Promisiunea unei veri delicioase! Sosurile Antonio di Vaio






Un sos de paste bun poate transforma un pânz sau o cina într-un moment extraordinar! Există
atât de multe tipuri diferite de sosuri încât poate fi dificil să-l găsești pe cel care să se
potrivească perfect. Pentru a te ajuta să te descurci în lumea sosurilor de paste italiene, am
strâns cele mai reprezentative tipuri de sosuri utilizate în bucătăria italiană și ceea ce îl face pe
fiecare unic.

Folosirea ingredientelor proaspete și autentice conferă sosurilor de paste Antonio di Vaio o
calitate superioara. Utilizăm numai roșii coapte in regiunile insorite din Sicilia, carne atent
selecționată și de origine controlată și cele mai bune legume, fără a adăuga coloranți sau
conservanți.

Sosurile Antonio di Vaio sunt perfecte pentru cei care iubesc aroma tradiției siciliene și pentru
cei care nu doresc să renunțe la plăcerile de a savura o mâncare bună preparata rapid.

Descopera promisiunea gustului autentic italian si alege din gama bogata de sosuri si pesto
Antonio di Vaio varianta preferata!

Sosul Napoletan este unul dintre cele mai faimoase sosuri din bucătăria italiană. Din reţeta originala am păstrat roşiile, ceapa,
morcovii şi ierburile italiene. Îmbracă pastele cu sosul napoletana ca să dai mesei tale savoarea tipică a bucătăriei din sudul
Italiei.

Sosul Arrabbiata este un preparat pentru cei care preferă mâncarea cu gust picant. La fel de aprig și iute ca fulgii de chili
folosiți la prepararea sa, se gătește rapid, cu roșii din abundență garnisite cu usturoi, pătrunjel și ardei iuți cât să capete
savoare. Este un sos de paste potrivit și pentru dietele sărace în grăsimi, vegetariene sau vegane.

Sosul Basilico este simbol al Italiei si expresia simplității tradiției culinare din sudul țării. Preparat din ingrediente în culorile
drapelului național: roșu, alb și verde, sosul cu busuioc îmbracă orice fel de paste cu gustul pasiunii mediteraneene pentru
mâncarea sănătoasă și bine făcută. Dulceața pulpei de roșii, iuțeala cepei și aroma delicată a busuiocului dau o tușă sofisticată
oricărei rețete pregătite pentru a fi savurată alături de cei dragi.

Sosul cu măsline sau “sugo alla puttanesca”, se potrivește atât cu paste lungi, cât și cu paste scurte. Este un sos ce își
împrumută savoarea din gustul sărat al măslinelor și caperelor. Ca sa-l mai îmblânzim, l-am combinat cu roșii dulci și ulei de
măsline extra virgin. Sosul de roșii cu măsline continuă să fie unul din preparatele cele mai iubite ale bucătăriei italiene.

Sosul de roșii cu ciuperci este un preparat versatil potrivit atât cu paste și orez, cât și cu feluri de mâncare din carne albă sau
roșie. Amestecat cu pastele aburinde, sosul își elibereaza treptat aromele delicioase. Bureții cărnoși, care răsar după fiecare
ploaie, sunt curățați, tăiați, înnăbușiți în ulei de măsline și potriviți la gust cu sare și ierburi italiene. Când încep să
bolborosească pe foc, adăugăm roșiile zemoase și dulci și lăsăm să se încingă “solo un attimo” până ce aromele se îmbină și
sosul gustos este gata de servit.

Sosul Bolognese, cel mai apreciat sos din bucătăria italiană, este denumit după Bologna, orașul poreclit La Grassa (Grasa) ca
recunoaștere a calității bucătăriei locale. Denumit și sos de roșii cu carne, este pregătit după o rețetă simplă, pe bază de roșii
dulci, coapte sub soarele generos al Italiei la care adăugăm legume pline de vitamine (ceapă, usturoi, țelină, morcov). Pentru
un gust autentic, amestecăm totul cu carne de vită și porc înnobilată cu un strop de vin roșu. Desăvârșim aroma cu ulei de
măsline extra virgin și un amestec de ierburi mediteraneene. Acum e gata de servit alături de paste cu ou lungi sau scurte.




Sosul cu ton: Dacă ți-e dor de mare și ai poftă de un fel de mâncare cu pește, ți-am pregătit un sos sănătos numai bun de
combinat cu paste de toate formele. Cu doar trei ingrediente principale, suc de roșii, pește și ceapă, sosul cu ton e soluția
rapidă și delicioasă ori de câte ori vrei să gătești ceva sănătos și lejer. Pasta de anșoa și pătrunjelul adaugă o aromă proaspată,
autentic italiană. Combină sosul cu paste scurte în formă de penne, spirale sau melci și adu-ți aminte de gustul verii!

Sosul de roșii cu ricotta este o variantă a clasicului sos napolitan înnobilat cu textura cremoasă și catifelată a brânzei.
Dulceața roșiilor și aroma subtilă a ricottei ne aduc aminte de gustul de lasagna. Rețeta noastră modernă are la bază un
amestec de brânză cremoasă cu gust fin, pereche numai bună cu aroma un pic picantă a brânzeturilor maturate. Am adăugat la
final, un vârf de condimente mediteraneene pentru un gust specific sudului Italiei. Tot ce mai ai de făcut este să îl amesteci cu
pastele tale preferate.

Sosul carbonara este un amestec de tradiţii italiene şi americane. Noi am pus laolaltă ingrediente delicioase şi hrănitoare
într-un sos cremos: smântănă, brânză, bacon şi ouă. Amestecă sosul cu paste lungi aburinde în zilele în care ţi-e poftă de un
fel de mâncare hrănitor şi săţios. Încearcă-l în combinaţie cu spaghettele noastre şi vei simţi savoarea unui preparat care a
devenit rapid un simbol al bucătăriei italiene.

Parfumatul busuioc, preţioasele seminţe de pin şi aromatele brânzeturi italiene şi-au dat întâlnire în sosul pesto. Pastelor le-ar
sta bine condimentate cu aroma sa celebră aşa că i-am făcut loc in selectia noastra de sosuri cu un avantaj de pret care nu va trece neobservat.

Comentarii

Postări populare