Fii roman daca te tine, vino sa degusti cu mine! Specialitati ardelenesti la cel mai inalt standard – acum si in Bucuresti!








Baciul Sibian mixeaza traditia si inovatia in toate specialitatile ardelenesti, produse in inima Romaniei (comuna Jina, judetul Sibiu). Iubitori de folclor, Claudia si Dumitru Stroie, cuplul de cantareti de muzica populara, se dedica trup si suflet atat artei cantatului, cat si artei culinare, de mai bine de un deceniu. 
Spre bucuria pofticiosilor bucuresteni, familiarizati cu delicioasele preparate ale marcii sibiene – de la mezeluri pana la produse lactate, paine, dulceturi si siropuri pregatite in mod traditional, in gospodaria proprie - gratie targurilor nationale la care producatorul participa de aproximativ 10 ani, la galeria Esplanada din Cora Pantelimon puteti degusta produsele proaspat preparate, din carne, laptesi fructe de cea mai buna calitate, fara aditivi, la preturi ce sperie concurenta: „La marginea Sibiului, in Jina, locul unde am copilaritalaturi de bunici si de parinti, si unde am invatat sa duc mai departe traditiile noastre romanesti, a luat nastere proiectul La Baciul Sibian”, cu specialitati ardelenesti gustoase si sanatoase, realizate pentru a incanta gusturile romanilor de pretutindeni. Parte dintre retetele pe care le folosim provin din mosi-stramosi, bunicul meu, caruia ii port numele, fiind un pasionat crescator de animale. Cealalta parte este rezultatul muncii si pasiunii mele pentru bucatarie/prepararea bucatelor, eu imbunatatind de la an la an retetele clasice, in functie de gusturile si pretentiile clientilor.”, povesteste Dumitru Stroie.









Pentru cei mai exigenti gurmanzi, dincolo de dulceturile si siropurile naturale, zacusca,cozonacii si branzeturile delicioase, exista specialitati din carne unice, imposibil de gasit oriunde in alta parte, gratie retelor secrete ale „alchimistului” Dumitru. Printre ele, de-a lungul timpului s-au remarcat: specialitatea din carne de porc, facuta in zeama de varza, carnatii din carne de oaie/vita/porc copti la flacara, rulada din pulpa de curcan, jumarile din piept de porc (indicate chiar si la dieta!) si soriciul extrem de fraged si de gustos!
Si, pentru ca urmeaza taiatul porcilor, pentru cei care nu vor reusi sa ajunga sa deguste bunatile baciului sibian, Dumitru Stroie divulga  „secretul” soriciului care se topeste in gura: „Nu este vorba de niciun secret, tot romanul cred ca stie acest procedeu: dupa ce se parleste, se spala si se freaca bine cu sare, porcul trebuie lasat sa traga sarea timp de 20-25 de minute. Apoi soriciul se pastreaza la congelator.

Calitate pe gustate
Pentru toti cei care trec pragul magazinului pana pe 7 decembrie, pe langa calitatea la standarde inalte, Baciul Sibian ofera cumparatorilor atat degustarea produselor, cat si preturi fara concurenta (cu pana la 15% mai mici).
Mai multe detalii puteti gasi pe www.baciulsibian.ro

Comentarii