Zestrea by Liliana Ţuroiu –celebrarea unui proiect de artă şi cultură românească-



            
Promovând, ca întotdeauna, valorile autentice româneşti – fie ele etnografice, istorice sau oenologice - prestigiosul proiect cultural „Zestrea” by Liliana Ţuroiu a fost, luna aceasta, partener la International Wine Contest Bucharest, cel mai mare concurs internaţional de vinuri din Europa de Est.
Piese preţioase din colecţia „Zestrea”, inspirate de straiele medievale ale „domniţelor si doamnelor de altă dată” (Adina Nanu) şi de motivele iilor româneşti tradiţionale, au fost prezente la Gala de Premiere I.W.C.B., în somptuosul cadru al Palatului Bragadiru.





ZESTREA ETNOGRAFICĂ ŞI OENOLOGICĂ ROMÂNEASCĂ
 „Zestrea” by Liliana Ţuroiu este mai mult decât o colecţie de veşminte: este un proiect cultural de promovare a identităţii naţionale, cu un puternic caracter educaţional, încurajând dialogul intercultural şi adresat celor preocupaţi de cultură, tradiţie şi modă. 
Proiectul cuprinde atât colecţia vestimentară modernă, inspirată din costumul tradiţional românesc, cât şi un album de artă şi costum, ale cărui fotografii au fost realizate în cel mai vizitat obiectiv turistic românesc, Castelul Bran.

Nu întâmplălor, deci, zestrea românească etnografică, cea culturală şi cea oenologică
s-au întâlnit într-un parteneriat de succes, la cea de-a 13-a ediţie a International Wine Contest Bucharest.

Promovând an de an vinurile de calitate, I.W.C.B. este cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, organizat, la inițiativa ONVPV, de către ASER Wineconsulting în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub înaltul patronaj al Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV).

Renumitul concurs s-a desfăşurat anul acesta la Focşani, în zona viticolă a Vrancei, iar Gala de Premiere a avut loc în Bucureşti, pe 8 iunie, la Palatul Bragadiru.


4 zile de concurs. 450 de medalii, dintre care 187 au revenit României.
32 ţări înscrise cu probe în concurs. 1.495 probe, atât româneşti, cât şi internaţionale.
37 de judecători din 19 ţări (21 juraţi străini şi 16 români).
1 pasiune comună: oenologia.
Şi multe motive de mândrie naţională: vinurile din România, alături de cele din Moldova și Italia, s-au plasat în fruntea clasamentului, Marea Medalie de Aur IWCB 2016 revenind unui vin din România (Tămâioasă Românească 1975, produs de Staţiunea Pietroasele) şi unui vin din Moldova (Chardonnay 2013 Botrytis, produs de Château Vartely).

În cadrul Galei I.W.C.B. de la Palatul Bragadiru, designerul român Liliana Ţuroiu, Lector Universitar Doctor în cadrul Departamentului de Modă al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, a primit o Distincţie Specială pentru susţinerea şi promovare costumului tradiţional şi a elementelor autentice româneşti prin “Colecţia Zestrea”.

Ca un adevărat ambasador al turismului şi al valorilor româneşti, Liliana Ţuroiu a sprijinit întotdeana cultura românească prin expoziţiile sale de artă şi costum contemporan, ca şi prin numeroase conferinţe susţinute în cadrul unor prestigioase instituţii academice.
Este cazul prelegerii “Romanian Traditional Blouse, IA – Cultural Identity Passport”, susţinută în mai 2015 la Universitatea Sapienza Roma şi la Bucureşti, în cadrul congresului internaţional “Trans-Form in Art Education”.

Iar acest periplu cultural, care promovează frumusețea sufletului românesc exprimată prin culoare, textură și simboluri, va continua în septembrie anul acesta, când, la invitatia Institutului Cultural Român și în parteneriat cu Asociaţia Culturală Atheneum, designerul Liliana Țuroiu va participa cu o noua expoziție de artă și costum la un proiect cultural-istoric de anvergura. Este vorba despre evenimentul care marchează 150 de ani de Regalitate în România şi care va fi gazduit de Castelul Jagerhof din Dusseldorf, Germania, locul istoric pentru România, de unde Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a plecat spre pentru a deveni rege.





Află toate noutăţile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com,
***
Pentru informaţii şi imagini suplimentare iti stau cu drag la dispozitie: Ileana Petrache,
PR Manager ADwiser – agentia ta de comunicare, 0723.927.542, petrache.ileana@gmail.com


Comentarii

Postări populare