Nivea în timp și spațiu. 107 ani de la apariția mamei cremelor! Am găsit cutia vintage





Triumful unei creme pe nume Nivea! 

"Mama cremelor", așa cum a fost denumită într-una dintre reclamele care o defineau în anul 1911, atunci când apărea pentru comercializarea în masă.

Oscar Troplowitz este cel care va cumpăra laboratorul din Hamburg al lui  Paul C. Beiersdorf, în anul 1980.

Peste ani, Nivea a avut puterea  de a-i face pe mulți să o iubească. Crema originală conținea glicerina, acid citric parfumat, precum și uleiuri esențiale  de trandafir și crin. 

Este clar, de-a lungul vremii modificările au fost constante în ceea ce privește formula cremei Nivea, însă a reușit să se adapteze revoluției cremelor care i-au urmat cu ușurință și a păstrat, așa cum era normal, compoziția inițială care i-a adus celebritatea. 

Am fost mai mult decât curioasă să cotrobăi printre arhivele Nivea. Am reușit să descopăr cutia vintage Nivea, reclamele care i-au adus  popularitate, faimă, glorie și atât de mult prestigiu.

Cutia cremei Nivea a fost reproiectată după 14 ani de la prima sa lansare, dar până atunci aș putea spune că a fost de-a dreptul răpitoare. Evident, pentru femei, care o iubeau și o găseau minunată într-un recipient elegant, retro, în nuanțele pământului.





CUTIA NIVEA 1911, înainte de schimbarea din anul 1920


Nivea și-a manifsetat toate formele sale, iar pentru copii era cea mai "safe". Am găsit proiecte publicitare în care Nivea dorește să protejeze făpturile mici, numite copii... Pentru cine nu știe, cuvântul Nivea derivă din latinescul " nivis", care înseamnă zăpadă. Alb și pur ca zăpada. Un brand de top care s-a impus în vânzările globale și a reușit să aducă valoare prin produse dedicate femeilor, copiilor, dar și bărbaților. 

L-aș mai numi brand complet, atrăgător, pentru consumatorii care au înțeles ce înseamnă să cunoască prvilegiul de a se bucura de un produs unic. 

Femeile atacate  de un detergent de vase foloseau Nivea, cei care țineai frâiele unei sănii foloseau pentru mîini Nivea, o damă sofisticată, cu mâini fine preluate la sărutat de un bărbat galant, avea pe noptieră Nivea. Totul era o configurație care amintea că Nivea este safe. Oriunde apărea un pericol, Nivea era cea care făcea un efort ca totul să se termine cu bine.

Femeile deștepte au învățat că Nivea își ține făgăduința și le va fi alături chiar și atunci cînd e prea mult soare, prea mult vânt sau prea multă ploaie.

















































Îmi place că, azi, Nivea a rămas la fel de seducătoare și populează rafturile magazinelor de cosmetice cu acceași eleganță și mai ales cu acea convingere că este încă un emisar al cremelor de calitate.

Este clar că așteptările noastre sunt nelimitate, iar Nivea știe să le hrănească așa cum trebuie. Noutățile apar în fiecare an, iar eu sunt sigură că Nivea va fi omniprezentă. De altfel, am auzit foarte multe femei satisfăcute, iar printre preferatele lor se numără Nivea Q10, despre care vom vorbi într-un alt articol. 

Oricum, tot ceea ce am înțeles este că Nivea ne tratatează cu desăvârșită considerație și mai știu că se va ține de cuvânt și în continuare, tocmai pentru că vrea și poate! Promite să viețuiască alături de rasa umană! 














Comentarii

Postări populare