MyBodyGuide se lansează oficial în România! Afla ce teste AND si-au facut Dana Savuica si Simona Patruleasa si ce au descoperit!Începând de astăzi, MyBodyGuide aduce în România ştiinţa interpretării genetice de ultima generaţie pentru zona de lifestyle, medicală şi cea a sportului de mare performanţă. Oricine este interesat în a-şi optimiza starea de sănătate, calitatea vieţii sau performanţa sportivă poate beneficia din acest moment de o paleta largă de teste genetice gândite în a oferi informaţii relevante şi interpretări unice, personalizate.

Genetica de ultima ora ne este acum accesibilă pentru a ne dezvălui, între altele, impactul trăsăturilor noastre genetice asupra greutăţii corporale individuale şi performanţelor sportive. Genele ne arată, de asemenea, cum asimilăm şi producem energie din alimente, cum eliminăm toxinele sau suntem susceptibili de a fi expuşi anumitor riscuri ce ne influenţează sănătatea. 
MyBodyGuide se centrează atât pe analiza genetică în sine, cât mai ales pe oferirea unui set detaliat de recomandări despre cum poate fi optimizată calitatea vieţii, inclusiv prin înţelegerea riscurilor de îmbolnăvire, plecând de la asumarea moştenirii genetice unice a fiecăruia dintre noi. 

Astfel, prin Senzorii MyBodyGuide putem afla: 
§  De la ce ne îngrăşăm şi cum să ne menţinem greutatea, de 2,5 ori mai eficient decât dacă nu ne-am cunoaşte profilul genetic;
§  Cum să ne alcătuim un regim de nutriţie şi exerciţii fizice unice, individualizate pe baza profilului genetic propriu, care să ne asigure o viaţă mai sănătoasă şi plină de energie – prin nutriţie personalizată la cel mai înalt nivel!;
§  Dacă ne sunt favorabile genetic anumite sporturi de performanţă, având şanse de 5 ori mai mari pentru a deveni campioni, faţă de persoanele cu un profil genetic diferit;
§  La ce afecţiuni suntem predispuşi şi ce recomandări trebuie să urmăm pentru a micşora considerabil riscul apariţei acestora (ex. diabet zaharat, osteoporoză, hipertensiune, tromboză etc);
§  Informaţii suplimentare ce ne pot indica alte schimbări necesare asupra stilului nostru de viaţă, având în vedere că nu putem modifica sau schimba major ceea ce am primit în mod unic la naştere. Corpul nostru va trebui îngrijit pe măsură şi în mod personalizat pentru a putea “performa” la cel mai înalt nivel pe toată durata vieţii!
"Aceste teste genetice, aduse sub conceptul MyBodyGuide, vin în momentul în care ştiinţa a făcut mari progrese, iar rezultatele sunt greu de contestat, având în spate multe studii de valoare. În momentul în care ştim cum suntem făcuţi să funcţionăm, putem lua decizii întemeiate, viaţă noastră îmbunătăţindu-se vizibil. Când ştii că ai un instrument prin care poţi slabi de 2,5 ori mai eficient, poţi să ai de 5 ori mai mari şanse să performezi în sportul ales dacă ai un profil genetic corespunzător, poţi să reduci riscul apariţiei unor boli comune de câteva ori, să ştii ce medicamente îţi sunt utile şi care nu, poţi să ştii la ce alergii eşti susceptibil, ce alimente îţi sunt bune şi care nu, nu poţi decât să laşi ştiinţa să între în viaţă ta şi să te ajute să funcţionezi optim", spune dr. Dorin Pircioginiţiatorul programului MyBodyGuide

Printre personalităţile care au avut curiozitatea să afle mai multe informaţii despre genetica corpului lor şi care şi-au făcut acest test revoluţionar se numără: Dana Săvuică, Simona Patruleasa, Cătălina Ponor şi Virgil Stănescu. 

Declaraţie Dana Săvuică:

"MyBodyGuide este într-adevăr ghidul vieţii mele. La cei 46 de ani ai mei, este foarte important să îmi cunosc corpul, noile schimbări care survin şi cum pot preîntâmpina anumite probleme sau boli la care aş putea fi predispusă. Citind acest ghid şi fiecare particularitate a corpului meu expusă ştiinţific prin analizele de ADN, am înţeles că sunt unică prin graficele care îmi arată perfect balanţa dintre siguranţă şi pericol. Mi se pare o descoperire extraordinară a ştiinţei, care trebuie să devină o parte firească a vieţii noastre". 

Declaraţie Simona Pătruleasa: 

"Cu ajutorul testului de nutriţie oferit de MyBodyGuide am reuşit să mă cunosc mai bine, să îmi dau seama ce anume trebuie schimbat în alimentaţia mea. De exemplu, îmi plăcea foarte mult mierea şi o consumam cu regularitate. Rezultatul acestei analize însă mi-a demonstrat că acest aliment nu este tocmai benefic pentru organismul meu. Mai mult, se pare că zahărul, folosit în cantităţi mici, îmi face mult mai bine decât credeam. Am fost uimită să citesc şi că trebuie să am 5 mese pe zi, iar eu luăm mult mai puţine până acum. Este un test extraordinar care merită făcut o dată-n viaţă".

Declaraţie Virgil Stănescu: 

Am descoperit în senzorul de sport făcut împreună cu cei de la MyBodyGuide informaţii relevante legate de bagajul meu genetic, informaţii ce m-au făcut să înţeleg mai bine anumite reacţii ale organismului meu în diferite momente ale trecutului meu sportiv competiţional. Înţelegerea potenţialului impact genetic asupra performanţei mele mă va ajută să îmi maximizez în continuare bucuria de a face sport, fără risc de accidentări şi cu o dozare optimă a efortului meu. Cred că proiecte precum Senzorul de Sport MyBodyGuide oferă inovaţia necesară în sport prin informaţii unice ce pot fi integrate în strategia de pregătire competiţională a oricărui sportiv ce urmăreşte atingerea unui nivel de performanţă competiţională ridicat.”

Testele genetice MyBodyGuide sunt procesate de către Novogenia, grupul de laboratoare germano-austriac certificat special pentru acest tip de analiză, liderul european in genetica calitatii vietii si pionier la nivel mondial în genetica medicală. 
Comentarii