Finn Crisp prezintă 7 beneficii ale consumului de secară în dieta zilnică
Secara a devenit o
cereală foarte populară în prezent, datorită studiilor care au demonstrat
numeroasele ei avantaje, atunci când o includem în dieta zilnică. Deși este
strâns asociată cu grâul și orzul, este superioară celor două, deoarece este
mai dificil de rafinat și, astfel, se păstrează mai mulți din nutrienții
acesteia. Finn Crisp, pâinea finlandeză crocantă care are printre ingredientele
de bază secara, prezintă 7 beneficii ale consumului acesteia.
Secara este o excelentă sursă de antioxidanți, fitonutrienți,
vitamine și minerale. Spre
deosebire de majoritatea tipurilor de pâine, ingredientul de bază al produselor
Finn Crisp este făina de secară
integrală, iar aceasta aduce multiple beneficii organismului.
,,Pâinea de secară Finn Crisp o recomand atât celor care vor
să aibă o alimenație sănătoasă, cât și sportivilor sau celor care vor să
slăbească. Aceasta are câteva avantaje față de cea din grâu sau din mixuri de
făină și diverse alte ingrediente: conținut mai mare de nutrienți raportat la
calorii, un tip de gluten diferit, mai bine tolerat, gust mai puternic și mai
aromat și o cantitate mai mare de fibre.” , a declarat Cristian Mărgărit, consultant în nutrițe și fitness.
1. Produsele de secară sunt bogate în fibre
Fibrele din secară
stimulează digestia, protejează corpul prin eliminarea toxinelor, conducându-le
în afara sistemului și reducând, astfel, riscul de cancer. În același timp,
măresc vâscozitatea masei alimentare, cresc senzația de sațietate și ajută la
menținerea greutății corporale.
2. Secara este bogată în minerale si vitamine
Pâinea de secară este
printre cele mai recomandate alimente pentru anemie. Stratul exterior al
boabelor de secară este bogat în minerale și vitamine, în special cele din
grupa B. Aceasta este și o sursă bună de calciu, magneziu si mangan. De
asemenea, conține o cantitate decentă de fosfor, iar toate acestea contribuie
la formarea oaselor și a dinților puternici.
3. Reduce colesterolul
Două studii recente au
constatat că pâinea de secară poate reduce nivelurile de colesterol cu mai mult
de 10%, comparativ cu pâinea pe bază de grâu.
4. Îmbunătățește funcția sistemului digestiv
Secara conține mai
puțin amidon decât grâul și mai multe zaharuri libere. Împreună cu fibrele,
acestea au un efect stimulativ asupra florei intestinale, în special asupra
bacteriilor bifidobacteriene. Cu alte cuvinte, prezintă un efect probiotic.
5. Secara are un indice glicemic scăzut
Vâscozitatea crescută
a masei alimentare duce la o digestie întârziată a amidonului conținut de
secară. Prin urmare, creșterea glicemiei după consumarea acesteia este mult mai
mică. Indicele glicemic scăzut al pâinii de secară contribuie la un nivel
stabil de glucoză din sânge și face să fie recomandată inclusiv pentru
persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2.
6. Reduce riscul bolilor cardiovasculare
Studiile au constatat
că persoanele care consumă în mod regulat pâine cu secară au cu 30% mai puține
șanse de a avea boli de inimă și alte boli cardiovasculare, comparativ cu cei
care consumă pâine albă.
7. Pâinea de secară, o gustare delicioasă în orice moment al
zilei
Produsele Finn Crisp,
datorită formei festive, poate fi ușor folosite pentru sandwich-uri, supe sau
salate, atât acasă, cât și la evenimente speciale.
Despre Finn Crisp
Brandul Finn Crisp a fost lansat în Finlanda, în anul
1952. Producatorul Finn Crisp este numărul doi în lume în producția
de pâine crocantă și lider în industria de panificație din Finlanda și Țările
Baltice. În România, produsele Finn Crisp sunt distribuite de Maresi
Foodbroker SRL şi se găsesc în lanțurile de magazine Auchan, Carrefour, Cora și
Mega Image, în două variante: pâine crocantă tradițională (din secara și din
tărâțe de secară) și pâine crocantă subțire (din secară, cu multicereale sau cu
chimen, coriandru și usturoi). Prețul recomandat pentru o cutie de Finn Crisp
de 175 g/200 g este între 7.50 și 8.90 lei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu