Două cărți marca Art Encounters









Cea de-a doua ediție Art Encounters s-a încheiat cu un număr record de vizitatori și artiști expozanți - peste 30.000 vizitatori, 150 artiști români și internaționali, și peste 300 de lucrări de artă expuse, dintre care 40 special produse pentru bienală.

În cadrul bienalei de artă contemporană au fost lansate două cărți publicate de către Fundația Art Encounters, cărți pentru toate vârstele și toate gusturile.

Cartea de colorat cu coperta lui Dan Perjovschi este un proiect social, rezultatul atelierului de desen condus de artist pe parcursul a trei zile, împreună cu copiii celor peste 2000 de familii de rromi  (și nu numai) care locuiesc la Pata Rât, groapa de gunoi de lângă Cluj-Napoca. Desenele sunt realizate de copiii care au fost provocați să își imagineze casa de vis. Cartea de colorat costă 15 lei, iar banii din vânzare se întorc integral asociației care se ocupă de proiectul SOS Pata Rât.











Ghidul de artă contemporană este cea de-a doua carte publicată de către Fundația Art Encounters, o premieră pentru România. Ghidul se axează pe arta contemporană românească și este o carte bogată în noțiuni și referințe explicate publicului larg, produsă în colaborare cu Deloitte Romania. Ghidul costă 35 de lei.

Cărțile pot fi achiziționate prin comandă la adresa de email contact@artencounters.ro, de la Casa Isho si librăria La Două Bufnițe (Timișoara) și în București, de la Beans&Dots, concept store-ul Molecule-F din mallul Promenada și de la Galeria Galateca.









Despre Art Encounters

Fundaţia Art Encounters este o instituţie culturală independentă, înfiinţată în 2015. Proiectele fundaţiei au în prim-plan susţinerea artei contemporane din România și consolidarea scenei de artă la nivel naţional și internaţional. Printre obiectivele sale se numără: promovarea producţiei artistice contemporane, încurajarea diverselor practici artistice participative, dezvoltarea de noi forme de expresie artistică, organizarea de expoziţii, derularea de programe educaționale, publicarea de cărţi și albume de artă contemporană.


Curatorii Art Encounters 2017 au fost Ami Barak și Diana Marincu.













Comentarii

Postări populare