S-a deschis primul magazin din România dedicat în exclusivitate dieteticii și nutriției integrative premium. Magazinul Bio-Dietetic Dr.Albu Selections® - Jiului 67!Pornind de la afirmatia Esti ceea ce mananci pe care o auzim tot mai des in zilele noastre, in special in Europa de Est, ne dam seama ca tot mai multi dintre noi incepem sa percepem faptul ca alimentatia si alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ atat asupra sanatatii si starii noastre de bine, cat si in evolutia pozitiva sau negativa a unora dintre afectiunile de care suferim.
Specialistii spun ca niciun aliment nu poate oferi cantitatile optime din toti nutrientii de care are nevoie organismul, acest deziderat obtinandu-se doar in conditiile unei alimentatii variate, moderate si echilibrate.
Pentru a beneficia de sanatate cat mai mult timp trebuie sa constientizam ca alimentatia corecta nu trebuie sa fie ocazionala, ci trebuie sa fie integrata intr-un stil de viata care va asigura starea generala de sanatate si longevitatea.
Am inaugurat primul complex din Romania care inglobeaza magazin, depozit bio-dietetic, magazin online, reprezentanta medicala, centru medical precum si unul de pregatire pentru cei interesati de dietetica si nutritia de varf. Odata cu inaugurarea Magazinului Bio-Dietetic – Dr. Albu Selections Jiului 67 din acest weekend, s-a inaugurat si Centrul de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara, care se alipesc elementelor mai vechi. Odata cu deschiderea acestora, ne propunem aducerea dieteticii si nutritiei romanesti la cele mai inalte standarde mondiale. Mai mult, cu aceasta ocazie, am hotarat si infiintarea mai multor burse de studiu pentru masteranzii in dietetica si nutritie ai Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca”, afirma consilierul stiintific dr. Horatiu Albu, master in biologia moleculara a cancerului.
Importanta dieteticii si nutritiei integrative
Chiar daca pentru multi hrana reprezinta doar o sursa de placere, iar pentru altii, iarasi multi, doar o sursa de energie care trebuie sa fie cat mai ieftina si la indemana, exista tot mai multe persoane care manifesta interes pentru beneficiile sau prejudiciile pe care le aduce alimentatia potrivita sau nepotrivita asupra sanatatii sau a capacitatii organismului de a lupta impotriva anumitor boli. In cele mai multe situatii, adevarata problema consta in alegerea celor mai potrivite alimente si in asigurarea necesarului de micronutrienti, uneori chiar pe calea suplimentarii nutritionale sau a medicamentelor.
Trebuie sa ne orientam catre alimente cu densitate micronutritionala mare si diversa si sa evitati alimentele extrem de bogate caloric, dar sarace micronutritional. De multe ori, este necesara chiar utilizarea unor alimente functionale, unor alimente fortificate cu anumiti micronutrienti sau chiar suplimente nutritionale. In urma unei selectii atente, aceste tipuri de preparate sunt toate prezente la o calitate de top in Magazinul Bio-Dietetic Dr. Albu Selections Jiului 67”, spune specialistul.
Teste nutritionale pentru un tratament corect!
In nutritie si dietetica - la fel ca si in medicina conventionala - exista unele situatii in care luarea unei decizii cat mai corecte de catre specialist poate fi ajutata de unele teste. Aceste teste nutritionale sunt utilizate in cadrul situatiilor mai speciale, pentru definirea nevoilor nutritionale individualizate ale pacientului.
Aceste tipuri de teste aduc specialistului informatii valoroase despre interactiunea factorilor dietetici (macronutrienti, micronutrienti, compusi xenobiotici) cu genetica sau sistemul imunitar al pacientului. Testele nutritionale nu inlocuiesc testele sau tratamentele medicale, insa atunci cand sunt bine alese se pot constitui in instrumente foarte utile, aducand informatii suplimentare, astfel incat pacientul sa beneficieze de un tratament medical de cea mai buna calitate in care - prin colaborarea specialistilor - alaturi de terapia medicala sa se asocieze si cea nutritionala (regim igieno-dietetic si de suplimentare micronutritionala) si de lifestyle personalizate cazului. Daca este nevoie si in functie de problema cu care va confruntati, specialistii nostri din Centrului de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara va vor ajuta sa alegeti testele necesare din multitudinea existenta pe piata, astfel incat sa se extraga cat mai multe beneficii din informatiile aduse de aceste teste”, explica consilierul stiintific dr. Horatiu Albu.
Magazinul Bio-Dietetic Dr. Albu Selections – Jiului 67 si Centrul de Dietetica, Nutritie Integrativa si Medicina Complementara Dr. Albu – Luptatorilor 56 aduc dietetica si nutritia romaneasca la cele mai inalte standarde. Va asteptam la Magazinului Bio-Dietetic Dr. Albu Selections, din str. Jiului nr.67, sector 1, Bucuresti, unde veti gasi o gama variata de alimente bio si dietetice, alimente functionale si fortifiate, alimente destinate scopurilor medicale speciale, suplimente alimentare pentru nutritia ortomoleculara si dermatocosmetice.

Comentarii