Kidodent, sau despre sănătatea dentară a copiilor, cu medicul stomatolog Marinela Bănică













Îngrijirea dinților primari este foarte importantă, iar  părinții trebuie să acorde atenția cuvenită dentiției de lapte, pentru că astfel se vor pune bazele unor dinți definitivi sănătoși. 

Medicul stomatolog Marinela Bănică, din cadrul clinicii Kidodent, ne avertizează că odată ce acești dinți au erupt, au nevoie de îngrijire permanentă până ce vor apărea cei definitivi. 

Educația în ceea  ce privește igiena orală a copilului tău trebuie impusă din primii ani, iar aceste obiceiuri vor fi apoi de folos pentru ca dentiția definitivă să fie perfectă.







Zahărul, otrava care distruge dinții copiilor

" Printre cele mai importante cauze care duc la apariția cariilor la copii se numără alimentația dezechilibrată, dulciurile mâncate în exces sau periajul incorect. De asemenea, tot din aceste cauze apare și sângerarea gingiilor, precum și dureri foarte mari care pot duce la refuzul copilului de a mai mânca. Orice copil care va mânca mult zahăr ( cereale care conțin acid fitic) și prea puține alimente bogate în vitamine se va confrunta cu probleme ale dentiției de lapte. Este nevoie de vitamine în alimentație, iar din dieta lui zilnică nu ar trebui să lipsească vitaminele A, D, E, K, precum și calciu, fosfor sau magneziu. Bacteriile din gură interacționează cu zahărl, lucru care facilitează apariția cariilor", spune medicul Marinela Bănică.


Periajul corect, foarte important în igiena orală a copilui tău


"Este foarte important ca cei mici să înțeleagă importanța periajului timp de 2-3 minute. Ei tind să spele dinții superficial, iar acest lucru nu le va oferi igiena orală perfectă. Aceștia trebuie asistați atunci când folosesc peria și pasta de dinți, iar părinții trebuie să fie siguri că periajul este corect și mai ales că cei mici nu înghit pasta de dinți." ( medic stomatolog Marinela Bănică- http://www.kidodent.ro/). 

În cadrul cabinetului Kidodent ( aflat pe strada Roma, nr 42A), Stomatologia preventivă este foarte importantă. Copii pot avea parte aici de:

- Dental Care Visit, o primă vizită cu filme educative și jocuri interactive privind îngrijirea dentară.

- Programe educașionale diferențiate pe grupe de vârstă

- Examinare și diagnosticare orală completă

- Dispozitive moderne de detectare precoce a cariilor

- Test screening pentru susceptibilitatea la carii

- Tratamente de prevenșie a cariilor cu fluor și xylitol

- Sigilări dentare BPA free

- Profilaxie- detartraj cu ultrasunete. air flow și detartraj pofesional

- Tratamente non-invazive și minim invazive

- Tratarea cariilor fără freză, cu ajutorul sistemelor Cari Solv, Air Abrasion și Sonic Flex.

- Obturații de compozit colorate

- Anestezie cu seringă electrinică fără ac și helo-sedare

- Monitorizare periodică

- Radiografii digitale cu minimă expunere la radiații

http://www.kidodent.ro/

















Comentarii

Postări populare