Whiskers and Tales, pentru femeia care iubește stilul arhitectural



Din pasiunea pentru animale și povești s-au născut haine.  A progresat și azi se numește Whiskers and Tales, un brand românesc care întruchipează sinceritatea și entuziasmul unui designer cu o singură țintă, aceea de a ne îmbrăca altfel...



Povești cu animale și idei apărute spontan


 În tot ceea ce fac, aici, în atelierul meu, pornesc de la o poveste legată de animale. Asta mă reprezintă. Am avut și o colecție inspirată de motani care apar în desenele animate. Am acasă doi motani adoptați, o altă sursă de inspirație care face deliciul creațiilor mele. O muncă frumoasă pe care am dorit să o fac încă de când eram foarte mică. Am și azi, păstrate într-o ladă, rochiile croite pentru păpușile mele. Varietatea hainelor pe care le etalez în showroom sau la târguri vine din povești, caut în minte cele mai frumoase povești pentru a realiza piese vestimentare la fel de frumoase. Totul e spontan, este exact așa cum simt.




Ne plac designerii  români care nu se eschivează în a ne surprinde. Ne oferă piese, modele care aduc un suflu nou în garderobă, ne oferă, de asemenea, unicitatea și look- ul urban de care avem nevoie.


Designer-ul Whiskers and Tales spune că iubește croielile arhitecturale și liniile fluide: “Îmi place tot ce este casual, merg pe croiuri cu volume, îmi plac texturile și liniile fluide care amintesc de Zaha Hadid. Structură versus fluiditate...
Îmbin texturile,  adaug jerse peste alte textile. Hainele mele fac ușor tranziția de la zi la seară pentru un cocktail, pentru că încerc să le gândesc să poată fi accesorizate în mod diferit. Silueta este avantajată... Dacă vei căuta rochii mulate și strălucitoare nu le vei găsi la mine. Nici corsete anii ’50. Peste toate, piesele vestimentare ce aparțin Whiskers and Tales sunt stilizate în mod diferit- o fustă cloche va fi purtată cu un hanorac. Sunt foarte atentă la volume... 








Culori pastelate și materiale naturale


Materialele naturale sunt magice, iar acum se poartă mai mult decat oricând. Whiskers and Tales ne atrage cu o variatate de piese vestimentare în culori pastelate, ne atrage mai ales cu texturile din bumbac sau din pânză topită: “Voi aminti de hainele vopsite și drapate manual pe pânza topită, de linia Ever Green, modele pe care le consider basic, care pot trazaționa de la un anotimp la altul. Am apetit pentru culoare, dobândit după munca pe care am prestat-o în retail. Căci da, am lucrat mult timp în retail-ul de masă. Da, categoric colorat! Culoarea te binedispune... Am făcut la un moment dat și un experiement- am realizat mai multe rochii galbene și verzi. Mă așteptam ca cele verzi să se vândă mai bine, numai că nu a fost așa... Rochiile galbene au avut mai mult succes. Din fericire, femeile caută culoarea. Oricine își va face ziua mai frumoasă dacă se va îmbrăca foarte colorat.”




Cum se distinge Whiskers and Tales?


Este adevărat că în România, la acest moment, există foarte mulți designeri care se remarcă. Unii prin cromatică luxuriantă și piese vestimentare sofisticate, alții prin simplitate și ținute sport-casual. Designer-ul Whiskers and Tales spune că: “ Întra-adevăr, există foarte mulți creatori de modă la noi extrem de talentați. Eu încerc să mă evidențiez prin  croiuri diferite și materiale impecabile, atenție la detalii. Dorința mea este ca, atunci când poartă Whiskers and Tales, femeia să se simtă confortabil, specială, frumoasă, modernă.




Viitorul pentru Whiskers and Tales

Încerc să mă dezvolt, însă sunt atentă să nu mă avânt în mai multe direcții și apoi să nu susțin direcția pricipală. Provocările sunt multe, important este să găsesc momentul potrivit pentru a mă evidenția și mai multîntr-o manieră pozitivă.

Comentarii

Postări populare