Guerlain, armonia unor arome cu istorie. Pudra Guerlain, la fel de veche…





Este adevărat că legătura mea cu unele parfumuri continuă flămândă. Mă lasă suspendată  în reverie atunci când le port. Îmi dau amintiri fantomatice și îmi animă gândurile de moment pentru ca acestea să fie bune și frumoase.

M-am îndrăgostit de Guerlain când aveam doar douăzeci și ceva de ani. Culmea, iubeam un parfum bărbătesc, pe care îl purta omul cu care împărtășeam sentimente la acele vremuri. Îi plăcea lui, îmi plăcea și mie. Vetiver, o creație olfactivă a lui Jean-Paul Guerlain din anul 1959. Evocă dualitatea naturii, prospețimea și căldura, precum și armonia, dar în același timp și dezordinea. Imaginați-vă exaltarea pământului după ploaie, aerul curat al unei dimineți în care te trezești devreme, sau poate  tutunul amestecat cu multe condimente ... Toate aceste surse de inspirație au dat naștere parfumului masculin Vetiver. Iar în peisajul poveștii de dragoste Vetiver era perfect.




Curiozitatea mea a vrut să fie satisfăcută și am început să dau târcoale rafturilor din parfumeriile unde stăteau aliniate dichisit aromele Guerlain dedicate femeilor. Mă simțeam imperfectă dacă nu probam Shalimar.




Patru secole în urmă, în India, împăratul Shah Jahan s-a îndrăgostit iremedial de prințesa Mumtaz Mahal. I-a oferit un cadou minunat- Grădinile Shalimar. Aici era esența iubirii, aici erau cele mai frumoase flori din lume… Inspirat de această poveste de dragoste pasională, Jacques Guerlain a creat legendarul Shalimar, în 1925.



















Un parfum pe care l-aș purta oricând, cu note de vârf așa cum îmi plac- citrice, mandarină, cedru, bergamotă și lamaie, la care se adaugă notele de mijloc- stânjenelul, paciuli, iasomia, vetiver și trandafir.  Notele de bază sunt  lemnul de santal, opoponax, mosc, zibeta, vanilia, tămâia și boabele de tonka. Genul de aromă tămăduitoare, care așterne lumea la picioare. 



O scurtă istorie a Guerlain

Pierre-François-Pascal Guerlain a deschis primul său magazin în anul 1828, pe Rue de Rivoli din Paris. Inventa parfumuri diferite pentru fiecare client în parte. Adică erau personalizate, iar în anul 1840, Mon Guerlain s-a mutat în sediul de pe Rue de la Paix, în vecinătatea unor magazine din care nu lipseau creațiile vestimentare ale marilor designeri ce aparțineau acelor vremuri.
Aici, Guerlain a continuat să creeze parfumuri personalizate pentru marile personalități ale acelor vremuri. Era parfumierul oficial al reginei Belgiei și a împărătesei Franței. Astfel, s-a născut un brand de lux numit Guerlain.








În anul 1853, parfumul  „ Köln Imperiale“ dedicat împărătesei Eugenie, soția lui Napoleon al III, a câștigat brevetul de „Furnizor Regal“. Sticla este decorată cu albine imperiale ornamentate cu aur. Îl găsim și acum, iar cine îl dorește, îl poate avea…
În 184 de ani, Guerlain a creat mai mult de 325 de arome diferite și chiar dacă unii spun că imaginea s-a cam prăfuit, ei bine, eu nu aș putea să cred acest lucru. Bucuria unui parfum vechi este eternă.










Pudra Guerlain


În 1933, pudra Guerlain făcea furori printre femeile care iubeau cochetăria. Se spunea că este o pudră care înflorește pielea, redă strălucirea anilor tinereții în cazul femeilor trecute, iar textura și consistența pudrei Guerlain sunt de-a dreptul unice. Emana aromele parfumului Shalimar și o găseai în nuanțe menite să ofere fiecărui tip de piele tenta potrivită. Atingerea finală de eleganță în arta machiajului! Cutiile elegante de atunci erau în forme cilindrice, reliefate cu foițe aurite, în design filigranat, ca în vremurile regelui Ludovic al XIV-lea. Vă las să le admirați, atât pe cele de atunci, cât și pe cele actuale.





























Casa Guerlain

Guerlain  68 Ave. Champs Elysees. Acolo, la Paris, Casa Guerlain a fost renovată de arhitectul Peter Marino. Există aici un etaj luminos și plin de viață dedicat cosmeticelor de îngrijire a pielii, un al doilea etaj concentrat pe parfum, care afișează și arome de arhivă, ce datează din epoca napoleoniană, precum și un bar din sticlă cu monogramare, dar și un SPA, la etajul al treilea, care oferă o gamă largă de tratamete faciale și masaj. Un tratament luxos în Sala Oglinzilor Guerlain costă în jur de 1.000 de euro.












Comentarii

Postări populare