Sarbatoarea Gustului la a VII-a editie! Bun pentru Gust, Bun pentru Sanatate, Bun pentru Planeta!
Bucuresti, 16 Noiembrie 2017 - Are loc
deschiderea oficiala a celei de a VII-a editii a Festivalului Sarbatoarea Gustului, in incinta Centrului Expozitional Romexpo, pavilionul G7, iar pe
data de 20 Noiembrie, Prima Lectie a Gustului la Scoala Centrala.
Evenimentele sunt
parti integrante ale proiectului ”Educatie pentru o alimentatie sanatoasa
si dobandirea unei atitudini eco-responsabile”, organizat de Asociatia Sarbatoarea
Gustului, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Ministerul Educatiei Nationale.
Cu aceasta ocazie, Sarbatoarea
Gustului lanseaza
Boneta de Bucatar, simbol al festivalului, sub tutela celor 3 castigatori ai
celebrului concurs mondial de gastronomie, Bocuse D’Or:
Mathew Peters (SUA), Christopher William Davidsen (Norvegia), Viktor Andresson
(Islanda).
In perioada 16 – 19 noiembrie, pasionatii de arta culinara se pot
bucura de o serie de actiuni la standul Sarbatoarea Gustului, din cadrul
RomHotel, Centrul Expozitional Romexpo - pavilionul
G7, dupa cum urmeaza:
·
Joi, 16 noiembrie, inaugurarea CHEF VIP ZONE - „Centrul de formare pentru Excelenta in Gastronomie”
unde se vor desfasura mai multe activitati de formare profesionala si o competitie
culinara sustinuta de chefi recunoscuti la nivel
international precum Alain Alexanian (Chef cu 1 stea Michelin si Chef de
la Bocuse d’Or din Village VIP), Philippe Dupre
si Octavian Susala.
·
Duminica, 19 noiembrie, elevii liceelor cu profil de
alimentatie - meseria BUCATAR vor avea oportunitatea de a concura in Cupa de
Sandwich, fiind indrumati si jurizati de cei trei Chefi de talie mondiala.
·
In data de 20 Noiembrie,
in cadrul Scolii Centrale din Bucuresti, ora 9:00 are loc evenimentul dedicat educarii culinare a copiilor, in
scopul insusirii unei alimentatii sanatoase, a
comportamentului Eco-responsabil din perspectiva luptei impotriva risipei
alimentare si a protectiei mediului.
Prima lectie de gust are ca tema - Micul dejun pentru o alimentatie sanatoasa si
se va desfasura in prezenta oficialitatilor partenere, precum Reprezentanta
Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,
Ministerul Mediului, Primaria Capitalei prin Proedus si a
mai multor chefi prestigiosi din Romania, Franta, Belgia, Olanda, Marea
Britanie sau Spania: Alain Alexanian,
Philippe Dupre, Octavian Susala, Petrisor Tanase si Costel Dumitru.
”Intr-o societate dominata de
junk food si mese pe fuga, lipsa educatiei alimentare reprezinta o adevarata
problema, iar aceasta duce implicit la risipa alimentara, considerata o
problema actuala, nu doar in Romania, ci si in intreaga Europa. In anul 2016, tara
noastra era situata pe locul al 9-lea intr-un top dat publicitatii de catre Asociatia
Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR). Cu totii stim cat este de
importanta educatia culinara inca de la varste fragede, iar o alimentatie
corespunzatoare, mai ales cand este vorba de prima masa a zilei, este cheia sanatatii
copiilor nostri, a declarat Daniel
Dobre, Fondator Sarbatoarea Gustului.
Pe 20
noiembrie, in cadrul evenimentului desfasurat in cadrul Scolii Centrale se
lanseaza brosura pedagogica, elementul cheie al festivalului Sarbatoarea
Gustului.
Lectiile
Gustului – 201.671
de elevi din clasele primare, clasa a 3-a, vor primi brosura pedagogica
distribuita prin Ministerul Educatiei Nationale, un ghid cu exercitii si
subiecte pentru o alimentatie sanatoasa si o atitudine Eco- responsabila.
***
Despre Sarbatoarea Gustului
”Sarbatoarea Gustului” –
Educarea gustului consumatorilor, in randul copiilor si al parintilor,
liceenilor si tinerelor generatii de bucatari prin informarea si transparenta
pedagogica asupra produselor, originilor lor si modului de productie si trasabilitate,
transmiterea cunostintelor si incurajarea unui comportament alimentar
echilibrat, sanatos, durabil, Eco-responsabil. Festivalul reuneste o serie de
evenimente desfasurate in scoli, universitati, restaurante si hoteluri,
hypermarket-uri si targuri de alimentatie, HORECA si turism.
Parteneri institutionali:
Reprezentanta
Comisiei Europene in Romania, Ministerul Educatiei
Nationale, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Primaria
Capitalei prin Proedus.
Comentarii
Trimiteți un comentariu