ASOCIAȚIA DOWN PLUS BUCUREȘTI- heART COUTURE

https://www.graphicfront.ro/vezi-si-tu-ce-vad-eu-o-carte-cu-format-generos-hartie-buna-insertii-de-calc-finisari-un-pic-altfel-2538186500-ro?fbclid=IwAR328zIw-dIcJF3CsFMTkOuFf2sN5V9_rh70E-9XgzCxUf0b3wsbdzAIi5g

heART COUTURE este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), implementat de Asociația Down Plus București, în parteneriat cu Asociația ROXY&KIDS ART. Proiectul se va derula în perioada iulie-noiembrie 2019 și îşi propune ca, prin intermediul educației prin cultură (educaţie muzicală şi arte vizuale), să promoveze diversitatea şi toleranţa prin expunere la actul artistic al unui grup de 40 de persoane format din 20 de tineri cu sindrom Down și 20 de tineri tipici care vor fi coordonați de 3 artişti profesionişti.


Proiectul "heART COUTURE" are la bază metoda inovativă de artă colaborativă cu și pentru copii, dezvoltată în anul 2007 de Roxana Ené, iar conceptul a pornit la începutul anului 2019 datorită pasiunii sale pentru modă, cu un prototip de fotă, un accesoriu vestimentar care să facă legatura între cele două țări pe care, împreună cu fiul său le numește acasă - Germania și România. Sub motto-ul “Muzica întâlnește culoarea”, copiii ascultă muzică clasică și învață cum să traducă sunetele auzite în pictură abstractă.


Aceste desene vor fi selectate și interpretate de echipa ROXY&KIDS ART sub forma unor lucrări ce vor fi integrate în colecția de haine “heART COUTURE” (fustă tulle, fotă, tricouri, eșarfe). La finalul proiectului, ținutele vor fi prezentate în cadrul unei defilări de modă. Defilarea de modă va avea loc la Circul Metropolitan București, în luna noiembrie, tinerii participanți la proiect având șansa de a prezenta colecția heART COUTURE pregătită minuțios în cadrul atelierelor creative.


Proiectul debutează cu o tabără organizată la Bușteni în luna iulie, tabără în cadrul căreia tinerii și artiștii se vor cunoaște prin intermediul unor ateliere de creație, contribuind astfel la sudarea relațiilor din cadrul grupului. Atelierele vor continua apoi și în București până la defilarea de modă. 2 Pe tot parcursul proiectului heART COUTURE se va lucra folosind cartea bilingvă "Do you see what I see/ Vezi și tu ce văd eu?", carte manual concepută de Roxana Ené, un material didactic valoros, care explică cel mai bine metoda ROX&KIDS ART. Asociația Down Plus București este o asociație nonguvernamentală, nonprofit, care are ca scop crearea unor condiții favorabile incluziunii în societate a persoanelor cu sindrom Down, cât și îmbunătățirea stilului lor de viață prin desfășurarea unor activități cât mai diversificate. Asociația Down Plus București s-a înființat în luna aprilie a anului 2014 și pana in prezent a adunat 40 de beneficiari înscriși pentru care organizează activități zilnice și evenimente periodice.


Pe lista activităților se înscriu: sportul (gimnastică, dans, înot, baschet, fotbal, ski, bocce), terapia ocupațională și activitățile culturale. Asociația ROXY&KIDS ART a fost înființată în anul 2017 de Roxana Ené împreună cu fiul său Alexander și Roxana Elena Petrescu, colaboratoarea lor din România, ca o continuitate firească a proiectului de artă colaborativă cu și pentru copii Roxy&Kids Art©, finanțat și premiat în Germania încă din anul 2010, unde a fost inițiat împreună cu Chris Silberer, copywriter. Proiectele asociației promovează terapia prin artă, prin intermediul sinesteziei, folosind ca suport diverse medii (pasta de dinți colorată, legume, fructe, vin, ciocolată, cafea, acrilice și acuarele, etc.) cu accent pe sănătate, respectiv nutriție și igienă dentară.Comentarii