DA! Cancerul se poate vindeca. Află povestea impresionantă a lui Iris
Astăzi Iris are 3 ani și 3 luni și este un copil perfect aliniat vârstei. Acum fix 3 ani, însă, se lupta cu maladia care răpește anual mii de copii: cancerul. Copila este exemplul perfect de pacient diagnosticat cu cancer care te face să te intrebi: „de unde vine boala asta”, pentru că Iris s-a născut așa. „La naștere, fetița a prezentat pe coapsa stângă o tumoră foarte mare ca și dimensiuni. A fost operată la 4 săptămâni, atunci i s-a făcut biopsia, iar rezultatul a fost cumplit: Iris suferea de o formă foarte rară de cancer”, a declarat Mihai, tatăl lui Iris, în direct în Morning ZU.

Au urmat apoi tratamente în Italia, în cadrul celebrului spital Bambino Gesu din Roma, unde i-a fost tratată tumora de pe coapsă. După mai bine de un an de tratamente, fix când se așteptau ca totul să fie perfect și să se întoarcă în țară, un nou șoc avea apară în viața lui Iris și a părinților ei, Mihai și Irina. „În ianuarie 2018, în urma încă unui set de analize, medicii au descoperit că are 12 metastaze cerebrale. Am reușit să găsim un neurochirurg italian care, împreună cu o echipă medicală din Statele Unite, și-au asumat să se ocupe de cazul lui Iris. Am plecat imediat în Statele Unite, la Spitalul Montefiore din New York, unde printr-o intervenție radio-chirurgicală au reușit să distrugă cele 12 metastaze cerebrale. După intervenția din State, ne-am întos în Italia, unde în iulie 2018 Iris a făcut un transplat de măduvă. De atunci este fără boală, a scăpat de partea evidentă a cancerului. Acum stă sub observație 5 ani de zile, iar dacă totul va fi ok, va fi considerată vindecată.”, a explicat Mihai, tatăl micuței Iris.

Povestea lui Iris a fost una dintre primele povești care au pus emoție în Orașul Faptelor Bune, iar astăzi, la 3 ani după a venit în studio să le mulțumească tuturor celor care au pus mână de la mână pentru sănătatea ei.

„În ciuda situației, Iris este totuși un copil norocos, a avut șansa să întâlnească atâția oameni minunați. Îmi amintesc de oameni ca soldatul român din Irak care a intrat în direct în Orașul Faptelor Bune și și-a donat solda de 4500 de euro pentru viaţa micuţei Iris. Tuturor le mulțumesc pentru omenie!”, a declarat Irina, mama fetiței.

„Ea este Iris și are exact vârsta Orașului Faptelor Bune. Era un bebeluș când, la prima ediție OFB, voi v-ați unit inimile pentru ea. Atunci, acum trei ani, era deja în spital, diagnosticată cu cancer, și aștepta o minune. Au urmat doi ani de copilărie în spitale din Italia și Statele Unite. Astăzi, cu două zile înainte să începem #OFB2019, Iris ne-a vizitat la radio. Ne-a multumit, ne-a recitat o poezie, ne-a stat în brațe, ne-a fost viață și piele de găină. Iris e vindecată. Iris are copilărie și se pregătește pentru primul Crăciun din viața ei petrecut acasă. În mitologia grecilor, Iris înseamnă “mesagerul zeilor”. În viața noastră, Iris e simbolul Orașului Faptelor Bune. Era morala că zeii trăiesc pe pământ și se numesc oameni. Și fetița asta sănătoasă din brațele mele e mesagerul de care au nevoie oamenii ca să-și descopere și să-și elibereze puterea zeilor”, a povestit Mihai Morar după întâlnirea cu micuța minune.

Orașul Faptelor Bune se deschide și anul acesta. De data asta la Oradea, în inima Târgului de Crăciun, între 15 și 21 decembrie.
Maratonul Faptelor Bune continuă. Mână de la Mână facem România mai bună!

DJ-ii ZU vorbesc pe bune despre Orașul Faptelor Bune

Poți să iei și tu parte la maratonul faptelor bune dacă intri pe radiozu.ro/orasulfaptelorbune. Aici te poți înscrie dacă ai nevoie de ajutor sau dacă vrei să oferi ajutorul tău altcuiva.


Comentarii