Află cum îți poți îngriji tenul acneic, lipsit de luminozitate și cel cu riduri!






Îngrijirea corectă a tenului este foarte importantă și tocmai de aceea este recomandată vizita la medicul dermatolog înainte de alege produsele de îngrijire. Specialistul evaluează tenul și nevoile lui și apoi vă recomandă cremele potrivite.

Medicul dermatolog, Daniela Cățănaș (http://www.drcatanas.ro/) oferă câteva soluții pentru cele mai întâlnite probleme. “Preferate sunt produsele dermatocosmetice care conțin ingrediente speciale. De exeplu, unui ten acneic i se recomandă: ser cu vitamina B5, ser retinol 1% și o spumă de curățare cu acid glycolic. Această combinație este ideală pentru a trata tenul acneic. De ce? Deoarece serurile de mai sus combat și reglează dezechilibrele din piele. Spălarea zilnică cu cleanserul cu acid glicolic determină exfolierea celulelor moarte și accelerează reînnoirea celulară. În plus, acidul glicolic facilitează pătrunderea mai în profunzime a serului cu retinol. Serul cu retinol la rândul lui exfoliează celulele moarte și subțiează stratul epidermic, reglează secreția de sebum și determină o puternică reînnoire celulară. Vitamina B5 aplicată dimineața are efect de liniștire a inflamației cutanate, hidratează și catifelează pielea, vindecă leziunile existente”, a declarat dr. Daniela Cățănaș. Prețul unui pachet complet cu produse Reform este de 455 lei.





„Tenul tern se luptă cu radicalii liberi aflați în exces”

Un alt ten ce are nevoie de o îngrijire specială este cel lipsit de luminozitate pentru care se recomandă din aceeași gamă de produse dermatocosmetice – Reform – spuma de curățare cu acid glycolic și ser hyal vitamina C+E, prețul pachetului fiind de 300 lei. “Tenul tern, lipsit de luminoziate, se luptă cu radicalii liberi aflați în exces. Din acest motiv trebuie să-i dăm tenului antioxidantii necesari, respectiv ser hyal vitamina C+E,  care conține acid hialuronic necesar pentru hidratare, vitamina C și vitamina E, vitamine esențiale în combaterea radicalilor liberi, în sinteza de colagen și elastină. Spălarea zilnică cu cleanserul cu acid glicolic determină exfolierea celulelor moarte și accelerează reînnoirea celulară. În plus, acidul glicolic facilitează pătrunderea mai în profunzime a serului hyal vitamina C+E”, explică medicul dermatolog.




„Serul cu retinol este un puternic regenerator celular și un puternic stimulant pentru producerea de colagen și elastină”


O altă problemă cu care ne confruntăm adesea sunt ridurile.  Produsele recomandate pentru riduri sau antiaging sunt: cleanser cu acid glicolic + ser hyal vitamina C+E + ser retinol 1%. Serul cu retinol este un puternic regenerator celular și un puternic stimulant pentru producerea de colagen și elastină.  Se aplică seara pe fața curățată în prealabil cu cleanser acid glicolic. Dimineața se aplică serul cu vitamina C 20%. Vitamina C în concentrație de 20% este un puternic antioxidant, luptă împotriva radicalilor liberi, susține sinteza de colagen și elastina , având efect sinergic cu retinol 1%. În acest fel tenul devine luminos, plin, textura mult îmbunătățită, iar ridurile superficiale mult atenuate.



Comentarii

Postări populare