Top șapte sfaturi despre produsele cu factor de protecție solară





Odată cu venirea verii și începerea sezonului de plajă, informațiile despre protecția solară încep să abunde internetul. 

Paradoxal, multe persoane continuă să ignore sfaturile specialiștilor, chiar dacă numărul cazurilor noi de cancer de piele la 100.000 de locuitori a crescut anual cu 3% si cu 200% din 1975 până acum. 

Produsele de protecție solară Bottega Verde îngrijesc cu delicatețe pielea expusă razelor soarelui, stimulând bronzul frumos și sănătos, evidențiând frumusețea și strălucirea pielii. Fiind vorba de cosmetice naturale, acestea oferă protecție ridicată, dar mai mult decât atât, funcționează precum niște veritabile tratamente de înfrumusețare.

Protectie solara - Crema dupa plaja, hidratanta si matasoasa, cu ulei de hibiscus si argan.jpg


BottegaVerde.ro a dat întâlnirea jurnaliștilor și bloggerilor în grădina centrului The.FAM., la o discuție despre protecția solară și ce recomandă specialiștii atunci când alegem cremele pentru plajă.
Într-o discuție mai aprofundată despre problemele pe care organismul nostru le întâmpină odată cu expunerea la primele raze de soare, specialiștii BottegaVerde.ro și The.FAM. ne-au ajutat să conștientizăm care sunt cele mai importante 7 recomandări care trebuie luate în considerare despre protecția solară.

Protectie solara - Kit 3 produse.jpg




Protectie solara - crema de fata, dupa plaja, hidratanta, cu flori de pai.jpg




Nu aplici suficientă protecție solară. 

Produsele de protecție solară pe bază de minerale, cum ar fi oxidul de zinc și dioxidul de titan sunt, de obicei, mai groase în aparență, așa că, de multe ori oamenii cred că aplică suficientă soluție, însă lucrurile nu stau chiar așa. Fundațiile de Cancer de Piele recomandă să aplicăm solutie o dată la doua ore, fiind indicat să consumăm jumătate de recipient ăn decursul unei zile de plajă.

Alege produse pe baza de ingrediente naturale. 

„Opteazaă pentru un spray cu protecție solară pe bază de ingrediente naturale. Pe site-ul BottegaVerde.ro poți găsi o gamă variată de produse cu factor de protecție solară fără parabeni și formaldehidă. Încearcă protecție solară - lapte spray cu protecție, antioxidant, cu extract de lemn dulce și petale de floarea soarelui spf 50 (150 ml).Conține ingrediente naturale, active, de înaltă performanță: extractul de lemn dulce are o acțiune antioxidantă, de calmare și de protecție împotriva razelor UV”, explică Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro.




Pentru ten folosiți factor de protecție ridicat 

În special vara, în ritualul de zi cu zi, trebuie să strecurați un produs cu factor de protecție ridicat. În general folosim creme cu protecție solară doar când mergem la plajă, însă soarele este la fel de puternic și în oraș. Pentru față folosiți protecție solară - crema de față, antioxidantă, de protecție, pentru pielea sensibilă și delicată, cu maxnolia și ulei de argan - protecție foarte înaltă spf 50. Este mult mai ușor de aplicat, se absoarbe rapid în piele și protejează tenul pe lungă durată.

Protectie solara - crema de corp, hidratanta si autobronzanta, cu extract de papaya si mango.jpg


Nu folosiți soluții cu factor de protecție solară expirate! 

Cremele de protecție de obicei durează aproximativ doi ani nedeschise, însă odată ce ați desigilat capacul, va fi necesar să o consumați în decursul a câteva luni. De asemenea, contează foarte mult și felul în care sunt depozitate. Ținute sub soare și în căldură, își pierd din proprietăți mult mai rapid.





