„RiseUp - Bucharest on the Sky” by Machineman organizat pe Insula Lacul Morii, în perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2022

RiseUp - Bucharest on the Sky by Machineman este un eveniment manifest ce aduce în premieră conceptul de festival al baloanelor cu aer cald în mediul urban, în perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2022. O lume multicoloră desenată de opt baloane prinse în ancora, care vor efectua ridicări la peste 20 m deasupra Insulei Lacul Morii, va deveni locul unde muzica și distracția se împletesc cu faptele bune.

Sub sloganul „Vreau să văd lumea de sus!”, festivalul verde și pet friendly își va purta publicul într-o călătorie care va reaminti de valorile esențiale pentru o viață trăită frumos.

Peste 14 artiști vor urca pe scena RiseUp - Bucharest on the Sky 2022. Primele nume anunțate sunt Delia, Faydee, Spike, Trio Jazz Sorin Zlat Band & Special Guest, Maria Constantin acompaniată de naistul Nicolae Voiculeț, dar și mulți alții.

Prin parteneriat cu Opera Națională București, tenorul Alin Stoica, soprana Marta Sandu - Ofrim alături de pianista Liana Mareș, balerinii Raluca Jercea, Marina Gaspar și Sergiu Dan vor crea momente speciale care ne vor tăia respirația cu frumusețea lor. Cu un concept complet nou, creat în jurul iubirii pentru viață, organizatorii au pregătit bucureștenilor două evenimente într-unul singur.

Glowing Night aduce în serile de vineri, sâmbătă și duminică muzică, proiecții de lasere ambientale și proiecții pe baloanele ridicate în ancora, proiecții video pe ecran de apă pe lac, dansul și jocul luminilor acompaniind artiști de renume. Programul începe de la 17.00 și se încheie seara la 22.00.

„Vreau să văd lumea de sus” - Balloon Fest, eveniment dedicat familiei, aduce în zilele de sâmbătă și duminică momente pline de culoare sub soarele blând de toamnă, dar și ocazia de a experimenta înălțimile din baloanele cu aer cald, atât prin ridicări în ancoră pe Insula Lacul Morii – program 10.00 – 16.00, cât și prin zboruri libere din Iepurești (Giurgiu) - program 07.00 - 10.00.

Bucureștenii pot participa la ore de sport în aer liber prin parteneriat cu World Class, dar și la ateliere interactive și workshop-uri pentru mințile care sunt într-o neîncetată căutare de informații din domenii mai mult sau mai puțin cunoscute. Iubitorii de carte vor avea la dispoziție o bibliotecă în aer liber și spații de relaxare. Pentru cei care vor să-și exprime altfel emoțiile, șevaletele de pictură vor aștepta cu pânzele albe culoarea gândurilor călătoare, sub îndrumarea unui pictor.

Seara, participanții sunt invitați sub cerul liber să urmărească în premieră proiecția filmului românesc „Egregora - Comoara Pierdută”, sub amprenta regizorului Andrei Chiriac - o capodoperă istorică inspirată din legendele dacilor.

Festivalul RiseUp - Bucharest on the Sky demarează o campanie de susținere a performanței în educație. Inițiativa ce se va desfășura sub numele „Celebrăm Excelența” va aduce în fața publicului tinerii României cu rezultate excepționale la învățătură, concursuri și olimpiade, primind „magna cum laude” la scenă deschisă în cadrul unor momente artistice special concepute.,p>

Prin proiectul partener „Nu lăsa PETe în urma ta!” bucureștenii care aduc materiale reciclabile (pet-uri, doze de aluminiu, baterii sau obiecte din plastic) își pot „cumpăra” cărți, accesul la diverse activități și anumite produse. Materialele reciclabile vor fi predate unui colector, iar banii rezultați vor fi trimiși asociațiilor care se ocupă cu protecția și educația copiilor sau către asociații pentru protecția animalelor. Organizatorii festivalului anunță că vor șterge amprenta de carbon a festivalului, prin plantări. Procesul va fi demarat chiar în cadrul evenimentului unde vor fi recrutați voluntari care vor primi în schimbul muncii lor ridicări în baloanele cu aer cald în locurile unde vor avea loc plantările.De asemenea, prin proiectul „Adoptă, Iubește, Adoră”, festivalul organizează pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică un târg de adopții pentru animalele fără stăpân.

Accesul la festival se face prin achiziționarea de bilete, care vor fi puse în vânzare pe site-urile de specialitate.

Comentarii