Fest-FDR2017, pol important al dramaturgiei românești!
Festivalul European al Spectacolului Timișoara - Festivalul Dramaturgiei Româneşti este unicul festival din România care se concentrează în egală măsură pe spectacolul de teatru pe text românesc și pe relevarea identității acestuia în fluxul dramaturgiei europene, evidențiind, totodată, teatralitatea tuturor formelor de artă a spectacolului.
Gândit ca un pol important al dramaturgiei româneşti şi ca punct de convergenţă al artelor spectacolului, FEST-FDR a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale României. Anul acesta, FEST-FDR se bucură de sprijinul financiar al Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Nu în ultimul rând, FEST-FDR își consolidează dimensiunea culturală,  civică  și socială care l-a impus în context european, fapt demonstrat de obținerea labelului european EFFE.

La fel ca în anii precedenți, secțiunea dedicată spectacolului de teatru pe text românesc – FDR – panoramează anul teatral anterior în viziunea teatrologului Oana Borș, selecționerul festivalului, în timp ce secțiunea FEST este dedicată artelor spectacolului și spectacolelor în aer liber. Vă puteți bucura de spectacole timp de încă o săptămână și jumătate, până pe data de 25 mai.

Comentarii

Postări populare