100.000 de brazi plantați cu sprijinul consumatorilor Bergenbier
Inspirată din răcoarea naturii, Bergenbier a încheiat etapa de plantare a celor 50.000 de brazi din cadrul ediției a doua a campaniei ”Te răcorești și reîmpădurești!”, alături de Asociaţia EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei „Plantăm fapte bune în România”. În total, 100.000 de brazi au fost plantați în doi ani, în cadrul uneia dintre cele mai ample inițiative de reîmpădurire din țară, inițiate de un producător de bere. În luna aprilie 2019 au fost reîmpădurite încă 10 ha de teren montan din județele Alba, Hunedoara și Prahova.


La evenimentul de plantare care a avut loc la finalul săptămânii trecute în zona Bucium, jud. Alba, alături de peste 150 de voluntari, au participat și Gabi Balint, Bogdan Stelea și Alex Dima. Fiecare copac plantat a purtat un nume dat de consumatori prin intermediul platformei online www.racorimromania.ro. 

Responsabilitatea pe care ne-am asumat-o atunci când am început plantările nu e doar față de cei care ne susțin pentru a reîmpăduri. E una față de un scop comun, de a mări și proteja într-un mod sustenabil, zonele verzi din țară. Ne bucurăm că am găsit în Bergenbier același spirit”, a declarat Marin Toma, președinte al Asociației EcoAssist - ”Plantăm fapte bune în România”. 

Pentru protejarea zonelor plantate, Bergenbier se implică în următorii trei ani în toate etapele ce au legătură cu menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite, pentru a se asigura sustenabilitatea pădurilor proaspăt formate. În cazul în care există brazi care nu se prind, ei sunt înlocuiți, pentru a menține constant numărul plantat inițial.

Mă bucur că am reușit să redăm împreună fața muntelui, cea pe care a avut-o cândva. E de datoria noastră a tuturor să plantăm și să replantăm acolo unde e nevoie. Pădurea înseamnă viață, e dreptul nostru la aer curat, e moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare. M-am bucurat tare mult să văd sute de voluntari cu sapa în mână, oameni care și-au rupt din timpul lor pentru a planta brazi. Aștept cu nerăbdare următoarea ediție!”, a spus Alex Dima la finalul plantărilor.

Campania ”Te răcorești și reîmpădurești!” este una dintre cele mai ample inițiative de reîmpădurire din țară, inițiate de un producător de bere. Pornit din dorința de a dărui înapoi naturii din răcoarea care ne-a inspirat, proiectul este un angajament pe termen lung pentru menținerea și îngrijirea zonelor reîmpădurite.

---

Despre Bergenbier S.A.
Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, activând în România din anul 1994. Compania operează în prezent o unitate de producţie la Ploieşti, iar echipa numără aproximativ 700 de angajaţi. Bergenbier S.A. face parte din grupul Molson Coors Brewing Company, al treilea mare producător de bere din lume.           
Portofoliul companiei cuprinde mărcile locale: Bergenbier - cu sortimentele Bere blondă, Bere blondă fără Alcool, ALE, Fresh Lemon și Fresh Grapefruit - şi Noroc  precum şi mărcile internaţionale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu. Alături de acestea, Bergenbier S.A. importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden precum și berea mexicană numărul 1 în lume, Corona.

Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011.
Până în prezent, 32.300 voluntari au plantat și îngrijit 660.000 copacii pe un total de peste 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Misiunea noastră este să creştem şi să protejăm păduri în România.

Comentarii