andreea Lada.
In mod repetat si regulat
Mediteaza regulat, la aceeasi ora, de doua ori pe zi. Daca doresti in mod real sa avansezi in meditatie este important sa iti faci un obicei din asta. Unul dintre motivele pentru a practica de doua ori pe zi este acela ca efectul subliminal al mantrei dureaza aproximativ douasprezece ore. Prin urmare, daca meditezi de doua ori pe zi rostind o mantra, acest efect se va construi in mod continuu.
Alege postura confortabila
Atunci cand meditatia functioneaza cu adevarat vei simti un flux de energie prin coloana vertebrala. O postura gresita de intindere impiedica fluxul de energie, afecteaza respiratia si reduce vigilenta mentala, de aceea este indicat sa stam cu spatele drept. Te poti chiar rezema de un perete daca nu poti sta drept si in mod obligatoriu foloseste o pernunta sub fund, pentru a usura pozitiei spatelui.
Rolul mantrelor
Mantrele sunt foarte utile pentru ca ajuta sa ne mentinem concentrarea pe un singur punct, pe repetitia acelui cuvant. In momentul practicarii corecte a meditatiei cu mantre vom putea auzi sunetul lor subtil precum un tiuit. Acest tiuit va incepe apoi sa apara si in timpul zilei, dar mai ales dimineata si seara, cand de abia am iesit sau ne pregatim sa intram in planul astral, adica sa visam.
Importanta respiratiei
Respiratia profunda calmeaza mintea, dar nu multi oameni stiu diferenta de respiratie intre nara dreapta si cea stanga. Atunci cand fluxul de aer prin nara stanga este mai puternic, vei fi capabil sa te concentrezi mult mai bine in meditatie. In cazul in care fluxul respiratiei este predominant in nara dreapta, il poti schimba stand culcat pe partea dreapta, pentru cateva momente, tinand capul asezat pe brat. Nara stanga va deveni astfel dominanta si iti vei putea incepe meditatia.
Echilibru si energie
Reiki este cuvantul japonez care desemneaza energia vitala si TUMMO este notiunea tibetana pentru focul interior. Aceasta se refera, mai exact, la energia Kundalini, puterea ascunsa din interiorul tuturor. Este o forma spiralata de energie, care se afla de obicei in stare latenta in partea inferioara a corpului, la baza coloanei vertebrale.
Energia Kundalini este esentiala in procesul de curatare si crestere spirituala avansata. TUMMO REIKI este o tehnica de canalizare a energiei universale si a energiei Kundalini. Cea dintai este eficienta in vindecarea si imbunatatirea sanatatii corpului si a mintii. Cea de-a doua joaca un rol primordial in curatarea corpului energetic si echilibrarea sa. Aceasta va fi tehnica principala predata in aceasta retragere de meditatie de 3 zile”, afirma Bogdan Begligiu.
Meditatia in grup ajuta
Mediteaza in mod regulat cu un grup si participa la sedinte ori de cate ori poti. Experienta meditatiei intr-un grup este destul de diferita fata de practica pe cont propriu. Acest lucru poate fi pentru tine o puternica sursa de inspiratie, confort si sprijin.
Pentru cei care sunt interesati de vindecarea fizica, TUMMO REIKI ofera un sistem energetic, care combina toate elementele din Reiki, plus energia puternica Kundalini, pentru sporirea rezultatelor asupra chakrelor si a energiei corpului. Pentru cei care sunt interesati de dezvoltarea spirituala, exista un sistem complet prin care pot ajunge la indeplinirea destinului. Pentru cei care isi doresc sa fie mai iubitori, mai deschisi si mai conectati cu Dumnezeu, Adevarata Sursa, Universul, Creatorul, nivelurile de TUMMO REIKI sunt etapele preliminare ale unui sistem profund de dezvoltare personala si spirituala”, completeaza Bogdan.
Te asteptam in taberele spirituale Scoala Iubirii unde realizam de fiecare data o multitudine de tipuri de meditatie. In perioada 19-21 mai, poti participa la Silence Retreat, la Youness Wellness Clinic, un curs intesiv de meditatie conceput atat pentru cei care doresc sa experimenteze o retragere spirituala, cat si pentru cei care nu au suficient timp sa realizeze aceste izolare timp de 10 zile. Pretul retreatului este de 200 euro si se poate achita in doua transe, 50% pana la data de 23 aprilie si restul pana pe 9 mai. Sunt incluse 3 mese pe zi vegetariene, cazarea in camera dubla si transportul din Bucuresti si retur. Pentru mai multe detalii si rezervari intra pe www.scoalaiubirii.ro.


Comentarii