7 sfaturi pentru a remedia machiajul din timpul iernii















Umezeala, frigul si in curand ninsoare iti pune in pericol machiajul? Nu ai nici un motiv de ingrijorare, Katiusa Popovici, make-up artist profesional, iti ofera cateva sfaturi prin care iti poti remedia make-up-ul din timpul iernii astfel incat sa reziste oricarei surprize din acest sezon.
1. Invinge pielea deshidratata
In timpul iernii straturile de produse aplicate pe fata ta se usuca si se pot crapa, indiferent de cantitatea de machiaj pe care o porti. Poti obtine o stralucire naturala a pieleii tale folosind o crema exfolianta o data pe saptamana, dupa care poti aplica un strat de crema hidratanta, cat timp pielea este inca umeda.
„Iarna este un anotimp mai putin favorabil pentru machiajul tau. De aceea trebuie sa inveti cum iti poti ingriji tenul si astfel incat sa te bucuri de un make-up de durata. Pielea ta este mereu uscata din cauza vantului, de aceea e nevoie sa folosesti o crema nutritiva si hidratanta, care sa iti mentina pH-ul pielii optim sezonului rece. Pe langa acest aspect nu uita sa folosesti un scrub pentru fata, care sa iti indeparteze celulele moarte si pielea uscata de pe ten. Iar mai apoi, dupa acesti pasi necesari, poti sa iti urmezi rutina de machiaj zilnica”, recomanda make-up artistul profesional Katiusa Popovici (www.katiusapopovici.ro).
2. Acoperire mare
Un fond de ten hidratant, cu protectie solara, rezistent la apa si cu acoperire mare este tot ce ai nevoie in anotimpul rece. Umezeala si vantul se afla la orice pas si sigur nu doresti ca la evenimentele de sarbatori sa ai obrajii rosii din cauza vantului si tusul intins in partea exterioara a ochiului. „In timpul iernii se intampla des ca fondul de ten sa se stearga de pe fata. De aceea este importanta folosirea unui fond de ten profesional, rezistent la apa, dar care sa aiba si o acoperire mare, pentru a fi sigura ca vei arata expceptional in orice moment”, te sfatuieste make-up artistul Katiusa Popovici.
3. Machiajul ochilor
Vantul, zapada si ploaia iti pot provoca adevarate crize de machiaj. Poti combate aceste lucruri prin utilizarea unor produse waterproof pentru machiaj. Iata ce iti recomanda Katiusa Popovici: „Daca vrei ca fata ta sa fie impecabila, chiar si dupa ce treci printr-un cod galben de ninsoare sau sa remediezi urmele lasate de aceasta, trebuie sa folosesti un rimel, un eyeliner si un fard de ochi waterproof. Acestea iti vor asigura un efect de durata ca acela pe care l-ai vazut in oglinda inainte de a pleca de acasa”.
4. Fixeaza-ti machiajul
Produsele de fixare a machiajului sunt un „must have” in sezonul rece. Nu poti sa pleci din casa daca nu ai plicat cel putin un produs de fixare pentru machiajul realizat. Atat un spray sau o pudra fixatoare poate face minuni in pragul sarbatorilor.
„Un machiaj nu este complet daca nu este folosit un produs fixator. Indiferent daca machiajul tau este de zi sau de ocazie, ai nevoie sa aplici un strat din aceste produse inainte sa iesi din casa. Pe langa faptul ca machiajul tau va fi intact, acesta nu se va lua de pe fata pe haine (esarfa, geaca, pulover etc.). Pentru inceput aplica o pudra translucida presata, aceasta este mai putin colorata si nu se va vedea pe haine, pastrandu-ti machiajul pe fata pentru mai mult timp.”, te sfatuieste make-up artistul Katiusa Popovici.
5. Contureaza si matifiaza
Cand vine vorba despre buze, lucrurile sunt putin diferite. Daca vrei buze colorate si rezistente la umezeala, un ruj mat este mai mult decat necesar, devine obligatoriu in trusa ta de machiaj. Hidrateaza-ti buzele in fiecare zi cu un balsam de buze, atat inainte de aplicarea unui ruj, cat si dupa ce ai indepartat machiajul, fiindca acesta usuca pielea buzelor tale. De asemenea, este important ca balsamul tau sa contina si protectie solara.
„Iarna buzele tale sufera. Nu doar din cauza vantului, ci si a umezelii. Le ai mereu uscate si crapate, ceea ce iti creeaza o stare de discomfort. Daca folosesti rujuri cremoase sau gloss-uri, firele de par sau esarfa se vor lipi de buzele tale, ceea ce nu e foarte placut. De aceea iti recomand sa folosesti un ruj mat, care sa iti ofere culoare de durata intreaga zi. Nu uita ca inainte de a aplica un astfel de ruj sa iti hidratezi buzele cu un balsam. Rujul mat usuca buzele, dar este un produs de durata si rezistent la transfer. Clientele mele spun ca sunt multumite de modul in care le aplic acest ruj si de cat de mult le sta pe buze in acest sezon”, recomanda Katiusa Popovici.
6. Adauga culoare in obraji
Iarna poti fi palida sau dimpotriva rosie ca focul, din cauza frigului. Depinde foarte mult de pigmentii pileii tale. Daca tenul tau este masliniu sau foarte deschis la ton, cu siguranta nu ai pic de culoare in obraji, iar cand este foarte rece afara tenul tau pare sa fie palid. Ei bine, uite ce recomanda make-up artistul profesional Katiusa Popovici: „Daca nu ai culoare in obraji in acest sezon, te sfatuiesc sa adaugi un strat subtire de blush. Acesta va face ca o piele palida si lipsita de viata sa capete culoare. Incearca o nuanta de piersica pentru tenul in tonuri medi sau calde sau o nuanta de teracota, daca tenul tau este inchis la culoare, masliniu. Nu uita sa aplici deasupra pometilor spre partea interioara a acestora si sa il intinzi foarte bine, astfel incat sa nu fie un efect vulgar, ci unul natural. ”





7. Creion sau kit de sprancene?
Creionul nu este cel mai bun prieten al machiajului tau cand vine vorba de sezonul rece. Acesta te va face sa arati mult prea incruntata intr-un cadru alb si pur, iar din cauza umezelii si a caciulii, acesta se poate intinde. Alege sa folosesti un kit de sprancene, care nu iti va accentua foarte tare forma sprancenelor, ci le va oferi culoare pe forma lor naturala.
„Sprancenele foarte accentuate nu sunt in trend iarna aceasta. De aceea iti recomand sa folosesti un kit de sprancene in nuante cat mai apropiate de cea a parului tau. Te asigur ca efectul va fi altul, iar acestea vor rezista mult mai bine pe fata ta.”, recomanda Katiusa Popovici.
Un machiaj rezistent necesita o gama de produse waterproof, iar pentru a il remedia in timpul iernii, alege sa folosesti produse profesionale si de calitate. Bucura-te de sezonul rece mai mult ca niciodata!
Katiusa Popovici te asteapta cu si mai multe sfaturi si makeup-uri personalizate la studioul ei de machiaj, pentru un curs de self make-up. Katiusa are specializare in machiaje beauty, fashion, in machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar si in stilizarea sprancenelor si aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei il poti vedea pe www.katiusapopovici.ro si pe Facebook.

Comentarii

Postări populare