Joyerly by Catalina Moraru- Cred ca o bijuterie trebuie sa fie aleasa potrivit, astfel incat ea sa scoata in evidenta feminitatea unei feme













Bijuteria handmade este unica. De aceea ma atrage, de aceea o caut si o gasesc din ce in ce mai frumoasa in lumea bijutierilor talentati de prin Bucuresti, sau de prin tara. Joyerly by Catalina Moraru este un melanj de bucurie si bijuterie, iar  maniera ei de a crea ofera acea libertate in produsul finit. Acea nuanta pe care ne dorim sa o gasim intr-un inel cu totul aparte. Am gasit rafinament, dar si mult talent, iar daca vrei sa-ti arati feminitatea, aici ti-e locul. La Joyerly by Catalina Moraru. Interviul meu nu e mare, nici mic. Este exact atat cat sa puna in valoare un bijutier care a plecat din corporatie, cu mult curaj, sa faca numai ceea ce ii place cu adevarat. 








Ce inseamna Joyerly by Catalina Moraru in peisajul urban bucurestean? Cum s-a nascut aceasta poveste si care sunt motivele pentru care ai ales acest drum?

Dupa 8 ani de lucru intr-un departament de marketing al unei banci de nisa, am schimbat siguranta unui loc de munca pe antreprenoriat. Activitatea pe care o desfasuram la acel moment reusise sa ma copleseasca pe toate planurile, ma simteam prinsa intr-o valtoare pe care nu o mai simteam ca fiind a mea si nu mai reuseam sa mai acord suficient timp lucrurilor cu adevarat importante in viata mea. Acela a fost momentul in care m-am ales pe mine in detrimentul jobului si asa s-a nascut un nou capitol din viata mea. Joyelry este un joc de cuvinte ce vine de la “joy” (bucurie) si “jewelry” (bijuterie) iar acest lucru descrie perfect starea mea de spirit cand creez dar si atunci cand bijuteriile ajung la cliente.





 Ai lucrat in corporatie, de ce faci asta acum si ce anume te motiveaza sa faci bijuterie?

Acum imi reprezint propriul brand de bijuterii "Joyelry by Catalina Moraru" , cu bucurie si bijuterie in acelasi loc si imi traiesc propriul vis de a lucra cu placere zi de zi, de a avea un motiv puternic pentru a trece prin viata, cu increderea ca ceea ce fac merita. Creez bijuterii, lucrez pentru mine si am parte de provocari in fiecare zi, dar este un proiect de suflet care ma defineste si este un vis transformat in realitate.

 Cum ti-ai descoperit acest talent de artizan al bijuteriilor? Am vazut ca exista atentie la detalii din partea ta, dar si multa pasiune...

Totul a inceput ca o joaca, pornind de la pasiunea mea pentru cercei. Eram nelipsita de la standurile cu bijuterii din orice magazin de profil sau zone pietonale si intr-o zi a rasarit in mine dorinta de a mi le crea singura. Am fost surprinsa sa vad ca am rabdarea necesara, dar si creativitatea. Aprecierile prietenelor mele, care au primit primele mele creatii, mi-au dat curaj si am inceput sa ma ocup cu crearea bijuteriilor in cercul meu de prieteni, ca hobby. In momentul in care am decis sa renunt la viata de corporatie, am considerat ca lucrul cel mai potrivit pentru mine in acel moment ar fi sa dezvolt acest hobby, sa il transform intr-un proiect de viitor si, de ce nu, intr-o afacere proprie.


 Doresti sa impui un trend? Care sunt particularitatile acestui business al tau, cum te definesti tu si cu ce anume doresti sa iesi in evidenta?

Imi doresc sa personalizez cat mai multe creatii in functie de nevoile clientului prin comunicarea cu acesta. Pornind de la cateva modele pe care le gasiti pe www.catalinamoraru.ro  pot personaliza  orice bijuterie luand in calcul detalii despre persoana ce urmeaza sa primeasca bijuteria. Iau in calcul fizionomia, culoarea parului, nuanta tenului, tipul de vestimentatie folosita si creez ceva dedicat, astfel incat sa existe la momentul primirii cadoului acea bucurie de care va vorbeam la inceput. Pun accent pe atentia la detalii si pe dorintele clientului in momentul in care creez ceva personalizat ca sa ma asigur ca totul iese perfect.







