Nonconformistul lumii clasice: Haushka, unul dintre cei mai buni pianiști contemporani, în concert la București








Nonconformistul lumii clasice:
Haushka, unul dintre cei mai buni pianiști contemporani, în concert la București

ARTmania Classics prezintă Hauschka la București, marți, 9 mai 2017, de la ora 19.00, la Cinema Elvire Popesco. Un eveniment dedicat melomanilor, iubitorilor de muzică clasică și ascultătorilor curioși să experimenteze neconvenționalul artistic contemporan. Hauschka are un portofoliu impresionant, cu peste zece materiale complexe de studio, ediții speciale de vinyl-uri, a susținut concerte în locuri inedite și păstrează un grup de fani dedicați din cercurile de audiții Fluxus, John Cage, ArvoPärt, Philip Corner, Max Richter sau Sylvain Chauveau. 
·  Biletele pentru concertul Hauschka, din data de 9 Mai 2017, pot fi achiziționate din rețeaua Eventimsau online, de pe kompostor.ro. Prețurile variază între 70 și 130 lei.

Pianistul german Hauschka, unul dintre cei mai important muzicieni contemporani, va concerta în România pe 9 Mai 2017, la Sala Cinema Elvire Popesco din București. Evenimentul, organizat cu sprijinul Institutului Francez din București, este o inițiativă ARTmania Classics, în parteneriat cu Jazz Fan Rising. 

Hauschka este unul dintre cei mai cunoscuți virtuozi ai pianului modificat – un instrument al cărui sunet este alterat prin inserarea unor obiecte între sau pe corzi, ciocănele sau amortizoare. Are o identitate inconfundabilă, iar abordarea sa unică a fost dintotdeauna, spune critica, provenită din resorturi profunde, instinctive, dar și cultivate, dintr-o dragoste puternică pentru ritm. Haushka este un artist care cunoaște pianul în totalitate și nu se teme să îl abordeze cu sensibilitate și dinamism, deschis către valorile clasice, dar și către surse de inspirație contemporane dintre cele mai diverse.

Hauschka are un portofoliu impresionant cu peste zece materiale complexe de studio, ediții speciale de vinyl-uri, a susținut concerte în locuri neconvenționale și încântă un grup de fani dedicați, din cercurile de audiții Fluxus, John Cage, ArvoPärt, Philip Corner, Max Richter sau Sylvain Chauveau.

De reascultat înainte de concert: “The Prepared Piano” din 2005 – esențial pentru a înțelege  esența stilului Hauschka, “Salon des Amateurs” din 2011 - pentru experimentări ritmice techno dezvoltate la pian. Nu în ultimul rând, trebuie parcurse și cele mai noi două materiale de studio – “Abandoned City” și “A NDO C Y” - din 2014 și 2015, pentru a înțelege prezentul universului Hauschka și pentru dezvoltarea unui orizont de așteptare perfect compatibil cu evenimentul de la București.



Comentarii

Postări populare