Terapia cu ozon, aliatul Madonnei in lupta cu oboseala cronica







Anul trecut, dupa ce tocmai sistase cateva spectacole din cauza unei accentuate stari de oboseala cronica, Madonna a aparut pe retelele de socializare in timp ce facea un tratament “bizar”: isi imbogatea sangele cu ozon. Procedura se cheama “autohemoterapie majora” si face parte din gama terapiilor cu ozon, practicate de multe vedete, in diferite forme. De cativa ani, terapia este autorizata si in Romania, medicii fiind special instruiti in acest sens de catre Societatea Romana de Oxigen-Ozonoterapie, iar cursurile fiind recunoscute de Colegiul Medicilor. In Bucuresti puteti apela la terapia cu ozon in cadrul clinicii Skinmed.





Oboseala cronica si ozonul


Despre terapia cu ozon si implicatiile acesteia, ne explica dr. Razvan Vintilescu, specialist ozonoterapie, in cadrul clinicii Skinmed.
Sanatatea inseamna o stare de bine general. Imposibilitatea de a ne relaxa fizic si psihic intre provocarile vietii de zi cu zi, precum si traiul intr-un mediu poluat duc, in timp, la cronicizarea starii de oboseala. Sanatatea nu inseamna lipsa durerii. De cele mai multe ori, durerea apare cand modificarile starii de sanatate sunt de o gravitate impresionanta.
“Prin folosirea unui amestec de ozon si oxigen, se regleaza mecanismele biologice din corpul uman, care au avut de suferit din cauza stresului prelungit, a dietei inadecvate si a deprivarii de somn. Practic, pe parcursul a douasprezece sedinte de autohemoterapie majora cu ozon, efectuate intr-un interval de cinci pana la opt saptamani, metabolismul se regleaza prin intermediul nivelului de antioxidanti, creste activitatea sistemului imunitar si se imbunatateste circulatia periferica si oxigenarea organelor vitale.  Intr-un cuvant, ozonul va face sa va simtiti mai "plini" de energie, de vitalitate!”, explica medicul Razvan Vintilescu.






Cum functioneaza terapia cu ozon?

Cea mai sigura metoda presupune recoltarea  a 100-150ml de sange intr-un kit special, steril, fabricat in Germania. Apoi, se introduce ozon in kitul respectiv, iar sangele este astfel imbogatit. Kitul se intoarce, pe post de perfuzie, iar sangele ozonat intra inapoi in sistemul venos pe aceeasi cale pe care a si iesit. Totul are loc intr-un sistem inchis, langa pacient, in conditii de maxima siguranta.  Prin autohemotrerapia majora se induce un usor stres oxidativ asupra organismului. Ca si reactie, creste cantitatea de antioxidanti din circulatie. Prin efect direct al mesagerilor secunzi ai ozonului, creste eliberarea de oxigen din eritrocite, ceea ce duce la o mai buna vascularizare a organelor vitale. Creierul, ficatul, inima resimt astfel un aport crescut de oxigen, contracarand degenerarea sistemului circulator si respirator, care apare odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, aceasta eliberare de oxigen in tesuturi duce si la un proces de creare de noi vase de sange in teritoriile respective, ceea ce mai reduce din pierderea suferita in domeniul vascular din cauza imbatranirii.”, adauga medicul.

Preventia bolilor de inima


Efectele terapiei cu ozon sunt date pe termen lung de tratarea factorilor de risc pe care ii au cei mai multi pacienti care sufera de oboseala permanenta si care pot conduce la decompensarea unor afectiuni grave, precum hipertensiune arteriala si diabet. De asemenea, scade nivelul glicemiei si previne complicatiile diabetului. Efectul antitrombotic, dar si cresterea oxigenarii tisulare scad riscul infarctului miocardic si al trombozelor venoase.

Comentarii

Postări populare