Cecilie Bahnsen, fantezia rochiilor voluminoase din texturi vintage

Cecilie Bahnsen oferă puterea frumuseții unei femei ce se vrea unică. Feminitatea eterică este semnătura ei. Noua sa colecție de primăvară '21 prezintă piese de vis, transcendente, purtabile, realizate în St. Gallen, Elveția, o regiune renumită pentru broderii sale. Rochia midi „Holly” este realizată din cloc texturat, detaliată cu o siluetă de păpușă, la care nuanțează pantofi încheiați în curele și mâneci pufoase dramatice la rochii în stil baroc.
În cariera ei încă tânără, designerul danez Cecilie Bahnsen și-a făcut un nume pe scena modei globale cu rochii voluminoase, îndrăznețe, jucăușe, sculpturale și pline de fantezie. Recent, ea a început să evolueze și să creeze pentru siluete filiforme, iar tricotajele îi par cele mai potrivite pentru forme subțiri. Rochiile ei aduc un aer de sexualitate către o estetică altfel, pe care o putem numi delicată și feminină. Poate pentru că tocmai a născut un băiețel, noua sa colecție a acestui an are un aer proaspăt și practic. Folosind țesături 100% reciclate din colecțiile anterioare - un răspuns inspirat la limitările de blocare COVID-19 - Cecille Bahnsen a creat rochii și topuri corșetate și pufoase, toate împodobite cu dantelă, precum și haine și jachete negre ce ne amintesc, poate, de stilul unor vrăjitoare.
Alte piese combină patch-uri matlasate, organza brodată și mătase pură. Unul dintre cele mai dinamice look-uri din colecție a fost o redingotă galbenă canar, asortată cu un pulover tricotat și o fustă foarte delicată ornamentată cu o floare supradimensionată. Un alt look plin de farmec a fost un bluză și o rochie albă hibridizată cu nu mai puțin de cinci țesături diferite din arhiva sa de texturi reciclabile. Proiectantul intenționează să continue experimentele cu reciclarea up-up și va lansa colecții lunare mai mici, în capsule realizate în întregime din țesături stocate sub numele Encore. Această lună prezintă nu doar rochii, ci și pături și perne. Vorbind de la studioul ei din Copenhaga, Bahnsen a spus că se concentrează pe accesibilitate: „Vreau ca rochiile și orice altceva să fie purtate pe stradă, nu doar în ocazii speciale. Aceasta a fost o provocare creativă, deoarece în mod normal lucrez foarte curat și nu-mi place să amestec prea mult ceea ce ar fi incomod și inestetic de amestecat... Dar știam că există multe idei ascunse în aceste țesături vechi și trebuia să mă opresc asupra lor, să fiu poate mai puțin prețioasă și să le dau o nouă valoare. ” Bahnsen are un punct de vedere distinct. Este de-a dreptul satisfăcător să o vezi jucându-se liber în creațiile sale. Știe să dea o viață nouă materialelor vechi și frumoase.

Comentarii

Postări populare