 De unde vine inspiratia? 

Ador cerceii, bratarile, colierele si am devenit dependenta de bucuria pe care o citesc de fiecare data pe chipul celor care primesc creatiile mele. De acolo vine inspiratia, fac totul cu bucuire si ma hranesc cu zambetele pe care le primesc de la clientele mele.

 Ce materiale folosesti in bijuterie?

Lucrez cu elemente Swarovski, gama ce are o diversitate mare de nuante si taieturi ale cristalelor, iar monturile sunt din argint 925 si argint 925 suflat cu aur. Astfel reusesc sa ating o plaja larga de potentiale dorinte ale clientelor mele.


 Am vazut ca exista o doza generoasa de culoare la bijuteriile tale. De ce iubesti culoarea si de ce crezi ca ar trebui ca femeile sa poarte astfel de bijuterii- cat mai colorate, cat mai variate?

Activitatea mea zilnica de acum este mult mai colorata ca inainte. Creez bijuterii cu elemente Swarovski si ei au o gama variata de nuante interesante. Cred ca o bijuterie trebuie sa fie aleasa potrivit, astfel incat ea sa scoata in evidenta feminitatea unei femei. De aceea printr-o gama variata de nuante si monturi folosite pot ajunge sa pun in valoare frumusetea a cat mai multor doamne si dominisoare prin creatiile mele.








 La cat timp realizezi o colectie ( de cate ori pe an faci cate o colectie) si cum se numeste tehnica ta?

Creatiile mele sunt versatile si pot fi purtate de la un sezon la altul. Creatiile noi apar destul de des, pentru ca am cliente fidele pe care imi doresc sa le surprind constant cu ceva nou. Sunt in permanenta atenta la noile tendinte dar imi pastrez in creatiile mele stilul delicat cu care am pornit la drum si care ma defineste.

 Cum se dezvolta afacerea ta si ce crezi ca te va motiva sa mergi mai departe?

In acest moment sunt “one man show” ceea ce inseamna ca ma ocup de achizitii, de participarea la evenimente sau crearea lor, de partea de promovare, de vanzarea produselor si de relatia cu clientii. Din postura de antreprenor am realizat ca activitatea in propriul business este din multe puncte de vedere, mai solicitanta fata de cea de angajat dar si satisfactiile sunt mai mari, pentru ca totul depinde de mine si de capacitatea proprie de a le rezolva pe toate in standardele propuse. Aceste lucruri reusesc sa ma motiveze zi de zi sa merg mai departe si sa ma straduiesc constant prin modalitati diferite sa dezvolt aceasta afacere.

 Cu ce designeri lucrezi si de ce i-ai ales pe ei?

La capitolul colaborari, impreuna cu brandul Couture de Marie am dezvoltat un parteneriat reusit, ce a depasit un an déjà.  Eu si creatoarea Claudia Ionita impartasim aceleasi valori ce ne ghideaza in activitatea zilnica, iar prin creatiile noastre ne adresam aceleasi categorie de cliente. Astfel a luat nastere o colaborare minunata intre noi, prin care aducem plus valoare clientelor noastre. Am creat impreuna si o serie de evenimente “Let the magic begin” ce se desfasoara in Showroom-ul Couture de Marie, unde ne bucuram clientele cu noile creatii intr-un cadru festiv cat de des putem.






LRM Mihaela Dulgheru este un alt brand de creatie vestimentara cu care am inceput o colaborare de putin timp, creatoarea Mihaela Dulgheru este o persoana atenta la detalii si pentru ea am creat o colectie capsula. In magazinul sau RO LAND pe langa produsele proprii, gazduieste si alti cativa designeri romani printre care se numara si Joyelry by Catalina Moraru.






https://www.facebook.com/Joyelrybycatalinamoraru/?fref=ts

Comentarii

Postări populare