Premieră în industria vinului: Castel Mimi și Liliac lansează colecția Tandem, un proiect colaborativ

● Cramele Liliac și Castel Mimi lansează colecția Tandem, o serie de vinuri cu 3 sortimente ● Investiția comună în noua colecție este de 300.000 de euro ● Seria de vinuri va fi disponibilă în retail, cu planuri de export în anii următori

București, 14 aprilie. Crama Liliac și Castel Mimi lansează în premieră seria de vinuri Tandem, care unește eforturile a două vinării din România și Republica Moldova.

Parteneriatul dintre cele două crame presupune o investiție comună în lansarea noii colecții de vinuri, de 300.000 de euro. Liliac și Mimi doresc să acopere piața din România, unde se așteaptă la o creștere naturală de 50% pe an, cu 60.000 de sticle vândute în primul an de la lansare.

Tandem reprezintă reuniunea dintre tradiția moldovenească și transilvăneană prin vinificație și îmbină tehnologii de ultimă generație, dar și experiența cumulată de sute de ani a celor două crame. Colecția Tandem cuprinde 3 sortimente de:

Tandem Roșu - Un complex de Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră din Moldova, produs la Castel Mimi.

Tandem Rosé - Un rosé produs 100% din struguri Merlot, cu originile în regiunea viticolă a Moldovei, ce poartă semnătura Castel Mimi.

Tandem Alb: Un cupaj dintre soiuri internaționale (Sauvignon Blanc) și autohtone (Fetească Regală), produs în Transilvania, de crama Liliac.

Povestea din spatele acestei colecții începe odată cu prietenia dintre managerii cramelor, foști colegi de facultate, care au decis să-și unească experiența și expertiza pentru a crea o colecție premium de vin care să simbolizeze prietenia și colaborarea.

“Crama Liliac a obișnuit cumpărătorii de vinuri, nu doar cu o calitate superioară a vinurilor, dar cu idei de pionierat pe piața din România, cu proiecte inedite. Tandem este una dintre ideile pe care am reușit să le transformăm în realitate, și nu oricum, ci cu ajutorul Castel Mimi și a prietenului meu bun Adrian”, a menționat Miron Radic, CEO Crama Liliac.

“Suntem mândri de poziția noastră de cel mai bun producător de vin din Moldova, însă este tot timpul o bucurie pentru noi să ne facem vinurile cunoscute și pe piețele internaționale. România este o țară strategică pentru noi, atât prin prisma unei piețe prolifice, cât și de dragul unei istorii trăite împreună. Un proiect cum este Tandem, nu putea ieși așa decât în colaborare cu Crama Liliac”, a spus Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi Wine & Resort.

Noua colecție va putea fi găsită pe rafturile retailer-ilor mari prezenți pe piața din România, însă, Castel Mimi și Liliac au în vedere și exportul pentru anii următori.

Despre Castel Mimi

Povestea Castel Mimi a început în secolul al XX-lea, când Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, devenit director al Băncii Naționale a României în 1926, a construit primul castel din Moldova. Castelul a fost una din cele mai mari fabrici de vin din URSS, cu 1600 de angajați, iar pentru a exporta vinul către Uniunea Sovietică a fost construită o cale ferată de către 600 de persoane, timp de patru ani.

În prezent, Castel Mimi are circa 250 de angajați. Compania produce patru colecţii de vinuri, colecţia Reserve (Cabernet Sauvignon 2012 sec roşu şi Merlot 2012 sec roşu), colecţia Clasică (Pinot Gris sec alb, Fetească Albă sec alb, Sauvignon Blanc sec alb, Chardonnay sec alb, Roşu de Bulboaca, Merlot sec roşu şi Cabernet Sauvignon roşu sec), colecţia Select (Traminer sec alb şi Muscat sec alb) și colecţia Icewine.

Despre Crama Liliac

În zilele noastre, Liliac® reînvie tradiția seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular și tehnica modernă creează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt produse vinuri autohtone, ce cuceresc prin rafinament și complexitate, indiferent dacă sunt albe, roșii, roze sau irezistibil de dulci. De fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experiențe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite. În fiecare sticlă de vin Liliac regăsești angajamentul, atenția, comuniunea cu spiritualitatea, cu pământul și clima transilvăneană, decantate prin experiența austriacă și tehnica inovativă de vinificație.

Comentarii

Postări populare