Cholest Bio de la Ropharma ține colesterolul sub control





Colesterolul este o substanță grasă produsă de ficat, substanță responsabilă în formarea membranei celulelor și anumitor hormoni. Atunci când se mănâncă mai multe grăsimi animale, ficatul produce mult mai mult colesterol decât este nevoie. Acest exces de colesterol se depune pe artere dând naștere la plăci care vor încetini circulația sangelui, așternând terenul propice pentru viitorul probleme grave de sănătate.
Schimbarea modului de viață printr-o alimentație corectă și echilibrată ne poate ajuta să redobândim starea de sănătate, păstrand-o între limite rezonabile. Accentul trebuie să cadă asupra dietei și, acolo unde nu se poate interveni direct, trebuie luate măsuri colaterale.

Studiile arată că valoarea normală a colesterolului în România este 280 mg la 100 de ml de sânge. Dacă valoarea colesterolului este între 260 și 279 mg %, este de recomandat  un regim cu evitarea excesului de colesterol, împreună cu repetarea determinării colesterolului și a fracțiilor sale (raportul HDL versus LDL, dacă nu a fost făcut).
Însă dacă valoarea colesterolului este între 280 și 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemiant, cu evitarea smântânei, untului, laptelui gras, cărnii grase și cu limitarea numarului de gălbenușuri la 4 pe săptămână (albusurile nu contin colesterol). De asemenea, se recomandă un regim bogat în peste (minimum 2 kg pe săptămână) și folosirea cu generozitate a cimbrului și usturoiului.

Ce este hipercolesterolemia?

Hipercolesterolemia este un factor de risc de primă importanță în apariția bolilor cardiovasculare asociate societății moderne. Deși numai o treime din valoarea colesterolului seric provine în urma aportului alimentar (restul fiind sintetizat de organism), aportul exogen al acestuia este foarte important în dieta omului modern. Excesele alimentare și alți factori de risc concomitenți (sedentarismul, fumatul) ne fac vulnerabili față de bolile specifice începutului de secol XXI. Terapia medicamentoasă este esențială în astfel de cazuri.

Suplimentele alimentare au menirea de a completa dieta normală, îmbunătățind starea generală deteriorată de diverse afecțiuni, ca urmare a unui stil de viață nesănătos, inclusiv alimentație necorespunzătoare.                                                

Aceste suplimente pot completa ca adjuvante ale tratamentului specific sau pot constitui un mijloc de completare a unei diete echilibrate. Laboratoarele Ropharma ne oferă o soluție inedită și eficientă pentru combaterea hipercolesterolemiei: Cholest Bio, un produs natural, obținut din drojdie de orez roșu.

Drojdia de orez scade nivelul de colesterol din organism

Drojdia roșie de orez este un produs folosit de secole în China atât ca aliment, cât și ca medicament. Aceasta se produce prin fermentarea orezului alături de o ciupercă microscopică denumita Monascus purpureus, iar acest procedeu datează din jurul anilor 800 I.Hr. În timpul fermentației controlate, orezul își schimbă culoarea din alb în roșu, de unde și numele de drojdie roșie de orez.
Aceasta are ca beneficiu  inhibarea activității în ceea ce privește producerea de colesterol, ajutând  la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea unui nivel optim al acestuia. Pe de altă parte, drojdia rosie de orez accelerează metabolismul organismului și la cresterea colesterolului bun – HDL care ajută la transportarea colsterolului rău către ficat acolo unde va fi procesat în vederea eliminării sale din organism prin intermediul bilei.

Studiile clinice au arătat eficiența acestei substanțe și buna ei tolerabilitate (deși incidența reacțiior adverse este mult mai redusă decât în cazul terapiei medicamentoase, este necesar controlul periodic al funcției hepatice și al enzimelor care caracterizează activitatea musculaturii striate, deoarece această substanță acționează similar cu medicamentele din grupa statinelor). În plus, extractul de drojdie de orez rosu conține alți compusi: flavonoide, acizi grași nesaturați, fitosteroli cu efecte benefice asupra organismului, inclusiv la nivelul statusului pro-oxidant implicat în aterogeneză.

Cholest Bio, un produs natural, fără reacții adverse

Cholest Bio, produsul Ropharma conceput pe bază de extracte naturale din drojdie rosie din orez este un supliment alimentar  care reduce colesterolul din organism cu administrare orală, ce acţionează prin prin inhibarea unei enzime implicate în sinteza endogenă a colesterolului (scazand formarea colesterolului de către organismul uman, cu efecte marcate în special asupra fracțiunii aterogene LDL –așa numitul colesterol rau). 

Cum se administrează Cholest Bio


Cholest Bio se administrează câte o capsulă de două ori pe zi sau se pot lua câte două capsule odată în timpul mesei. Produsul este contraindicat pacienților care suferă de afecțiuni hepatice, în sarcină și alăptare, sau când interferează cu o medicație care conține statine, fibrați, ranitidină, antibiotice, anticoagulante sau antiinflamatoare.

Pret recomandat: 26,50 lei.  Pentru mai multe informații despre produse, va rugăm accesați site-ul: http://ropharma-healthcare.ro/  

Comentarii

Postări populare