Patru remedii naturale pentru îngrijirea părului





Vitalitatea firului de păr e o problemă delicată în ziua de azi.
Asta pentru că poluarea, stresul, mâncatul pe fugă sau produsele neadecvate folosite la şamponare şi coafat sunt duşmanii de temut ai scalpului şi ai podoabei capilare. 

Aşadar, e nevoie de o îngrijire atentă, iar remediile naturale ar trebui să nu lipsească din trusoul tău pentru tratarea şi repararea părului afectat şi deteriorat de factorii agresivi de mediu sau coafare excesivă.


Masca cu ulei de măsline, ulei de ricin şi lapte de migdale. 

Toate aceste ingredinete au rol de hidratare, iar laptele de migdale oferă multe beneficii fiind nutritiv si plin de vitamine liposolubile ca vitamina A, vitamina D si vitamina E. Uleiul de măsline conţine de asemenea vitaminele A, B1, B2, C, D, E şi K, excelente pentru întreţinerea naturală a firului de păr.











Șampon bio-organic solid cu ricin şi argilă rhassoul. 
Îl vei găsi în magazinele cu produse bio-organice, iar un astfel de produs este o adevărată oază de sănătate pentru firul de păr. Este indicat podoabei capilare cu tendinţe de îngrăşare sau afectat de mătreaţă. Să nu te sperie faptul că este doar un săpun pentru că acesta a fost creat astfel încât să producă o spumă bogată, cremoasă, hidratantă şi foarte eficientă în şamponarea ca la carte a părului.  Săpunul solid 100% handmade cu ricin şi argilă este delicat şi regenerator, poate îmbunătăţi elasticitatea şi rezistenţa firului de păr oferindu-i strălucire.




Serul natural cu ulei de argan, ulei de ricin şi uleiuri esenţiale din cimbru, rozmarin, cedru, lavandă, muşeţel şi salvie. 
Părul tău îşi va recăpăta vitalitatea, mai ales pentru că amestecul de ingrediente al acestui serum este gândit astfel încât să poată oferi părului tot ce-i trebuie pentru a fi cât mai frumos şi sănătos. Pe lângă argan, supranumit şi “lichidul de aur”, ulei de ricin şi vitamina E, acest produs 100% natural mai conţine şi acizi graşi nesaturaţi omega-3 şi omega-9, substanţe nutritive care vor trata foarte uşor părul fragil sau cel vopsit, deshidratat. Este un ser care contribuie la normalizarea chimiei scalpului şi la tratarea firului despicat, lipsit de strălucire.



Aplică o dată pe săptămână o mască pentru păr cu ou, miere şi lămâie. 
Iată porţia de sănătate pe care o vei oferi atât scalpului, cât şi firului de păr… Poţi rezolva asta cu două gălbenuşuri de ou, cu trei patru linguri potrivite de miere şi cu 10-15 picături de lămâie. Părul va străluci, va deveni uşor de coafat şi foarte neted. Pentru o hidratare bună poţi adăuga şi un pic de unt de cocos sau miezul unui fruct avocado. Masca poate fi ţinută trei ore pe păr înainte de şamponare.



Comentarii

Postări populare