Fine Turkish Cuisine: Turquoise Restaurant
Bucataria turceasca autentica este reprezentata cu
mandrie in peisajul gastronomic bucurestean de Turquoise, un local prietenos,
aflat intr-un open space colorat prevazut cu un acoperis de sticla care ne lasa
sa privim spre cer, printre nori, sa ajungem intr-un taram al viselor, printre
baclavale, menemen, humus si lokum.
Turquoise Restaurant s-a lansat oficial in luna martie
cu viziunea de a crea in Bucuresti cea mai autentica si mai deosebita experinta
culinara turceasca. La Restaurantul Turquoise, te vei simti imediat ca si cand
ai fi pasit in orasele din Turcia. Va asteapta o varietate de feluri turcesti,
servite intr-o ambianta confortabila si primitoare. De asemenea, in orele
tarzii va puteti bucura de aromele unice de narghilea, insotie de o mare
varietate de bauturi, intr-o atmosfera de lounge.
Restaurantul Turquoise este un
loc special - cu zona sa de terasa inchisa pentru fumatori in interiorul Zonei
de servire si un etaj privat pentru orice tip de evenimente, cu o capacitate
totala de 300 de persoane.
Preparatele bucatariei turcesti s-au nascut dintr-o
contopire armonica a stilurilor culinare din Asia Centrala, Orientului Mijlociu
si zona Peninsulei Balcanice.
Bucatarii sunt de origine turca,
iar mancarea este pregatita dupa retete autentice turcesti, restaurantul
oferind specialitati ale zonei de Sud-Est a Turciei. In Sud-Est mancarea este
mult mai condimentata si se mananca in special Kebab si Baklava, in partea de
vest, uleiul de masline si pelteaua isi disputa suprematia, in zonele din
apropierea Marii Mediterane si Marmara, legumele si verdeturile sunt foarte
apreciate, iar in Anatolia, pestele este star-ul preparatelor.
In Turcia, o masa traditionala poate incepe cu mezze
(un ansamblu de aperitive calde si reci) si poate continua cu o gama variata de
preparate din carne, toate intr-un aranjament culinar de neuitat.
Kebaburile costa intre 39 si 65 lei (in functie de
ingrediente si gramaje); Adana Kebab (200 g) cu lipie mare, garnitura de legume
si couscous costa 39 lei, Patlikan cu vinete si garniturile aferente (250 g) 49
lei, un platou mare cu de toate cotlete de berbecuț, frigărui de pui, kebaburi,
garnituri 70 de lei. Lavasul – pita turceasca 3 lei, Lahmachunul – un fel de
lipie cu legume 10 lei, pidele – corabioarele din aluat rumene cu diverse
umpluturi – de la 28 de lei, iar salatele de pe la 15 lei – acili ezme cu
ardei, rosii si nuca, babaganusul – salata de vinete – 18
lei. O portie de baclava (3 buc.) – de la 19 lei, 3 cupe de inghetata
turceasca – 16 lei, cafeaua turceasca – 11 lei.
Turquoise Restaurant –
Theodor D. Sperantia, nr. 96 (zona Decebal)
Rezervari: 0731 826 222
Web:
www.turquoiserestaurant.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu