Andreea Marinescu, prezentatoare știrilor PRO TV, a ales să recolteze celule stem cu Baby Stem


Peste 40 000 de transplanturi de celule stem au fost înregistrate în Europa în 2014, conform ultimului studiu distribuit în iunie 2016. În ultimii ani, studiile clince şi educaţia la nivelul maselor, determină din ce în ce mai mulţi părinţi să apeleze la o bancă de celule stem în momentul naşterii copiilor. Transplantul cu celule stem este o procedură utilizată în mod curent de 25 de ani, în întreaga lume. Nu mai este de mult o procedură experimentală, astăzi medicii știu exact care sunt indicațiile de transplant, fiind axate în boli începând cu leucemie, thalasemie, siclemie, afecţiuni ale măduvei osoase și până la boli metabolice ereditare.
Tot mai multe persoane cunoscute din România au început să apeleze la recoltarea de celule stem pentru bebelușii lor. Prezentatoare de știri din cadrul Pro Tv,  Andreea Marinescu, se numără printre acestea. „Acum că m-am liniștit și totul e în ordine vă pot spune câte ceva despre alegerile făcute înainte de nașterea lui Armin! Prima a fost în legătură cu sănătatea lui pe viitor! Suntem părinți precauți și vrem siguranța pentru copiii noștri! Eu am ales pentru Marc Armin, Baby Stem - kitul de recoltare și stocare a celulelor stem! E drept că am studiat câteva luni piața și nu a fost o întâmplare. Nu imi doream să risc în niciun fel! Cei de la Baby Stem stochează sângele în Germania, în banca numărul 1 de celule stem - Seracell, sunt acreditați GMP și oferă garanție 20 de ani!”, a postat Andreea pe pagina personală de Facebook.
Cercetătorii sunt de părere că sângele din cordonul ombilical poate fi folosit pentru tratarea unui număr mare de boli. Transplantul de celule stem  din cordonul ombilical a salvat deja viața multor pacienți cu anumite tipuri de cancer și boli hematologice. Principalele beneficii ale recoltării de celule stem sunt numeroase, însă cele mai importante aspecte sunt urmatoarele:
Celulele stem din sângele din cordonul ombilical sunt considerate soluția salvatoare atunci când nu se  găsește un donator adecvat cu o grefă compatibilă pentru pacientul în cauză. Atunci când se caută donator, medicii doresc întotdeauna să găsească potrivirea perfectă, în general la membri din familia pacientului, respectiv frați sau surori. Șansa ca fratele unui pacient să fie perfect compatibil este de 1 din 4. Având în vedere dimensiunile din ce în ce mai restrânse ale familiilor, doar 30% din pacienți au un frate donator care este perfect compatibil. Chiar și în ciuda milioanelor de donator înscriși în registrele de măduvă osoasă la nivel mondial,  1 din 3 pacienți nu reușește să găsească un donator adevcat.
Compatibilitate crescută cu rudele de sânge. În situația în care tu, soțul/soția sau ceilalți frați ai copilului au nevoie de un transplant, șansele ca celulele stocate să fie perfect compatibile sunt de peste 25%.  Deci recoltarea de celule stem poate salva chiar și membrii familiei, nu doar pe cel de la care se recoltează.
Tratează până și cele mai grave boli. Celulele stem din sângele ombilical sunt utilizate astăzi pentru a trata boli considerate odinioară incurabile, printre care leucemia, unele forme de cancer și afecțiuni ale sângelui sau al sistemelor imun și metabolic. Celulele stem ale copilului tău reprezintă o șansă în plus la viață în astfel de situații, peste 80 de boli putand fi tratate cu ajutorul celulelor stem. Printre ascestea se numără diverse tipuri de leucemii, anomaliile moștenite ale globulelor roșii, diverse tipuri de cancer ale măduvei osoase dar și alte tipuri de cancer.
Cercetătorii sunt într-o permanentă căutare a modalităților de extindere a utilizării celulelor stem. Interesul este acela de a dezvolta țesuturi care pot inlocui fragmente tisulare bolnave ale celor care au nevoie de un transplant. Diabetul sau boala Parkinson apar din cauza îmbolnăvirii unui anumit grup de celule, iar transplantul de celule stem ar putea înlocui celulele bolnave. Acest tip de transplant poate fi soluția salvatoare chiar și în cazul afecțiunilor inimii sau ficatului.
La fel se întâmplă și în cadrul paraliziei cerebrale. În momentul de față se desfășoară un studiu clinic pentru tratarea copiilor cu paralizie cerebrală cu celule stem din sângele din cordonul ombilical propriu recoltat la naștere. Un studiu anterior a demonstrat că metoda este sigură și în prezent se cercetează eficacitatea acestui tratament.
Carmen Brumă, Oana Roman, Emma Zeicescu, Amalia Enache, Mirela Vaida, Raluca Culcea, Ioana Tigaila, Andreea Bănică și Pepe – Ionuț Pascu, Daniel Osmanovici, Octavia Geamănu, Viorica Susanu sunt doar câteva dintre vedetele care au ales să investească în viitorul celor mici și au recolatat celule stem prin Baby Stem. Dă-i șansa micuțului tău să ducă o viață fără griji în ceea ce privește sănătatea, apelând la Baby Stem pentru servicii de recoltare și stocare celule stem. Partener certificat Seracell în România, Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare, asistență pe tot parcursul procesului și garanția calității germane.
Având sediul central în Berlin, Seracell , banca numărul 1 de celule stem din Germania, este prezentă în Spania, Italia, Serbia si Egipt. Datorită facilitătilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice. Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitați basbystem.ro.


Comentarii