Cum ne pregatim pielea pentru vacanta




Asteptam vara, vacanta, zilele cu soare, dar nu trebuie sa uitam ca pielea noastra are nevoie de pregatire inainte de a fi expusa pe plaja iar cea mai buna pregatire poate fi realizata prin tratamente pe baza de produse apicole, sustine Neli Pfeiffer, specialistul centrului de frumusete si sanatate Apiestetic, care activeaza de peste 30 de ani in cosmetica apicola din Romania.

O piele frumoasa si sanatoasa se obtine printr-o ingrijire atenta si printr-un program cosmetic unitar, coroborat cu o dieta sanatoasa, miscare fizica, somn bun, printr-o armonie deplina a trupului cu sufletul. Produsele stupului sunt bune pentru toate acestea, conferind o stare de pace, de liniste, de relaxare neuromusculara. Un masaj cu miere, de exemplu, poate induce o stare de vacanta si poate reinvia amintiri din copilarie. ”Recomand produsele apicole pentru pregatirea de vara. Este foarte important procesul de curatare, pentru ca de el depinde reusita tratamentelor ulterioare de hranire, de hidratare si de tonifiere. De asemenea, conteaza foarte mult ca tratamentele sa fie urmate de un ritual de ingrijire pe termen lung, cu creme avand continut de polen, de laptisor de matca, alaturi de alte produse anti-aging”, explica Neli Pfeiffer, adaugand ca mierea poate fi utilizata si pentru un masaj detoxifiant la nivelul spatelui sau unul anticelulitic, pe zonele cu probleme.
Liniile sale de tratament utilizeaza produsele stupului in stare bruta, fie ca e vorba de miere, laptisor de matca, polen, propolis, pastura, ceara sau venin de albine, dar si in combinatii, in functie de caz, cu extrase de flori, plante, legume, fructe, alge, caviar, colagen, acid hialuronic sau extract placentar, intr-o formula unica adaptata in functie de ten, varsta, anotimp si sex. Combinatiile au ca efect stoparea procesului de imbatranire si chiar intinerirea pielii, printr-un lifting natural.
Procedeele apicole utilizate in cadrul centrului Apiestetic manifesta o compatibilitate totala cu pielea si cu intregul organism, desigur, exceptie fac persoanele alergice la acest tip de substante. Mai mult, tratamentele asigura intregul necesar de substante hranitoare care normalizeaza nivelul de hidratare, gradul de elasticitate si tonicitate si ph-ul pielii.

Iata cateva din calitatile miraculoase ale produselor din stup
- Polenul, supranumit celula vie, contine peste 20 de aminoacizi, vitamine, hormoni, oligoelemente, avand un puternic efect de regenerare.
- Laptisorul de matca sau ”gelee royal” este o substanta organica, complexa, cu mare continut de proteine, vitamine, minerale si hormoni, care hraneste, stimuleaza si atenueaza vizibil ridurile.
- Propolisul are rol antibacterian, antiinflamator, cicatrizant si se comporta ca un veritabil plastician.
- Veninul este cea mai buna alternativa naturala la botox. Contine 18 substante bioactive (enzime, aminoacizi, acid formic, hialuronidaza), are efect tonifiant si lifting, regenerator si reductor de riduri.
- Mierea are un continut asemanator sangelui uman, cu 70 de substante bioactive, care calmeaza, hidrateaza si regenereaza.

Pot fi si remedii pentru insolatii, indigestii sau alergii
Produsele stupului, folosite in homeopatie si apifitoterapie sunt remedii excelente pe perioada vacantei, in caz de insolatii, indigestii, alergii solare etc. Acestea ajuta la stimularea mecanismelor proprii de aparare si regenerare a organismului, prin sunbstante naturale. ”In urma acestei metode terapeutice organismul este vindecat din interior, fiind identificate si indepartate cauzele fundamentale ale bolilor. Totul, fara tehnici invazive si cu eficacitate dovedita in timp. Efectele vor fi vizibile si asupra tenului, care va deveni mai luminos si mai stralucitor”, subliniaza dr. Rares Simu, specialistul Apiestetic cu peste 10 ani de experienta in imunologie, alergologie si homeopatie.

Ce aplicam pe piele cand ne expunem la soare
Vara nu trebuie neaparat sa stai la plaja ca sa te bronzezi, ci e suficient sa te plimbi prin oras. De aceea, specialistii in estetica recomanda folosirea obligatorie, la mare, la munte sau pe strada, a unei creme hidratante cu factor de protectie de minimum 30, care uniformizeaza pielea fara s-o incarce.
Daca se impune folosirea unui machiaj, pe timpul zilei putem folosi un fond de ten fluid, pentru fata, linia maxilarului si urechi, daca acestea sunt descoperite.
Pentru fixarea fondului de ten se aplica o pudra libera si eventual un blush, pe zona pometilor, nas si barbie.

Cosmetica personalizata si scoala
Pentru a duce mai departe traditia tratamentelor cu miere, Neli Pfeiffer a deschis si o Scoala de Cosmetologie cu durata de 9 luni, in urma careia cursantii primesc diplome avizate de Ministerul Muncii si de cel al Invatamantului. Tratamentele pe care le realizeaza si le dezvaluie elevilor includ aproape de fiecare data miere, laptisor de matca, polen, creme de masaj tip cocktail apicol, masti cu baza apicola si vizeaza: tenul tanar, sensibil, tenul cu rozacee si cuperoza, tenul gras, tenul deshidratat, tenul matur, zona din jurul ochilor, dar si corpul. Costurile variaza intre 50 si 200 de lei, iar centrul acorda 12% reducere de ”bun venit”, periodic, reduceri de 10-15% in functie de tratament si produsele folosite ori alte pachete speciale.
Mai mult, specialistul in tratamente naturale a lansat, din aceasta luna, un eveniment pe care isi doreste sa-l permanentizeze, prin intermediul caruia viitoarele cliente sau eleve sa se poata familiariza cu tratamentele apicole. Astfel, marti, 28 iunie doamnele sunt invitate la prima editie ”Porti deschise catre frumusete”, la sediul centrului din Piata Romana.





Comentarii

Postări populare