A patra ediție a Festivalului Filmului Kazah: trei filme de artă la cinema Elvire Popesco







Ambasada Republicii Kazahstan în România, în parteneriat cu KMG International, aduce publicului cinefil românesc trei filme de artă ale cinematografiei kazahe, în cadrul celei de-a 4-a ediție a Festivalului Filmului Kazah. Evenimentul este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din regiune, găzduit de cinematograful Elvire Popesco în perioada 11-12 decembrie.

"2018 marchează aniversarea a 100 de ani de existență pentru România și a 27 de ani de independență pentru Kazahstan. Cele trei filme prezentate în cadrul Festivalului abordează subiecte puternic înrădăcinate în cultura kazahă și vor fi împărtășite publicul român pentru a sărbători cele două evenimente ce au contribuit la formarea identităților noastre naționale. Aceste filme sunt mijloace prin care ne reafirmăm credința în valorile noastre universale și devotamentul pe care îl avem pentru propria cultură"- a declarat Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

“Suntem susținători ai parteneriatului cultural româno-kazah, contribuind prin proiecte culturale relevante de peste 10 ani. Credem că educația și cultura joacă un rol esențial în dezvoltarea comunităților, obiectiv pe care l-am fixat cu mult timp în urmă și pe care îl dezvoltăm nu numai prin cultură și educație, ci și prin proiecte de mediu și de sănătate publică. Ne menținem acest angajament prin susținerea celei de-a patra ediții a Festivalului Filmului Kazah, ce va aduce cultura și valorile Kazahstanului mai aproape de publicul român" - Alexey Golovin, vicepreședintele al Grupului KMG International.

Pe durata celor două zile de festival, vor fi vizionate următoarele filme:
Marți, 11 decembrie, 19:30 – Paris Song | Amre (2018)
Miercuri, 12 decembrie, 18:00 – Spirit | Aruakh (2018)
Miercuri, 12 decembrie, 20:00 – Destin| Talan (2018)
Trailer-ul evenimentului poate fi urmărit aici.

La sfârșitul proiecțiilor, actorii și reprezentanții studioului KazakhFilm se vor alătura publicului pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri. Criticul de film Irina Margareta Nistor va participa la deschiderea festivalului.




Comentarii

Postări populare