Fine Turkish Cuisine: Turquoise Restaurant



 Bucataria turceasca autentica este reprezentata cu mandrie in peisajul gastronomic bucurestean de Turquoise, un local prietenos, aflat intr-un open space colorat prevazut cu un acoperis de sticla care ne lasa sa privim spre cer, printre nori, sa ajungem intr-un taram al viselor, printre baclavale, menemen, humus si lokum.
Turquoise Restaurant s-a lansat oficial in luna martie cu viziunea de a crea in Bucuresti cea mai autentica si mai deosebita experinta culinara turceasca. La Restaurantul Turquoise, te vei simti imediat ca si cand ai fi pasit in orasele din Turcia. Va asteapta o varietate de feluri turcesti, servite intr-o ambianta confortabila si primitoare. De asemenea, in orele tarzii va puteti bucura de aromele unice de narghilea, insotie de o mare varietate de bauturi, intr-o atmosfera de lounge.


Restaurantul Turquoise este un loc special - cu zona sa de terasa inchisa pentru fumatori in interiorul Zonei de servire si un etaj privat pentru orice tip de evenimente, cu o capacitate totala de 300 de persoane.
Preparatele bucatariei turcesti s-au nascut dintr-o contopire armonica a stilurilor culinare din Asia Centrala, Orientului Mijlociu si zona Peninsulei Balcanice.
Bucatarii sunt de origine turca, iar mancarea este pregatita dupa retete autentice turcesti, restaurantul oferind specialitati ale zonei de Sud-Est a Turciei. In Sud-Est mancarea este mult mai condimentata si se mananca in special Kebab si Baklava, in partea de vest, uleiul de masline si pelteaua isi disputa suprematia, in zonele din apropierea Marii Mediterane si Marmara, legumele si verdeturile sunt foarte apreciate, iar in Anatolia, pestele este star-ul preparatelor.




In Turcia, o masa traditionala poate incepe cu mezze (un ansamblu de aperitive calde si reci) si poate continua cu o gama variata de preparate din carne, toate intr-un aranjament culinar de neuitat.
Kebaburile costa intre 39 si 65 lei (in functie de ingrediente si gramaje); Adana Kebab (200 g) cu lipie mare, garnitura de legume si couscous costa 39 lei, Patlikan cu vinete si garniturile aferente (250 g) 49 lei, un platou mare cu de toate cotlete de berbecuț, frigărui de pui, kebaburi, garnituri 70 de lei. Lavasul – pita turceasca 3 lei, Lahmachunul – un fel de lipie cu legume 10 lei, pidele – corabioarele din aluat rumene cu diverse umpluturi – de la 28 de lei, iar salatele de pe la 15 lei – acili ezme cu ardei, rosii si nuca, babaganusul – salata de vinete – 18 lei. O  portie de baclava (3 buc.) – de la 19 lei, 3 cupe de inghetata turceasca – 16 lei, cafeaua turceasca – 11 lei.



 Turquoise Restaurant – Theodor D. Sperantia, nr. 96 (zona Decebal)

Rezervari: 0731 826 222




Web: www.turquoiserestaurant.ro






Comentarii

Postări populare