Vedetele prefera ceainaria Rendez-Vous din Pitesti, un loc unde te simti acasa






In Pitesti exista o ceainarie, singura din oras unde te simti ca acasa, si se numeste Ceainaria Rendez-Vous. Un loc plin de magie, in care esti intampinat chiar de la intrare de ghidul locatiei, doamna Doina Moroianu, care iti va fi prin preajma toata seara cu o vorba buna si cu povestea fiecarui ceai pe care vei dori sa-l savurezi.
Toată lumea bea ceai, insa in România din păcate, această băutură este încă asociată cu boala. E adevărat că se bea ceai atunci când organismul are nevoie de hidratarea insa aceasta nu presupune doar apă. Dar, pe lângă lichidul cald, ceaiul aduce în corp şi o serie de elemente care au efecte benefice asupra unor organe, asupra unor afecţiuni sau doar dispoziţii psihice.
De la Doina Moroianu am aflat care sunt câteva dintre cele mai plăcute la gust şi mai benefice dintre ceaiuri, numai bune inainte de perioada sărbătorilor când organismul nostru se pregateste pentru vremea rece.




Ceaiul verde. Frunze Matcha şi praful de praf de ceai verde este foarte bogat în antioxidanti şi fibre. Ceaiul Matcha este ceai verde din frunze uscate şi măcinate sub formă de pulbere. Întreaga frunză de ceai este măcinat până rezultă o pulbere fină, care are textura amidonului de porumb şi o culoare verde vibrant. Ceaiul Matcha poate fi consumat ca ceai sau încorporat în preparate culinare şi pentru frumuseţe. Nu-l ocoli in vremea rece de iarna!
Ceaiul alb. Are un gust mai delicat decât ceaiul verde. Împiedică înmulţirea celulelor canceroase, deoarece stimulează activitatea antioxidanţilor. Dacă vă place gustul şi vreţi să vă bucuraţi de beneficiile lui, puteţi alege ceaiul alb fie simplu, fie în combinaţii cu fructe sau mirodenii. Acest tip de ceai a ajuns la modă ceva mai recent, atrăgând atenţia prin faptul că este un ceai mai puţin procesat decât cel verde, de pildă. Un alt motiv este efectul său asupra celulelor. Sigur, o singură cană nu face minuni. În general, băutorii de ceai ştiu că efectele pozitive se observă după mai multe ceşti.

Ceaiul de ghimbir. Dacă eşti la pământ, dacă simţi că oboseala sau doar lenea te ţintuiesc la pat, o ceaşcă de ceai de ghimbir poate avea un efect extraordinar! Medicina ayurvedică sugerează că ceaiul de ghimbir poate stimula circulaţia, accelera digestia şi spori imunitatea.

Ceaiul de Rooibos actioneaza ca diuretic natural, slab, contribuind astfel la eliminarea toxinelor si reducerea retentiei de apa.
Retentia de apa in organism ia forma celulitei, de care este foarte greu sa scapam chiar si cu exercitii fizice si o dieta drastica. Efectele de reducere a nivelului de apa din organism pe care le prezinta infuzia de ceai rosu, asa cum mai este cunoscut sortimentul de ceai Rooibos, te ajuta sa diminuezi aspectul neplacut al celulitei.
Acestea sunt doar cateva ceaiuri bune şi aromate care merg mână în mână cu vremea rece de afara. Iar o iarna adevărată nu poate exclude răsfăţul ceştilor de ceai simple sau cu miere, lămâie ori lapte.
Si pentru ca atmosfera magica din preajma sarbatorilor sa fie completa, de doua ori pe luna la Ceainaria Rendez-Vous din Pitesti sunt organizate evenimente culturale, unde invitatii speciali impartasesc cu tine secretele lor. Make up artistul Maria Pauna, creatoarea de moda Eli Laslean si creatoarea de bijuterii Kabbalah, Thea Haimovitz, s-au numarat printre personalitatile care au luat parte la intalnirile de joi in minunata ceainarie si au abordat impreuna cu invitatii diferite teme de interes.
Si pentru ca mai sunt doar cateva saptamani pana la sfarsitul anului vom dezvalui si numele celor trei invitate care vor participa la aceste evenimente in urmatoarea perioada.







Actrita Crina Matei este invitatata la Ceainaria Rendez-Vous din Pitesti chiar in seara Sfantului Andrei, pe 30 noiembrie, Lidia Fecioru pe 14 decembrie, iar astrologul Cristina Demetrescu va face previziuni astrale pentru anul 2018, miercuri, 27 decembrie. Nu rata intalnirile de joi, deoarece locurile sunt limitate!









Comentarii

Postări populare