Facultatile particulare, o alternativa pragmatica

Facultatile particulare atrag anual zeci de mii de studenti. V-ati intrebat vreodata cum se explica acest lucru? Exista fcateva avantaje de care sat ii seama seama atunci cand te decizi sa urmezi cursurile unei facultati si anume: admiterea se face pe loc, nu trebuie sa ai decat diploma de bacalaureat la tine si alte cateva documente. Taxele de scolarizare sunt accesibile, iar profesorii sunt mai comunicativi si mai implicati decat cei de la universitatile de stat. Cat si cum se invata este, desigur, discutabil. La urma urmei, cine vrea cu adevarat sa invete, este liber sa o faca oriunde s-ar afla.Dispunând de o maximă mobilitate și flexibilitate, Universitatea Hyperion prezintă cea mai dinamică și rapidă adaptare a curriculei și metodicii la cerințele actuale și beneficiază de contribuţia didactică şi ştiinţifică a unui corp profesoral competent, alcătuit din cadre didactice şi prestigioşi oameni de ştiinţă şi cultură, specialişti în diferite ramuri ale ştiinţelor exacte şi inginereşti, ştiinţelor economice, juridice, sociale, politice şi ale comunicării, ştiinţelor educaţiei și psihologiei, ştiinţelor umaniste şi ale naturii, artelor (artele spectacolului de teatru, cinematografie şi media).

Universitatea Hyperion a fost înfiinţată în 1990 odată cu Fundaţia Universitară Hyperion, ca asociaţie cultural ştiinţifică, neguvernamentală, apolitică, de tip non-profit, cu un număr iniţial de 5 facultăţi. În prezent, Universitatea are în structura sa 17 programe de studii de licenţă (specializări) şi 16 programe de masterat acreditate, acoperind o paletă largă de domenii și specializări în concordanță cu cerințele pieței muncii (de la științe socio-umane și arte până la cele exacte și inginerești).

Pentru persoanele care au intrat deja pe piata muncii, orarul de la facultate trebuie sa fie indeajuns de flexibil, astfel incat acestia sa isi poata imparti timpul in mod corespunzator intre scoala si job. Facultatile particulare au mizat inca de la inceput pe acest aspect, sustinand ca practica este mai importanta decat teoria si oferind studentilor suficienta mobilitate pentru ca acestia sa nu fie nevoiti sa renunte nici la studiu si nici la locul de munca.

Temeinica pregătire de specialitate a studenţilor Universităţii Hyperion din Bucureşti rezultă şi din procentul de peste 90% al absolvenţilor care au promovat examenele de licenţă și de un număr de peste 30.000 de licenţiaţi care au fost angajați în cele mai diverse domenii de activitate, precum şi în învăţământul preuniversitar şi universitar, în institute de cercetare, administraţie, instituţii financiare şi social-culturale, media, etc, apreciați pentru competența și rigurozitatea care le-a fost cultivată la Universitatea Hyperion. De altfel, obiectivul principal al instituției îl reprezintă creșterea gradului de absorbție al absolvenților pe piața muncii de la 90% la 100%.

Dotari si facilitati

Universitatea dispune de un campus universitar modern, poziționat în zona centrală a Capitalei, cu laboratoare didactice şi de cercetare dotate după cele mai înalte standarde, redacție de ziar – HyperFlash, Birou de presă, studiouri de televiziune HD şi ultra HD, studio radio - RadioFxNet, săli de teatru și de conferințe cu posibilitatea de transmisie live pe streaming online, cămin studențesc, terenuri și sală de sport. Universitatea Hyperion are o televiziune proprie - Hyp TV, în care studenții au posibilitatea să facă practică, realizând materiale video de promovare ale celor mai importante evenimente culturale și științifice interne, cât și în cadrul parteneriatelor media cu Muzeul Cotroceni, Muzeul Satului, Muzeul Literaturii, Muzeul de Istorie, Institute culturale (ICR, Cervantes, Italian, Francez, Polonez), Institutul de Psihologie, Cercul Militar Național, Casa Regală a României, teatre (Masca, Metropolis, Evreiesc de Stat, Notara, etc.) companii multinaționale, Primăria București și Primăria Sectorului 3, AMPT, Biblioteca Națională, diverse televiziuni, edituri, librării și alte instituții importante.

Studenţii Universităţii Hyperion din Bucureşti participă activ la concursuri de specialitate în ţară şi străinătate unde obţin premii importante, fac specializări în Japonia şi Italia, desfășoară activități în cadrul mai multor proiecte europene și companii private sau în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare Hyperion care cuprinde mai multe departamente, în corespondenţă cu profilurile facultăţilor Universităţii. Activitati stiintifice

Comunicările științifice și conferinţele internaţionale organizate, în fiecare an, la un nivel ştiinţific ridicat, au un impact amplificat prin intermediul dotărilor de broadcasting de ultimă oră, la realizarea cărora au colaborat departamentele de inginerie, informatică, jurnalism, regie film şi TV.

Anual, se organizează sesiuni de comunicări ştiinţifice, conferințe internaționale, masterclassuri , workshopuri, festivaluri internaționale de teatru și de film, la care participă atât profesori și studenţi ai Universității Hyperion, cât și invitați din alte instituții. Comunicările sunt publicate în volumele intitulate "Comunicările Hyperion" sau în “Analele Universităţii Hyperion”, care apar anual încă din 1991. În anul 2008, a fost organizată prima Conferinţă Internaţională în domeniile Econophysics, New Economy and Complexity, eveniment care, sub acronimul ENEC, s-a reeditat în luna mai a fiecărui an. Lucrările prezentate au fost tipărite în Proceedings ale Conferinţelor, bucurându-se de o largă apreciere internaţională.

