Alunele de pădure, pentru ten tânăr și frumos!


 Întotdeauna au fost preferatele mele, iar toamna le culeg dintr-un alun de pădure care se află în curtea de la țară. Cunosc faptul că sunt extraordinar de bune, iar cine le va consuma crude, ei bine, va avea numai de câștigat. 

Alunele de pădure se coc în luna septembrie, iar grăsimile sănătoase din aceste minuni ale naturii ne ajută să urmăm o dietă ca la carte și să ne bucurăm de un gust special. 

Am aflat, din documentările mele, că asociația germană pentru nutriție recomandă consumul regulat al lunelor de pădure, iar cine va include în dieta zilnică în jur de 25 de grame de alune, poate fi sigur că acestea vor contribui la prevenirea aterosclerozei. Grăsimile bune, sau acizii grași pe care aceste alune îi conțin sunt o adevărată mană cerească pentru sănătate.


Excelente pentru digestie


Tractul digestiv devine curat, așadar împrietenește-te cu alunele de pădure dacă vrei să ai o digestie bună. Pentru că sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, acestea ajută la reglarea nivelului glicemiei, la protejarea pielii, la protejarea sistemului cardiovascular, prevenirea formării pietrelor la vezica biliară și rinichi, la atenuarea sindromului colonului iritabil, la hrănirea florei bacteriene, la reglarea controlului glicemiei și controlul greutății. De asemenea, previn infractul și oferă energie bună oricui vrea să le savureze.


Piele frumoasă și sănătoasă

Conținutul mare de vitamina E din alunele de pădure va ajuta la menținerea aspectului tânăr al pielii tale. De aceea le ador și știu că sunt o sursă bogată de vitamine care vor aduce beneficii tenului meu, ce trebuie întotdeauna îngrijit și din interior. Așadar, alunele de pădure întârzie îmbătrânirea celulelor cauzate de oxidare. 


Alte beneficii ale alunelor de pădure. Atenție, nu conțin gluten!


Ajută la prevenirea cancerului, furnizează mult mai ușor oxigenul către organism, întăresc sistemul imunitar, ajută la reducerea oboselii, reduc riscul de apariție al cataractei, mai ales la oamenii în vârstă, reglează tensiunea arterială, reduc riscurile avorturilor spontane, scad riscul de boli cardiace ischemice.

Este bine de știut că alunele de pădure nu conțin gluten și sunt o sursă foarte bună de mangan, iar  acest mineral este un nutrient esențial pentru corpul uman. Enzimele care necesită să fie activate de mangan joacă un rol important în metabolizarea unor substanțe ca aminoacizii, carbohidrații sau colesterolul. Manganul își intră în rol atunci când se produce colagenul, așadar, dacă vrei un ten frumos, atunci consumă alune de pădure! CRUDE!




Comentarii

Postări populare