Sabina (Pop) + Ioana (Iacob) = Glimpse of Her Tees








Sabina (Pop) + Ioana (Iacob)  este una dintre acele colaborări care nu doar că funcționează de minune ci era și firesc să se petreacă, fiind doar o chestiune de timp. Bazate in Cluj, ambele artiste s-au folosit de domenii de exprimare diferite pentru a aborda o tematică cel puțin feminină dacă nu chiar feministă.

Designer-ul Sabina Pop a avut ca inspirație pentru ultima colecție Glimpse of Her artistele anilor 60 precum si abundența de culoare și imprimeuri asociate cu această perioadă, rezultatul fiind haine fluide cu volane și funde, dar cu suficiente structuri asimetrice cât să le ofere o definitorie notă de contemporaneitate. Sabina Pop caută în continuare conexiunea între feminism și artă, sau si mai mult decât atât, rolul și locul femeii în lumea artei, având ca punct de pornire pentru aceasta discursul susținut prin intermediul modei.

Ioana Iacob tratează în pictură problematica universului și mai ales a sexualității feminine. De notat este faptul că acest univers prezentat se află la ani lumină distanță față de cel diafan și romantic reprezentat în clișeurile uzuale, cel al Ioanei Iacob este pe alocuri dur și chiar fetișistic, denotând o luptă constantă între finețea asociată în mod ignorant feminității și sexualitatea agresivă și fățișă întâlnită adesea în realitate.





În mod firesc, seria de tricouri produse din colaborarea celor două artiste sunt despre și pentru femeia contemporană, îndepărtată de idealul docil și casnic, cu care are mai degrabă o relație ironică și pentru care sexualitatea nu mai prezintă un tabu. Din punct de vedere vizual, grafica utilizată face o trimitere conștientă la Pop Art-ul anilor 60 o epocă ce se remarcă nu doar prin turnura către comercial ci și printr-o amplă mișcare de emancipare a femeilor, mai ales în domeniul artistic.

Colecția de tricouri poate fi achiziționată în perioada 12-16 iulie, la Electric Castle, standul Fashion Unplugged și în curând și de pe https://www.molecule-f.com.
Prețul unui tricou este de 120 de Lei.

Contact Sabina Pop: sabinapop@ymail.com / 0755 270 432





Comentarii

Postări populare