Bunătăți de casă Cristina. Sau, câte ceva despre mâncarea tradițională...








Bunătăți de casă Cristina este un magazin deja renumit, iar diferența o face calitatea. Aportul esențial în prepararea mâncărurilor este adus de ingredientele naturale folosite de Socea Cristina, o gospodină cu simțul afacerii din Piatra Neamț.  Îți pune pe masă o turtă dulce aromată și parfumată ca cea a bunicii, o dulceață din mure fără coloranți, sau un sirop din păpădie presată la rece, excelent pentru tratarea anumitor afecțiuni.




Bunătăți de casă Cristina este un brand de țară 100% natural și se adresează mai ales celor care vor să recupereze din gastronomie tot ceea ce este tradițional și bun. Am întâlnit din ce în ce mai mulți români care vor să pună pe masa mâncare parfumată, dar autentică, naturală, cu implicare și răspundere a celui care o prepară. Cristina Socea, deținătoarea acestui brand este un om valoros pentru aceste vremuri. Specializată în arta culinară tradițională, ea reușește să ne ofere motivul principal pentru care trebuie să mâncăm ca pe vremea bunicii. Sănătatea!
Am început afacerea în anul 2011 și sunt producător de procesare și prelucrare a legumelor și fructelor, dar și producător de patiserie. Este o muncă titanică, însă iubesc enorm ceea  ce fac și mă implic cu tot sufletul. Pe piața din România, Bunătăți de casa Cristina este o marcă deja foarte cunoscută, cu un potențial foarte mare. Cei care cumpără de la noi, sau cei care au  gustat produsele noastre sunt clienți fideli și doresc să împărtășească și altora minunile preparate aici, la Piatra Neamț. Ingredientele sunt 100% naturale, iar oamenii care au descoperit aceste bunătăți sunt extrem de mulțumiți, mai ales pentru că noi știm să respectăm în totalitate rețetele traditionale vechi, de peste 80 de ani”, spune Cristina Socea.



O știu sprintenă și mai ales bună inventatoare într-ale bucătăriei. Cristina știe să ne facă mâncăcioși, devoratori de bunătăți autentice naturale românești. Cine nu o cunoaște încă, poate intra pe pagina ei de facebook-
https://www.facebook.com/www.bunatatidecasacristina.ro/
Iubește bucătăria tradițională, iar acest lucru se vede bine în ceea ce face cu atât de multă pasiune. La ea totul e angrenat să funcționeze perfect în gospodărie, iar dulcețurile, zacusca, siropurile și mai noi legumele deshidratate se vând ca pâinea caldă. Chiar și în străinătate, tocmai pentru că și japonezul a aflat, la cât de lustruit e el, că zacusca românească este mană cerească.

Vă voi spune că perioadele de post sunt excelente pentru vânzarea borcanelor cu zacuscă.  Cea pe care o facem noi este  preparată din cele mai bune şi sănătoase legume, care apoi sunt coapte la grătar cu foc de lemne şi curăţate una câte una cu cea mai mare atenţie. La prepararea acestui fel de mâncare, de altfel foarte delicios, folosim ulei de cea mai bună calitate. Zacusca de hribi este una dintre cele mai fine si gustoase zacuşti pe care eu le fac.  Căutăm hribi în toată ţara, iar cei mai buni i-am găsit în partea Moldovei. Sunt mici, sănătoşi şi foarte tari. Astfel, zacusca a ieşit mult mai gustoasă… Cei mai buni sunt cei cu pălărie maronie spre negru.
Folosesc la prepararea ei ardei capia roşii, gogoşari, ceapă, ulei, foi de dafin, pasta de roşii naturală, evident din roşii de grădină şi piper boabe.  Printre cumpărătorii de peste meleagurile noastre, se numără cei din Franța, Germania, Olanda, Norvegia, Suedia, Anglia, Luxemburg sau Italia.
 Anul acesta avem o noutate. Legumele deshidratate,  excelente pentru mâncăruri pe timp de iarnă. Trebuie să vă spun că acest preparat nu este deloc ușor de făcut și că este nevoie de foarte multă răbdare. Legumele deshidratate în amestec sunt cultivate de noi fără a fi stropite. Foarte bine de știut este că acest amestec nu conține sare, iar tot ceea ce trebuie să faci este să îl ții la răcoare, nu mai mult de 20 de grade. Legumele sunt curățate, apoi deshidratate la un deshidrator special, astfel încât să își păstreze toate vitaminele. Din acest amestec nu lipsesc gogoșarii, morcovul, țelina, guliile, dovleceii, ceapa, părtunjelul rădăcină și frunze, mărarul, păstârnacul, busuiocul, cimbrul, urzica și leușteanul. Adică exact tot ceea ce trebuie pentru o ciorbă sau o tocană pe care orice gospodină le va face la iarnă.”

Dulcețurile și gemurile Cristinei din Piatra Neamț, sunt preparate numai din fructe romanesti, nestropite. Le prepară la foc de lemne


“Eu cred că gemurile și dulcețurile din supermarket sunt un décor bine ambalat. Trebuie evitat să le consumăm dacă vrem să fim sănătoși. Multe dintre ele sunt pline de conservanți și sunt preparete industrial.  La Bunătăți de casă Cristina veță găsi peste 30 de produse printre care siropuri, murături și zacuscă din legume proaspete, coapte, curățate și tăiate manual, nicidecum date prin mașină. Focul de lemne ne reprezintă. Cum toate produsele noastre se diferențiază de altele prin rețetele  tradiționale vechi,  vă voi spune că gustul lor este desăvârșit pentru că sunt preparate la cuptorul cu lemne. Nicio mâncare în lumea acesta nu este mai bună decât cea facută la foc de lemne.  Multe dintre gospodine au renunțat la această practică din cauza muncii grele.  Noi am descoperit o mare plăcere și nu putem renunța la gustul copilăriei, “ spune Cristina Socea.

Băcănia din Piatra Neamț, deschisă anul acesta, are pe rafturi pâinea cu maia și renumitele poale-n brâu moldovenești

Pâinea savuroasă pe care o știm din vremuri apuse, de la bunici, este acum în noua băcănie din Piatra Neamț deschisă de Cristina Socea anul acesta, pe 1 octombrie.

“La băcănie avem de toate! Pe lângă produsele pe care le regăsiți în magazinul online, avem și câteva sortimente din produse de patiserie tradițională. Am câteva cărți vechi cu rețete de patiserie și le folosesc cu încredere. Am văzut că oamenii duc lipsa acestor produse, iar noi am devenit singurii producători de pâine cu maia din această regiune- Piatra Neamț și Bacău.  Toate aceste bunătăți sunt preparate de la ora 5 ( dimineața), pentru ca la ora 10 să ajungă la băcănia noastră. Cele mai dorite sunt pâinea cu maia, poale-n brâu moldovenești, dar și cozonacii.
Despre Cristina Socea și ale sale bunătăți mai e des spus un singur lucru. Investește tot timpul în afacerea sa, iar în ultima perioadă s-a angajat în dezvoltarea unei microferme de porci de Mangaliță.


 Sunt încântată de tot ceea ce fac și o fac cu mare pasiune și simț al răspunderii. Această afacere este greu de dezvoltat mai mult de atât. Este va rămâne o afacere de familie, mică, iar noi vom fi recunoscuți mai ales după calitate.










Comentarii