Maestoso, un omagiu adus arhitecturii și stilului minimalist atemporal

Contemporary Art Inspired Handbags

Maestoso este un brand românesc de accesorii, cu un design sculptural inspirat de fuziunea dintre eleganța atemporală a stilului minimalist și liniile geometrice din arhitectură și sculptură, de spațiile inundate de lumină ale muzeelor sau ale galeriilor de artă contemporană. Piesele Maestoso sunt realizate din linii simple geometrice, atemporale, cu o atenție pentru detalii desăvârșită, care îmbină pielea naturală premium și accesoriile emblematice, cu o confecționare realizată de artizani tabacari italieni care dețin afaceri prestigioase de familie, cu o istorie bogată și multă experiență în acest domeniu.

Numele brandului este inspirat de Tempo-ul din interpretarea unei partituri – un calificativ de stare: maestoso – partea lentă și totodată solemnă a piesei muzicale.

Maestoso a fost creat de Claudia Tecuceanu, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București. Născuta într-o familie în care designul și arta meșteșugului au fost mereu importante, Claudia a gândit un brand în care calitatea produselor să redea milimetric schițele sale.

Maestoso a fost lansat în anul 2015 printr-o colecție de genți completată în timp de alte ediții și de o colecție permanentă de pantofi. Pentru a întregi ansamblul de accesorii au fost create eșarfele din mătase organică, un omagiu adus lui Brâncuși sau curentului Bauhaus. Maestoso însemnă un stil de viață ancorat în prezentul conștient; în care calitatea și anduranța unui produs sunt o mică parte din procesul de încetinire și stopare a risipei. Tocmai de aceea, brandul și-a extins linia de creație cu o colecție de accesorii realizate din resturile de piele folosite la producția de genți și pantofi: coasters pentru cești și pahare, mouse pads, hamuri pentru câini sau portchei.

Majoritatea pieselor Maestoso poartă numele unor artiști, sculptori sau arhitecți din secolele XIX și XX. Fiecare piesă din piele este manufacturată în spiritul Slowing Fashion Down, în atelierele unor artizani cu o experiență de generații de marochineri. Pielea utilizată pentru realizarea tuturor produselor Maestoso este un produs secundar al industriei alimentare, care dacă nu ar fi utilizată în domeniul pielăriei, ar deveni deșeu. Materialele provin de la cei mai buni furnizori din Italia: pielea naturală Palmellato de la o tăbăcărie din Milano, specializată în producția de piele texturată încă din 1989, iar pielea naturală cu textura croco de la o tăbăcărie care este situată în apropierea Florenței, în cea mai renumită zonă pentru producătorii din piele din Italia, Santa Croco sull’Arno, care s-a specializat în crearea și dezvoltarea pieilor cu textură exotică, începând cu anul 1967.

Cea de a doua tăbăcărie, nu este concentrată doar pe dezvoltarea produselor, ci și pe procesul de producție, făcând eforturi pentru a micșora impactul asupra mediului, stimulând numeroase progrese tehnologice în procesul de tăbăcire al pielii.

Pantofii Maestoso sunt realizați manual în Italia, de către meșteri artizani cu experiență de cinci generații în domeniu. Atelierul este situat în regiunea Le Marche și este o afacere de familie.

Exteriorul și interiorul pantofilor sunt manufacturate din piele naturală nappa, recunoscută pentru calitățile ei superioare, iar pielea toscana, probabil cea mai bună dintre toate pieile italiene, este folosită pentru realizarea tălpilor negre emblematice. Colecția de eșarfe din mătase naturală și organică Maestoso este manufacturată tot în Italia, într-un atelier cu o istorie care începe în anul 1945, în Como, regiune faimoasă pentru țesăturile sale. Toate eșarfele sunt certificate GOTS (Global Organic Textile Standard). Acesta este cel mai important standard care certifică producția sustenabilă pe întreg lanțul de fabricație.

Simbolul Maestoso și piesa centrală a fiecărei colecții de genți propuse o reprezintă mânerul metalic, reinterpretat de-a lungul timpului în maniere diferite, care trece printr-un proces de metamorfoză de la o colecție la alta. Proiectate și executate special pentru brand în Napoli, mânerele sunt debitate din alamă solidă, materialul reprezentativ pentru gențile de lux. Majoritatea accesoriilor metalice Maestoso sunt realizate special pentru brand, din alamă sau oțel inoxidabil, fiind supuse unor procese ecologice de galvanizare și protejare.

Toate ambalajele folosite de brand sunt reciclabile. Pentru a completa dezideratul etic al brandului, pentru fiecare produs Maestoso cumpărat (fie o geantă sau o eșarfă sau un portchei), este plantat un copac, în cadrul inițiativei ONE ORDER • ONE TREE.

Web: https://www.maestoso-design.com Facebook: https://www.facebook.com/maestoso.design/ Instagram: @maestoso_design #maestoso #ContemporaryArtInspiredHandbags #maestosoaccessories

Persoană de contact: Claudia Tecuceanu E-mail: contact@maestoso-design.com M: (+40) 761.325.327

Comentarii