Universitatea Hyperion editează, împreună cu Fundaţia Universitară Hyperion, manuale şi tratate universitare, precum The Hyperion Scientific Journal, The Hyperion International Journal of Econophysics and New Economy, revista Hypercultura, ziarul online HyperFlash al Facultăţii de Jurnalism, revista Romanian Journal of Psychological Studies (RJPS), cărora li se alătură volumele de comunicări ştiinţifice ale facultăţilor. De asemenea, Universitatea participă activ la acţiunile ştiinţifice organizate de Fundaţia Universitară Hyperion sau de alte instituţii cultural-ştiinţifice şi de învăţământ din ţară şi străinătate.

Prin intermediul editurilor VICTOR și HYPERION XXI au fost tipărite peste 500 de titluri de cărţi şi tratate universitare necesare studenţilor, în tiraj total de circa 300.000 de exemplare, elaborate de cadre didactice sau de cercetători care lucrează în Universitatea Hyperion din Bucureşti. Avansul tehnologic

Universitatea Hyperion dispune de cele mai performante Cursuri și tutoriale online de concepție proprie din domeniile HiTech și IoT, vizualizate în peste 150 de țări, pe canalul Youtube: HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/CHANNEL/UCGEGIQ3_AUL7K8RGNOLXZ3W.

Universitatea Hyperion este prima și singura instituție de învățământ din România care organizează Curs de pilotaj cu drone comerciale, în scopul utilizării acestora în numeroase domenii cu aplicații multiple. Cursanții beneficiază de personal calificat, cu experiență îndelungată în industria UAV (Unmanned Aircraft Vehicle), având astfel oportunitatea de a învăța direct de la experți care cercetează, proiectează și construiesc drone, utilizând microcontrolere ARM.

Pe măsură ce industria dronelor a avut parte de o continuă expansiune datorită numeroaselor avantaje oferite, cererea de personal calificat pentru operarea acestora a crescut considerabil în ultimii ani.

Cursul vine în întâmpinarea celor care își doresc să piloteze o dronă sau desfășoară numeroase activități tehnice în locuri greu accesibile, multicopterele oferind soluția optimă pentru reducerea timpului acordat intervențiilor și eliminarea eventualelor riscuri cauzate de lucrul în zone de hazard.

Avantajele de a urma o facultate particulara

Conditii mai bune pentru studiu: sali de curs curate, biblioteci dotate, camine curate Fondurile insuficiente alocate universitatilor de stat au dus la eliminarea sumelor destinate renovarii sau reabilitarii a cladirilor in care se desfasoara cursurilor. De ce avem parte? Amfiteatre cu banci din anii ’70, sali de curs neincalzite, prea putine locuri la camine, biblioteci in care o carte trebuie impartita la cel putin 300 de studenti. De retroproiectoare, carti si reviste editate in strainatate, dezbateri organizate sau camere de camin cu cel mult doi studenti nici nu se mai pune problema. Si totusi, astfel de conditii sunt oferite de facultatile particulare.

Taxe mai mici decat la stat

Cu totii stim ca taxele de scolarizare la universitatile de stat sunt considerabil mai mari decat cele practicate de universitatile particulare. Din aceasta perspectiva, este lesne de inteles de ce multi tineri cu note mari la examenul de bacalaureat opteaza sa isi continue studiile intr-o universitate particulara fara a lua in considerare locurile cu taxa din cadrul institutiilor de invatamant superior de la stat. Locuri mai multe la privat Numarul redus de locuri subventionate de la buget constituie un alt motiv pentru care viitorii studenti prefera sa se orienteze catre invatamantul particular. Astfel ca, desi numarul de locuri cu taxa de la facultatile de stat este mai mare decat cel subventionat de la buget, nivelul taxelor de studii este, dupa cum am precizat, mult mai ridicat. Astfel, facultatile particulare devin mult mai accesibile. In plus, la facultatile particulare, pana in acest an, nu exista o limita de locuri pentru care studentii sa fie admisi. Prin urmare, nu exista constrangeri de ordin pecuniar.

La stat, programele de studii sunt invechite

Multi tineri se feresc de facultatile de stat din cauza curriculei invechite. Profesorii de aici prefera sa se concentreze pe teorie in detrimetrul practicii. Se incurajeaza achizitia cartilor de la curs si memorarea lor, fara a se pune accentul pe intelegerea notiunilor elementare si aplicarea lor. Ceea ce, desigur, este in dezavantajul studentilor si, mai ales, al viitorilor lor angajatori. Astfel, daca nu te ai decis inca sa pe gandesti ce facultate sa urmezi o poti face inscrrindu-te la Facultatea de Arte a Universitatii Hyperion. Calendarul de înscriere și admitere 2022 la Facultatea de Arte HYPERION Înscrierile se fac zilnic între orele 9.oo–17.oo, de luni până vineri iar sâmbăta și duminica între orele 9.oo–14.oo, la sediul Universității Hyperion din str. Calea Călăraşilor nr. 169, corp A , Secretariat General.

LICENȚĂ ACTORIE CALENDARUL ADMITERII: – 01 iunie – 20 septembrie Înscrierea candidaţilor / ORA 9.oo -17.oo – 22 septembrie 2022 / ORA 10.oo – Examen ETAPA I , CORP B, ETAJ 4 – 22 septembrie 2022 / ORA 20.oo – Comunicarea rezultatelor probei I – 23 septembrie 2022 / ORA 10.oo – Examen ETAPA a II-a, CORP B, ETAJ

Comentarii

Postări populare