Protectie solara - Lapte cu autobronzare rapida, cu ulei din nuci braziliene si fructul pasiunii - protectie medie SPF 20 43 lei.jpg


Cremele hidratante au, de obicei, un factor de protecție solară mult mai scăzut. 
Protecția din aceste creme nu durează toată ziua și nu se recomandă să se utilizeze ca și creme pentru plajă. Dacă insistați să folosiți un lapte hidratant cu SPF, atunci puteți încerca protecție solară - lapte hidratant, cu extract de citrice și aloe vera - protecție medie SPF 30, rezistent la apă. Hidratează pielea, o protejează împotriva radiațiilor UV, fiind în același timp rezistentă la apă.

Protectie solara – lapte de corp autobronzant cu extract de orhidee si ulei de tamanu - rezistent la apa spf6 (200 ml).jpg

Nu trebuie să neglijăm părul 
Soarele poate dăuna la fel de mult și părului, care devine uscat și se degradează. De aceea, obisnuieste-te ca în fiecare vară să investești în produse de ingrijire a părului cu SPF cât mai ridicat. Iată câteva opțiuni: protecție solară - cremă balsam pentru luminozitate, cu ulei din nucă de cocos și extract de lim,protecție solară - șampon mătăsos și de protectie, cu proteine de grau si filtru uv sau protectie solara - ser pentru definirea parului, cu lapte de cocos si extract de lime.
„Dacă ieșiți afară, în soare, fără să folosiți protecție UV, riscați să estompați culoarea părului din cauza oxidării, a lipsei de umiditate și a stresului general”, explică specialiștii The.FAM. „Pe termen scurt veți observa că părul începe să se usuce și să devină deshidratat, iar pe termen lung putem vorbi chiar de îmbătrânirea prematură a părului, care se traduce prin reducerea volumului. Acea coadă mare, groasă cu care esti obișnuită, pe măsură ce înaintezi în vârstă, va deveni tot mai subțire, iar soarele nu face altceva decât să accelereze acest proces. Vara aduce, de asemenea, vânt, clor și apă sărată care produc radicali liberi ce atacă fibrele de păr, slăbindu-i integritatea și punându-l în pericol, creând un aspect general înțepător și fragil”, adaugă specialistii centrului The.FAM.

Protectie solara - spray de protectie, pentru par, cu proteine de grau si filtru uv.jpg


Filosofia BottegaVerde.ro este de a fi în armonie cu natura, de a folosi decent numai ingrediente naturale sau ingrediente pe care le numim „chimia verde”. BottegaVerde.ro a început ca un magazin pe bază de plante în anul 1972, în Pienza, în inima Toscanei. 
Palatul Massaini, un castel minunat, este locul de inspirație al ingredientelor active ale cosmeticelor BottegaVerde.ro. Astăzi, BottegaVerde.ro concepe și distribuie produsele proprii, devenind primul lant de produse cosmetice de firmă din Italia și numărul 1 în cosmetice naturale. Mai multe informații pewww.bottegaverde.ro.


Protectie solara - Gel de dus cu ulei de hibiscus si argan 27 lei.jpg

TheFAM. Home of Beauty - definiția simplă, elegantă, prietenoasă, ce păstrează și întărește zona de FAMilie, fiind „CASA” unde găsești tot ce ai nevoie pentru îngrijirea frumuseții. Am căutat un loc care să întruchipeze acest concept și l-am găsit. O vilă cochetă, cu o curte ce vara ne va îmbia să lenevim într-un fotoliu la umbră savurând o cafea, un ceai sau o limonadă, într-o zona foarte liniștită din cartierul Dorobanți-Floreasca. Dar nu numai locul și conceptul sunt importante în acest proiect. Cea mai importantă este ECHIPA. FAMilia pe care o găsiți aici, familie din care și voi faceți parte, este sufletul acestui loc. Ne dorim ca trecând pragul casei noastre, să vă simțiți răsfățate, relaxate, mulțumite. Află mai multe informații pe www.thefam.ro

Comentarii

Postări populare