De ce este recomandat să începi acum kinetoterapia?








Kinetoterapia este o formă de "terapie prin mișcare" (gimnastică medicinală), destinată atât persoanelor cu o condiție fizică bună, care își doresc să-și perfecționeze condiția fizică, cât și în cazul sportivilor sau persoanelor care au suferit accidentări (fracturi, entorse, rupturi de ligamente), interventii chirurgicale ce au limitat capacitatea de mișcare, sau celor care suferă de afecțiuni reumatice. Totodată, kinetoterapia este o formă de educație fizică, prin care pacienții învață sau reînvață adoptarea unei posturi corecte și evitarea unor obiceiuri ce au impact nedorit asupra mobilității!”, declară dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare și Medicină Fizică Balneologie.
Înțelegem, așadar, că kinetoterapia este recomandă acelor pacienți care se luptă cu durerile lombare sau celor care au fost diagnosticați cu hernie de disc, discopatie, reumatism cronic, rupturi de ligamente, deformări ale coloanei vertebrale (cifoză, lordoză, scolioză), entorse, luxații. De asemenea, kinetoterapia este obligatorie în recuperarea după fracturi.
„Kinetoterapia este, de asemenea, necesară și în cazul femeile care doresc să rămână însărcinate, în pregătirea unui tonus general bun și echilibrat, pentru sarcină, jucând un rol foarte important în această situație”, explică specialistul.


Cele mai frecvente 4 cauze care te trimit la kinetoterapeut
1.     


  Sarcina
„Kinetoterapia are obiectivul de a facilita nașterea, iar după naștere aceasta permite o revenire rapidă la valorile normale de tonus general echilibrat. În primele trei luni ale sarcinii, se stabilește un program de exerciții speciale, iar în restul lunilor pot fi effectuate exerciții normale”, explică specialistul.
2.       Stil de viață nesănătos
„Tot mai mulți tineri ajung să aibă nevoie de kinetoterapie. Viața socială trepidantă care îi expune pe tineri unui stres cronic prelungit, alimentația nesănătoasă, folosirea în exces a tehnologiei moderne, lipsa exercițiului fizic, toate acestea generând boli cardiovasculare care pot duce la accidente vasculare cerebrale”, continua dr. Cornel Brotac.
3.       
Reumatism
„Potrivit statisticilor, 50% din populația adultă a României suferă de afecțiuni reumatismale. Din ce în ce mai mulți tineri au astfel de boli, nu doar oamenii în vârstă. Toate astea din cauza sedentarismului, a orelor îndelungate petrecute la birou sau a alimentației proaste”, explică specialistul.
4.       
Tehnologia modernă


„Tinerii si copiii din ziua de azi, din păcate, stau cu ochii în telefoane și tablete, nu mai ies în aer liber, nu practică un sport, ci stau în casa și se joacă pe calculator, iar, în acest caz, musculatura li se atrofiază. Totodată, cei care nu au o încălzire adecvată și nici condiție fizică, merg la sală să tragă de fiare, dar își strică, de multe ori, coloană sau fac întinderi, entorse etc., după care se lasă și intervine obezitatea. În prezent, sunt din ce în ce mai mulți copii și tineri, începând cu vârsta de 10 ani, cu probleme lombare, cu scolioză avansată, cu atrofieri grave musculare, sau cu rupturi de musculatură și ligamante, ceea ce e foarte grav”, conchide dr. Cornel Brotac.

Comentarii

Postări populare