Homeopatia si beneficiile majore pentru conceptie si sanatatea femeilor

Homeopatia, ramura a medicinei alternative bazata pe principiul „similia similibus curantur”, a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani pentru tratamentul problemelor de sanatate feminina, inclusiv in procesul de conceptie. Aceasta abordare holistica sustine echilibrul fizic si psihic al femeilor, ajutandu-le sa-si mentina sanatatea optima si sa pregateasca corpul pentru sarcina.

Introdusa la sfarsitul secolului al XVIII-lea de medicul german Samuel Hahnemann, homeopatia se bazeaza pe principii vechi inradacinate in practicile traditionale de vindecare si credintele stravechi despre modul in care corpul si natura interactioneaza.

Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu, Specialist in Neuroendocrinologie integrativa, Homeopatie si Herbologie (specializata in Neuroendocrinologie si Homeopatie Holistica, precum si in Homeopatie Clasica unista) explica pe larg care sunt beneficiile majore ale homeopatiei pentru conceptie si sanatatea femeilor.

Beneficiile majore ale homeopatiei in conceptie

Homeopatia ofera tratamente personalizate, adaptate fiecarei paciente in parte, ceea ce o face o metoda extrem de eficienta. Fiecare tratament homeopat se bazeaza pe simptomele individuale si pe starea generala de sanatate, iar remediile homeopate sunt naturale si usor de tolerat, fara efecte adverse majore.

„Homeopatia are un rol major in mentinerea unei sanatati optime, in special pentru femei, iar unul dintre cele mai mari avantaje este abordarea personalizata. Nu exista „probleme comune” de fertilitate, exista provocari specifice fiecarui cuplu, de aceea regula de baza este sa fie tratament in doi. Fiecare pacient, respectiv cuplu, este evaluat in detaliu, iar tratamentele sunt prescrise in functie de starea de sanatate fizica, emotionala si mentala. Aceasta metoda unica asigura ca fiecare tratament raspunde nevoilor individuale, ajutand la obtinerea unui echilibru holistic. Tratamentele homeopate nu vizeaza doar simptomele fizice, ci si aspectele emotionale si psihice, oferind o vindecare holistica. Femeile care se confrunta cu dificultati in conceptie sau cu alte probleme de sanatate feminina pot beneficia enorm de pe urma tratamentelor homeopate, datorita abordarii personalizate si naturale a acestei forme de terapie. Homeopatia trateaza Intregul. Asta inseamna ca un remediu dat corect, poate ajuta pe toate planurile: fizic, mental si emotional.”

Iata cateva dintre beneficiile principale ale homeopatiei in contextul conceptiei:

1. Echilibrarea hormonilor

Unul dintre cele mai importante aspecte ale homeopatiei este capacitatea sa de a echilibra sistemul hormonal, un factor esential pentru conceptie. Remediile homeopate pot ajuta la reglarea ciclului menstrual, stimularea ovulatiei si prevenirea problemelor legate de infertilitate. Femeile care au cicluri neregulate sau dezechilibre hormonale pot beneficia enorm de tratamentele homeopate.

„In randul femeilor, cele mai frecvente dezechilibre neuroendocrine, sunt patologiile tiroidiene. Personal, sunt un caz vindecat complet, si cand spun asta, ma refer la regresie totala, a unei boli autoimune tiroidiene, in care si colegii mei s-au minunat si mi-au spus ca se asteptau ca hormonii sa intre in limite normale, dar nu se asteptau ca si indicii de autoimunitate sa ajunga in limite normale, pentru ca acest lucru, conform cartilor de specialitate este imposibil. Deci sunt un caz POSIBIL de IMPOSIBIL, si acest proces mie mi-a dat si mai mult curaj sa ofer sprijin si altor femei in propriul lor proces de vindecare.”

2. Sustinerea sanatatii emotionale

Conceptia nu este doar un proces fizic, ci si unul emotional. Stresul, anxietatea si alte probleme emotionale pot afecta fertilitatea. Homeopatia ajuta femeile sa gestioneze aceste stari prin echilibrarea starii mentale si emotionale, facilitand o abordare relaxata si pozitiva a conceptiei.

3. Imbunatatirea sistemului imunitar

Un sistem imunitar sanatos este esential pentru conceptie si o sarcina sanatoasa. Homeopatia stimuleaza capacitatea naturala a organismului de a se apara impotriva infectiilor si bolilor, asigurand astfel conditiile optime pentru conceptie.

4. Tratamentul problemelor ginecologice comune

Homeopatia este eficienta in tratarea unor afectiuni ginecologice comune care pot afecta fertilitatea, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice (SOP), endometrioza, fibroamele uterine sau infectiile vaginale recurente. Aceste probleme sunt abordate holistic, prin tratamente personalizate care vizeaza atat simptomele, cat si cauzele de baza.

Cele mai eficiente remedii homeopate pentru sanatatea feminina

Exista numeroase remedii homeopate care sunt utilizate cu succes pentru problemele comune de sanatate feminina: Sepia (recomandata pentru dezechilibrele hormonale, dureri menstruale si tulburari emotionale legate de conceptie); Pulsatilla (utilizata pentru cicluri menstruale neregulate sau simptome legate de sindromul premenstrual); Natrum Muriaticum (eficienta in tratarea infertilitatii cauzate de stres emotional sau traume) sau Lycopodium ( ajuta la imbunatatirea digestiei si la sustinerea sanatatii ficatului, esential pentru un echilibru hormonal optim).

