Pregătiri pentru sezonul rece – sfaturi pentru întărirea sistemului imunitar
Mai ales acum, când ne apropiem cu pași repezi de sezonul rece, întărirea sistemului imunitar trebuie să fie o prioritate pentru toți cei care doresc să aibă o sănătate de fier și
rezistență mai mare la efort ori la ritmul cotidian din ce în ce mai alert. Pentru
o imunitate excelentă trebuie să
avem în vedere 3 aspecte - 3 pași de urmat în stilul nostru de viață cotidian:
exercițiile fizice constante, starea psihică bună și alimentația variată și sănătoasă.
Sistemul
imunitar are un rol extrem de important în organism, el luptând împotriva “invadatorilor” străini (bacterii patogene, microbi și virusuri) și distrugând
celulele canceroase. Practic, abilitatea organismului nostru de a interacționa cu factorii mediului înconjurator și de a ne menține sănătatea este
strict dependentă de buna
funcționare a sistemului
imunitar. S-a dovedit de-a lungul timpului că o nutriție axată pe alimente de proastă
calitate implică un risc
crescut de infecții, întârzie vindecarea sau mărește perioada de convalescență și
refacere după o boală și, de
asemenea, crește
sensibilitatea la complicațiile
ori disfuncțiile sistemului imunitar.
Dieta
echilibrată și sănătoasă este o soluție
pentru întărirea sistemului imunitar.
Este deja un lucru cert că unul dintre cele mai bune lucruri
pe care le putem face pentru întărirea sistemului imunitar este să ne asigurăm o bună nutriție, complexă, completă și echilibrată, zi de
zi. Dar care sunt alimentele care întăresc sistemul
imunitar slăbit sau îi mențin buna funcționare?
Acizii
grași esențiali, precum cei ce pot fi asimilați din peștele
de apă dulce sau
acizii grași monosaturați, așa cum sunt cei din uleiul de masline, stimulează funcționarea sănătoasă a celulelor gastro-intestinale. Nu în ultimul rând, alimentele bogate în fibre - fructele și legumele proaspete - ajuta la întărirea sistemului imunitar slăbit și la menținerea sănătații și a întregului
nostru echilibru.
Știai că...?
Uleiul
de măsline este un „suc”
natural care păstrează intacte aroma, gustul, vitaminele şi proprietăţile
fructelor măslinului. El este, de altfel, singurul ulei vegetal
care poate fi consumat imediat după
stoarcerea fructelor. Beneficiile
cele mai importante pe care le are uleiul de măsline vin din faptul că acesta este bogat în acizi
graşi monosaturaţi şi antioxidanţi.
Monini oferă o gamă largă de uleiuri de măsline extravirgine, produsele de bază fiind Monini Classico, Monini
Delicato și Monini
GranFruttato.
Monini
Classico este uleiul de măsline
extra virgin renumit pentru aroma sa consecventă. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizări în care completează - cu
adevărat și pentru orice gust gourmet - orice fel de mâncare, indiferent dacă se folosește în sosuri, salate, fripturi ori garnituri.
Monini
Delicato cu aroma sa fină și suavă este alternativa recomandată de specialiștii în gastronomie celor care nu sunt obișnuiti cu gustul uleiului de măsline extra virgin. În
bucătărie este un ideal și versatil dressing, fiind utilizat
la legume fierte și crude,
sosuri, supe, fripturi și
salate.
Monini
GranFruttato.
Gustul său distinct, picant, bogat se datorează conținutului ridicat
de polifenoli și antioxidanți, cărora medicina modernă le atribuie un rol fundamental în apărarea organismului împotriva îmbătrânirii celulelor. Este recomandat să se utilizeze în stare proaspătă pe bruschettas, salate ori
legume fierte.
Monini - o alegere savuroasă și sănătoasă, în fiecare
zi!
www.monini.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu