AlbAlb, un nou concept de spațiu dedicat artei și designului, s-a deschis în București










Luna aceasta a apărut pe harta bucureșteană un nou spațiu de promovare a artei și designului românesc. Situat într-o vilă interbelică, în vecinătatea Pieței Dorobanți, pe strada Șerban Petrescu la numărul 1, AlbAlb este un concept inedit ce reunește într-o atmosferă primitoare un magazin de artă și design cu o sală dedicată cursurilor și atelierelor.

În magazinul AlbAlb, lucrări de artă unicat se completează cu printuri în serii limitate, bijuterii de autor, ceramică, porțelan, marochinărie, tricouri și cărți. Artiștii, designerii și creatorii reprezentați de AlbAlb provin din București, Timișoara, Arad, Sibiu, Cluj-Napoca și Covasna.

Lucrările de artă poartă semnăturile unor artiști tineri români, printre care: Dan-Raul Pintea, Răzvan Cornici, Ana Kun, Alexandru Wams, Pandele Pandele, Răzvan Năstase, Ioana Boroș, Antoaneta Zoltan și Dan Pierșinaru. Selecția de obiecte de design prezintă nume cunoscute pe scena din București, Ceramic Sparrow, Atelierul de Porțelan, Alexandra Constantinescu, What if I Fly, Siameza Atelier, Atelier 437, Le Dot, Ioana Petre, Karakter, Artefact Room, expuse pentru prima dată alături de Maistor, Iona, Corina Marină, Josephine, Livia Coloji și Daring Trash. Astfel, se naște o ofertă generoasă, în care oricine poate găsi obiectul preferat sau un cadou original.

La etajul casei AlbAlb au loc sesiuni de cursuri și ateliere, unde pasiunea pentru artă, creativitate și frumos este completată cu o bază teoretică. Fiecare lună vine la AlbAlb cu propuneri de tematici noi. Oferta actuală include cursuri de Introducere în istoria fotografiei, Actorie și Introducere în istoria filmului. Pe viitor, AlbAlb va găzdui și cursuri de istoria artei, ateliere de caligrafie și ateliere de pictură pe ceramică. Cursurile sunt susținute de istorici de artă, critici de film, actori și artiști cu dedicare și experiență în domeniu și se adresează amatorilor, celor în căutarea unui mod creativ de dezvoltare personală și cunoaștere a unui domeniu nou.

Denumirea AlbAlb te duce cu gândul la o variantă românească, mai prietenoasă, a conceptului de galerie white cube - peretele alb, perfect, care oferă un suport neutru pentru lucrarea de artă.  “AlbAlb nu este o galerie de artă, ci un concept jucăuș, care reunește diverse tipuri de obiecte unicat sau în serie limitată, toate cu povestea lor și care transmit pasiunea celui care le-a creat. AlbAlb este un proiect ce promovează creațiile designerilor români și în același timp ajută la înțelegerea și aprecierea creativității prin cursuri și ateliere dedicate”, explică Cristina Olteanu, fondatoarea AlbAlb.

Despre AlbAlb

AlbAlb este un spațiu de promovare a artei și designului românesc. Într-un concept inedit, AlbAlb reunește în atmosfera primitoare a unei vile interbelice din zona Piața Dorobanți un magazin de obiecte de artă și design și un program variat de cursuri de artă, film, actorie și fotografie.


Magazinul AlbAlb își așteaptă vizitatorii în București, pe str. Șerban Petrescu nr. 1, de marți până vineri de la 12.00 la 19.00 și sâmbăta de la 11.00 la 16.00. 
Informații și înscrieri la cursuri pe www.albalb.com, e-mail: contact@albalb.com sau telefon: 0756 066 301.

Instagram: @albalb_shop










Comentarii

Postări populare