Bunătăți de casă Cristina. Sau, câte ceva despre mâncarea tradițională...
Bunătăți
de casă Cristina este un magazin deja renumit, iar diferența o face calitatea.
Aportul esențial în prepararea mâncărurilor este adus de ingredientele naturale
folosite de Socea Cristina, o gospodină cu simțul afacerii din Piatra
Neamț. Îți pune pe masă o turtă dulce
aromată și parfumată ca cea a bunicii, o dulceață din mure fără coloranți, sau
un sirop din păpădie presată la rece, excelent pentru tratarea anumitor
afecțiuni.
Bunătăți de casă Cristina este un brand de țară 100%
natural și se adresează mai ales celor care vor să recupereze din gastronomie
tot ceea ce este tradițional și bun. Am întâlnit din ce în ce mai mulți români
care vor să pună pe masa mâncare parfumată, dar autentică, naturală, cu
implicare și răspundere a celui care o prepară. Cristina Socea, deținătoarea
acestui brand este un om valoros pentru aceste vremuri. Specializată în arta
culinară tradițională, ea reușește să ne ofere motivul principal pentru care
trebuie să mâncăm ca pe vremea bunicii. Sănătatea!
“
Am început afacerea în anul 2011 și sunt producător de procesare și prelucrare
a legumelor și fructelor, dar și producător de patiserie. Este o muncă
titanică, însă iubesc enorm ceea ce fac
și mă implic cu tot sufletul. Pe piața din România, Bunătăți de casa Cristina este o marcă deja foarte cunoscută, cu un
potențial foarte mare. Cei care cumpără de la noi, sau cei care au gustat produsele noastre sunt clienți fideli
și doresc să împărtășească și altora minunile preparate aici, la Piatra Neamț.
Ingredientele sunt 100% naturale, iar oamenii care au descoperit aceste
bunătăți sunt extrem de mulțumiți, mai ales pentru că noi știm să respectăm în
totalitate rețetele traditionale vechi, de peste 80 de ani”, spune Cristina
Socea.
O
știu sprintenă și mai ales bună inventatoare într-ale bucătăriei. Cristina știe
să ne facă mâncăcioși, devoratori de bunătăți autentice naturale românești.
Cine nu o cunoaște încă, poate intra pe pagina ei de facebook-
https://www.facebook.com/www.bunatatidecasacristina.ro/
Iubește
bucătăria tradițională, iar acest lucru se vede bine în ceea ce face cu atât de
multă pasiune. La ea totul e angrenat să funcționeze perfect în gospodărie, iar
dulcețurile, zacusca, siropurile și mai noi legumele deshidratate se vând ca
pâinea caldă. Chiar și în străinătate, tocmai pentru că și japonezul a aflat,
la cât de lustruit e el, că zacusca românească este mană cerească.
“
Vă voi spune că perioadele de post sunt excelente pentru vânzarea borcanelor cu
zacuscă. Cea pe care o facem noi
este preparată din cele mai bune şi
sănătoase legume, care apoi sunt coapte la grătar cu foc de lemne şi curăţate
una câte una cu cea mai mare atenţie. La prepararea acestui fel de mâncare, de
altfel foarte delicios, folosim ulei de cea mai bună calitate. Zacusca de hribi
este una dintre cele mai fine si gustoase zacuşti pe care eu le fac. Căutăm hribi în toată ţara, iar cei mai buni
i-am găsit în partea Moldovei. Sunt mici, sănătoşi şi foarte tari. Astfel,
zacusca a ieşit mult mai gustoasă… Cei mai buni sunt cei cu pălărie maronie
spre negru.
Folosesc la
prepararea ei ardei capia roşii, gogoşari, ceapă, ulei, foi de dafin, pasta de
roşii naturală, evident din roşii de grădină şi piper boabe. Printre cumpărătorii de peste meleagurile
noastre, se numără cei din Franța, Germania, Olanda, Norvegia, Suedia, Anglia,
Luxemburg sau Italia.
Anul acesta avem o noutate. Legumele
deshidratate, excelente pentru mâncăruri
pe timp de iarnă. Trebuie să vă spun că acest preparat nu este deloc ușor de
făcut și că este nevoie de foarte multă răbdare. Legumele
deshidratate în amestec sunt cultivate de noi fără a fi stropite. Foarte bine
de știut este că acest amestec nu conține sare, iar tot ceea ce trebuie să faci
este să îl ții la răcoare, nu mai mult de 20 de grade. Legumele sunt curățate,
apoi deshidratate la un deshidrator special, astfel încât să își păstreze toate
vitaminele. Din acest amestec nu lipsesc gogoșarii, morcovul, țelina, guliile,
dovleceii, ceapa, părtunjelul rădăcină și frunze, mărarul, păstârnacul,
busuiocul, cimbrul, urzica și leușteanul. Adică exact tot ceea ce trebuie
pentru o ciorbă sau o tocană pe care orice gospodină le va face la iarnă.”
Dulcețurile
și gemurile Cristinei din Piatra Neamț, sunt preparate numai din fructe
romanesti, nestropite. Le prepară la foc de lemne
“Eu cred că gemurile și dulcețurile din supermarket
sunt un décor bine ambalat. Trebuie evitat să le consumăm dacă vrem să fim
sănătoși. Multe dintre ele sunt pline de conservanți și sunt preparete
industrial. La Bunătăți de casă Cristina
veță găsi peste 30 de produse printre care siropuri, murături și zacuscă din
legume proaspete, coapte, curățate și tăiate manual, nicidecum date prin
mașină. Focul de lemne ne reprezintă. Cum toate produsele noastre se
diferențiază de altele prin rețetele
tradiționale vechi, vă voi spune
că gustul lor este desăvârșit pentru că sunt preparate la cuptorul cu lemne.
Nicio mâncare în lumea acesta nu este mai bună decât cea facută la foc de
lemne. Multe dintre gospodine au
renunțat la această practică din cauza muncii grele. Noi am descoperit o mare plăcere și nu putem
renunța la gustul copilăriei, “ spune Cristina Socea.
Băcănia
din Piatra Neamț, deschisă anul acesta, are pe rafturi pâinea cu maia și
renumitele poale-n brâu moldovenești
Pâinea
savuroasă pe care o știm din vremuri apuse, de la bunici, este acum în noua
băcănie din Piatra Neamț deschisă de Cristina Socea anul acesta, pe 1
octombrie.
“La băcănie avem de toate! Pe lângă produsele pe care le regăsiți în magazinul online,
avem și câteva sortimente din produse de patiserie tradițională. Am câteva
cărți vechi cu rețete de patiserie și le folosesc cu încredere. Am văzut că
oamenii duc lipsa acestor produse, iar noi am devenit singurii producători de pâine
cu maia din această regiune- Piatra Neamț și Bacău. Toate aceste bunătăți sunt preparate de la
ora 5 ( dimineața), pentru ca la ora 10 să ajungă la băcănia noastră. Cele mai
dorite sunt pâinea cu maia, poale-n brâu moldovenești, dar și cozonacii. “
Despre Cristina Socea și ale sale bunătăți mai e des spus un singur lucru.
Investește tot timpul în afacerea sa, iar în ultima perioadă s-a angajat în
dezvoltarea unei microferme de porci de Mangaliță.
“ Sunt încântată de tot ceea ce fac și o fac cu
mare pasiune și simț al răspunderii. Această afacere este greu de dezvoltat mai
mult de atât. Este va rămâne o afacere de familie, mică, iar noi vom fi
recunoscuți mai ales după calitate.”
Comentarii
Trimiteți un comentariu