„In momentul de fata avem disponibile peste 9000 de remedii homeopate, dar cel mai important este ca si cuplul sa gaseasca un medic homeopat cu care sa rezoneze, si care sa „simta si vada„ dincolo de cuvinte. As aminti totusi niste remedii homeopate care au in comun destul de multe lucruri, dar la care particularitatile fiecaruia fac o diferenta majora: Pulsatilla , Natrium Muriaticum , Nux vomica si multe altele. Remediul este important pentru fiecare persoana in parte, asadar nu exista retete magice sau universal valabile. Pentru noi ca si medici, conteaza cum este omul din fata, ce suferinta are, ce simte, cum reactioneaza la mediul in care el traieste, etc. Homeopatia face minuni in sarcina, nastere si in perioada post natala, mai ales pentru ca actioneaza din nou pe toate cele 3 planuri, dar si pentru ca nu are efecte adverse, si cand spun asta, asta nu inseamna ca ne putem auto prescrie remedii homeopate. Ele au o actiune moleculara foarte adanca, si cu siguranta nu ne dorim sa disturbam anumite dinamici cu remedii gresite. Homeopatia poate sustine si ajuta in multe din provocarile prenatale, in nastere si post natale: vaginite, stari de greata interminabile, stari emotionale cu care nu ne regasim, breech-ul copilului, travaliu, unde intervine miraculos in dilatare, lactatie, mastite, stari emotionale post natale, si aici as aminti inclusiv partea de neonatologie: icter fiziologic, post imunizare, colici, dermatite, candidoze, etc.

Homeopatia sustine minunat in oricare din aceste etape.”, explica medicul.

Homeopatia poate juca un rol important in sustinerea sanatatii femeilor care isi doresc sa conceapa. Prin echilibrarea hormonilor, sustinerea emotionala si imbunatatirea sistemului imunitar, homeopatia ofera o abordare completa, personalizata si naturala, care ajuta la pregatirea corpului si mintii pentru sarcina. Cu sprijinul unui medic specialist homeopat, femeile pot face pasi importanti spre o sanatate optima si spre implinirea dorintei de a deveni mame.

„Cea mai mare provocare, cred ca este rabdarea pacientului. De multe ori pacientii ajung la noi, in stadii avansate, dupa ce alte tehnici au esuat, iar rabdarea lor nu prea mai exista. Aici as dori sa punctez niste aspecte importante si anume ca este esential ca pacientul sa creada in propriul proces de vindecare, nu trebuie sa creada in homeopatie, ea isi va face efectul cu sau fara credinta pacientului, de aici si foarte multi sceptici care au devenit increzatori. Homeopatia isi va face efectul la unii pacientii instant, la altii in timp? De ce? Aici sunt foarte multi factori , dar principalul ar fi din urmatoare dinamica: nivel de sanatate & prescriptie corecta. Eu personal iubesc provocarile, si viata mi-a aratat de nenumarate ori, ca din cele mai dificile si imposibile cazuri, au rezultat cele mai mari si spectaculoase provocari. Nu exista incurabil exista decid sau nu decid sa ma vindec. Noi medicii suntem simpli oameni la baza, nu suntem Creatorii acestei Lumi, asa ca a da un ultimatum legat de cat mai are cineva de trait, sau cat de curabil sau incurabil este un om sau o boala, este o informatie relativa, chiar daca este bazata cateodata pe studii stiintifice, sau clinice, nu exista studiu stiintific cu 100% cazuri care sa se incadreze in acel studiu. Tu poti fi acel 1%, 10%, 30% si asta este deja o sansa imensa la Viata. Homeopatia este PRO VIATA, nu PRO DEPENDENTA.”, conchide medicul homeopat. Desi multi oameni aleg sa integreze tratamente homeopate in abordarea lor medicala generala, folosind tratamente homeopate ca adjuvant sau alternativa la medicamentele conventionale, inainte insa de a utiliza remedii homeopate fara prescriptie medicala pentru a trata orice afectiune, este esential sa consultati un medic homeopat.

Despre Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu, Specialist in Neuroendocrinologie integrativa

Homeopatie si Herbologie (specializata in Neuroendocrinologie si Homeopatie Holistica, precum si in Homeopatie Clasica unista). Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu este medic, mama, vindecator si terapeut, precum si homeopat de a doua generatie. Cu o educatie diversa si o cariera internationala, ea aduce un set unic de cunostinte si abilitati in domeniul sanatatii. Este specializata in sanatatea femeilor: restabilirea sanatatii femeilor; restabilirea fertilitatii; medicina holistica pentru sarcina, mama si copil.

Absolvent al programelor de homeopatie din Londra, New York, Canada si Grecia; Absolvent de la Harvard cu specializarea Imunologie si Boli Autoimune, Genetica si Cancer, Predare Superioara, Biochimie, Imunitate si Vaccinare, precum si o specializare postuniversitara in Neurostiinte. In prezent este studenta la programul de neurostiinta. Absolvent al Medicinei Integrative ROOT Cause. Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu este specializata in Neuroendocrinologie si Homeopatie Holistica, precum si in Homeopatie Clasica unista si are experienta in herbologie, naturopatie si fitoterapie, cu accent pe pediatrie si medicina integrativa a femeilor. A absolvit programul de nutritie stiintifica si dezvoltare a copilului la Stanford si programul de management al sanatatii la Yale. A studiat programul de Medicina Functionala & Integrativa - Dr. Aviva Romm, SUA si programul Neurochange Solutions & INNER science, de Dr. Joe Dispenza.

Mai multe detalii pe:

Comentarii

Postări populare