Cum sa arzi calorii si sa te distrezi in aceasta vara?!



150 de entuziasti ai Zumba® s-au reunit la Paradisul Verde Sport&Spa pentru a se distra pe ritmuri dance si latino, alaturi de Ana Georgesu (Zumba® Education Specialist), Pedro Camacho (Zumba® Instructor Network), sosit special din Italia pentru acest eveniment si invitatii lor speciali. Timp de trei ore, pe terasa de pe acoperisul centrului de fitness, dar si in piscina, iubitorii acestui sport au dansat si s-au distrat pe cele mai noi coregrafii de Zumba®, realizate pe hit-urile momentului. Distractia s-a mutat mai apoi la piscina, unde canicula a fost invinsa de buna dispozitie generala!

Zumba® este un exemplu bun de activitate fizică care, pe lângă porţia de cardio necesară zilnic, ne oferă in plus si distracţie, reprezentand o activitate propice pentru socializare. Zumba® îmbunătăţeşte postura, flexibilitatea, metabolismul, forţa şi rezistenţa, arde caloriile si grasimile, măreşte rezistenţa corpului la efort, iar practicată cu regularitate,  îmbunătăţeşte activitatea cardiovasculară. Exerciţiile executate continuu constituie un antrenament intens si sigur din punct de vedere al sanatatii. Practicand Zumba vei avea o postura mai buna, un corp mai flexibil si miscari mai coordonate.
Zumba® generează bună dispoziție si reduce anxietatea!

Acest program fitness derivat din dans ajută la eliberarea de endorfine şi neurotrasmiţători care creează o stare de bine şi elimină hormonii de stres din corp, iar în completarea acestui efect vine şi creşterea stimei de sine prin îmbunătăţirea mişcărilor de dans şi a formei fizice. Zumba  lucrează toate grupele de muşchi într-o manieră benefică,atât pentru sănătate, cât şi pentru aspectul fizic. Astfel, vei avea întreg corpul tonifiat armonios, asemeni unui dansator profesionist!

Există mai multe programe diferite de Zumba® care permit participarea segmentelor diferite de oameni - în funcţie de vârstă, abilităţi, condiţie fizică şi scopul pe care doresc să-l atingă. De la cei tineri până la cei mai în vârstă, de la oameni sănătoşi până la cei care nu au o formă fizică bună, Zumba® îmbunătăţeşte postura, flexibilitatea, metabolismul, forţa şi rezistenţa. Dar iată care sunt, specific, beneficiile pe care Zumba® le are asupra sănătăţii:
 


Arde grăsimile şi caloriile
 "Componenta esenţială a acestui program, care îl face atât de eficient, este combinaţia de exerciţii aerobice şi antrenament de tonifiere musculara. Impletirea exercitiilor de rezistenta musculara si a exerciţiilor cardio executate la intensitati si tempo variate ajuta metabolismul sa arda intre 600 si 1000 de calorii pe ora, în funcţie de vârstă, sex şi intensitatea cu care execuţi mişcările de dans", spune Ana Georgescu, formator si Zumba® Education Specialist.
Măreşte rezistenţa corpului la efort– practicată cu regularitate, Zumba® îmbunătăţeşte activitatea cardiovasculară. Exerciţiile executate continuu constituie un antrenament intens si sigur din punct de vedere al sanatatii. În timpul claselor Zumba® se lucreaza fara pauza timp de 50-60 de min. Ritmurile muzice vor conduce intensitatea si de multe ori dificultatea de lucru crescand-o sau dandu-ne ocazia sa ne tragem rasuflarea insa fara a ne opri.


Aceasta metoda de antrenament se dovedeste a fi foarte eficienta in arderea caloriilor cat si a mentinerii sigurantei clasei.
Îmbunătăţeşte postura, flexibilitatea şi cordonarea. "O mare parte din mişcările pe care le regasim in Zumba® sunt diferite de cele impuse de alte programe de exercitii, iar combinaţia de mişcări de samba, salsa, merengue, hip-hop si multe alte stiluri ajută participanţii să lucreze grupe de muşchi specifice şi să evolueze natural către mişcări ce imbunatatesc mobilitatea articulara, flexibilitatea corpului si postura. De asemenea exercitiile de coordonare ne vor ajuta sa creem noi conexiuni la nivel cerebral, lucru are ne ajuta sa ne mentinem corpul intr-o forma de invidiat si mintea agera", mai adauga Ana Georgescu care promoveaza Zumba® in peste 35 de tari din Europa, America de Nord, Africa si Asia.

Zumba® este un fenomen social, bazat pe interacţiune şi susţinut prin ritmurile muzicale care generează bună dispoziţie. Astfel, acest program fitness derivat din dans ajută la eliberarea de endorfine şi neurotrasmiţători care creează o stare de bine şi elimină hormonii de stres din corp. Iar în completarea acestui efect vine şi creşterea stimei de sine prin îmbunătăţirea mişcărilor de dans şi a formei fizice.
O formă de fitness bazată pe mişcări de dans nu poate decât să lucreze toate grupele de muşchi într-o manieră benefică atât pentru sănătate cât şi pentru aspectul fizic. Astfel, prin Zumba® vei avea întreg corpul tonifiat armonios, asemeni unui dansator profesionist!



 

Comentarii

Postări populare