10 locuri perfecte pentru ”Trash the dress”, in Malta

Daca v-ati bucurat de o nunta ca-n povesti si va doriti sa retraiti acele momente, insa mult mai relaxat, puneti la cale o saptamana de miere in Malta, in care sa luati cu voi rochia de mireasa si costumul de mire, pentru o sedinta foto ”Trash the dress”. Veti avea parte de o experienta de neuitat, va veti bucura unul de altul intr-un loc romantic si tumultos, vesel si solemn, nou, dar si vechi. Mai mult, si cheltuiala va fi decenta, avand in vedere ca pachetele care includ 7 nopti de cazare, zbor Air Malta si mic dejun costa de la 399 de euro/persoana, la Hotel Solana.
O astfel de experienta au trait, recent, Alina si Adrian Stan, doi tineri din Bucuresti care s-au bucurat sa raspunda provocarii lansate de Malta Travel si Europa FM si sa-si murdareasca hainele de la nunta, in Malta. Iata 10 locuri in care s-au imbracat de nunta si s-au simtit din nou, ca-n prima zi de iubire:

1.      Capitala Valletta

Turul Capitalei Valletta reprezinta cea mai buna introducere in atmosfera Maltei, asa ca e bine sa incepi cu… inceputul, chiar si la o sedinta foto. ”Valletta e celui mai important simbol de pe harta arhipelagului maltez:  oras modern, Capitala Culturala Europeana in acest an, dar vechi de peste 450 de ani”, explica Mark Neville Farrugia, directorul Malta Travel.
Considerata cea mai fortificata capitala din lume si cuibul Cavalerilor Ioaniti, Valletta adaposteste, azi, peste 30 de biserici, 300 de monumente, strazi romantice inguste, bulevarde cu vitrine elegante, sau restaurante mici si cochete, numai bune de prins in fotografii.
2.      
Mdina si Rabat

Mdina si Rabat - adica „centru” si „periferie” - astazi sunt doua orase invecinate din centrul insulei, ambele considerate adevarate bijuterii arhitectionice. Mdina insa, cunoscuta si sub numele de „Orasul Tacerii” sau „Citta Notabile” este fosta capitala a Maltei, locul unde aristocratia malteza a ridicat palate si edificii sfinte somptuoase, precum Catedrala Sf. Paul. Aleile sale insa, par desprinse din povestile cu printese si cavaleri, asa ca o mireasa si un mire, plimbandu-se pe le vor arata minunat.
3.      
Vittoriosa

Un alt loc minunat, in care te astepti sa intalnesti cavaleri in armuri, este Vittoriosa. Faceti o incursiune in Sudul Maltei, pe tarȃmul traditiilor si obiceiurilor vechi, pastrate aproape cu sfintenie si faceti o plimbare in zona Marelui Port. Asa veti, descoperi Vittoriosa, orasul-cetate care a dus faima Cavalerilor Ioaniti, dar si groaza inchizitiei papale.
4.     
Templele Megalitice 

Daca va plac locurile misterioase si nu va feriti sa duceti trena rochiei de mireasa printr-un praf vechi de milenii indreptati-va spre templul megalitic Hagar Qim, unde primii oameni care au locuit in Malta, acum 5.500 de ani, au incantat zeii cu pietre imense ridicate spre cer. Aici aveti la dispozitie o singura alee interioara pentru fotografii, dar si exteriorul ofera perspective minunate.
5.      
Grota Albastra

In final Grota Albastra similara cu cea din Capri, vizibila de pe faleza sau din barca, poate incheia ziua de plimbare, intr-o coloare de poveste.
6.      
Popeye Village

O oprire pentru fotografii la Popeye Village, la platoul de filmare unde a fost realizat musicalul „Popeye”, in 1980, va va duce din nou in lumea copilariei si a povestilor ei minunate. Va puteti bucura de casutele pastrate perfect atat din afara parcului, cat si in interior, alaturi de celebrele personaje Popeye Marinarul si Olive.
7.      
Satul pescaresc Marsaxlokk

Va puteti imagina cum arata o mare plina de barci multicolore, strajuita de o faleza plina de terase din care razbat miresme irezistibile? Credeti-ne, minunat! Aici e locul perfect pentru cateva fotografii intr-o barca pescareasca si o cina traditionala malteza in cel mai vechi si vestit sat pescaresc din Sudul Maltei.  
8.      
Dwejra, marea interioara

Candva, in acest loc era renumita Fereastra Albastra a maltezilor, insa de la inceputul anului trecut, cand o furtuna a doborat-o in mare, locul a ramas ceva mai pustiu. Dar asta nu e rau deloc, mai ales daca vreti sa faceti linistiti fotografii ”Trash the dress”. In plus, stancile de aici ofera imagini incredibile, care se spune ca au fost incluse si in celebra pelicula ”Game of thrones”, iar Marea Interioara, experiente unice, daca o traversezi cu barca.
9.       Croaziera in jurul insulelor
Bucurati-va de o croaziera in jurul insulelor malteze si de o escala in faimoasa Laguna Albastra, o bucatica de paradis pe pamant, unde culoarea si claritatea apei par desprinse din rai. Aici ai impresia ca barcile leviteaza deasupra apei turcoaz, intr-un dute-vino pe care il poti privi la nesfarsit. ”Laguna Albastra, devenita celebra dupa filmul cu acelasi nume, cu Brooke Shields, este unul din aceste locuri”, sustine Mark Neville Farrugia, directorul Malta Travel. Cum ar arata rochia o mireasa in paradisul de aici? Ireal de frumos!
1.  
 Insula Gozo

Insula nimfei Calypso, Gozo, desi relativ aproape de insula principala, este mult mai pitoreasca si ofera imagini mai apropiate de traditional. Aici poti baga, la propriu rochia la apa, o poti duce pe stanci de culoarea mierii sau o poti plimba printr-o alta cetate cu parfum de istorie, in Victoria, capitala insulei.


Comentarii