80% dintre leziunile vederii provocate de UV se produc în timpul copilăriei








Copiii sunt expuși razelor nocive ale soarelui de trei ori mai mult decât adulții, mai ales în perioada vacanței de vară, fapt care pune în pericol și sănătatea vederii. Fără protecția ochilor încă din copilărie, aceștia pot dezvolta deficiențe grave ale vederii pe parcursul vieții. Lentilele Transitions® de la Essilor reprezintă o soluție ideală, pentru că pot înlocui cu succes două perechi de ochelari printr-o singură de lentilă: de corecție a vederii și de protecție.


Cercetările au arătat că ochii celor cu vârsta fragedă sunt mult mai vulnerabili în fața razelor UV. Spre deosebire de ochii unui adult, lentilele oculare ale unui copil nu pot filtra efectiv razele UV, așa că radiația ajunge mult mai rapid în retină.
,,80% dintre leziunile vederii provocate de razele soarelui se produc în timpul copilăriei și adolescenței. Daunele se pot observa destul de repede, așa că părinții sunt cei care trebuie să ia măsuri de prevenție, prin alegerea unor ochelari de calitate pentru copii.”, a explicat Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor România.


Pentru mulți părinți, convingerea acestora de a purta ochelari de soare poate fi dificilă. De aceea, este important să își aleagă singuri un model de ramă favorit. Lentilele Transitions® sunt disponibile în culori vesele și atrăgătoare, ceea ce le poate influența atitudinea față de purtarea unor ochelari de protecție. Specialiștii atenționează că alegerea unor lentile colorate și ieftine nu oferă o protecție UV testată și pot avea defecte de lentilă, așa că devin incomode pentru vedere și o pot deteriora în timp.


Lentile fotocromatice inteligente Transitions® asigură claritate a vederii și o protecție sporită pentru ochii copiilor. Acestea se colorează în aer liber sub influența razelor UV, în timp ce în spații închise sunt incolore. Culorile diferite se potrivesc cu ramele alese, lentilele fiind disponibile și fără prescripție medicală, doar pentru protecția vederii de razele UV și lumina albastră-violet dăunătoare emisă de dispozitivele digitale sau de razele soarelui. Copiii sunt tot mai expuși dispozitivelor digitale, proces normal în evoluție, iar lentilele Transitions®   s-au adaptat și reușesc să stopeze și riscul acestor radiații, cu cel puțin 85%.
Lentilele fotocromatice oferă protecție sporită în comparație cu alte lentile pentru copii, pentru că protejează ochii pe parcursul întregii zile, indiferent de activitățile desfășurate. Culorile și efectele moderne fac ca aceste lentile să fie pe placul tuturor, copii și adulți, indiferent de vârstă sau stil de viaţă.
Lentilele Transitions® pot fi găsite în opticile partenere în următoarele game: Transitions® Signature® VII, care oferă până la de 3 ori mai multă protecţie decât lentilele standard; Transitions® XTRActive®, cu până la de 5x mai multă protecţie decât lentilele standard, efect de oglindă  FLASH TO MIRROR activat pe Transitions® XTRActive®. Mai multe detalii, pe: www.essilortransitions.ro.
Despre Essilor

Lider mondial în rândul companiilor producătoare de lentile de ochelari, Essilor realizează și comercializează o gamă largă de lentile pentru îmbunătățirea și protejarea vederii. Misiunea companiei este aceea de a îmbunătăți viețile oamenilor prin îmbunătățirea vederii. Pentru a-și îndeplini această misiune, Essilor investește anual peste €200 milioane în cercetare și dezvoltare, angajându-se să aducă pe piață în permanență produse noi, mai eficiente. Mărcile sale reprezentative sunt Varilux®, Crizal®, Transitions®, Eyezen™, Xperio®. De asemenea, Essilor dezvoltă și comercializează echipament, instrumente și servicii pentru profesioniștii din domeniul îngrijirii oculare.


Essilor are 61,000 de angajați în întreaga lume. Produsele sale sunt vândute în peste 100 de țări, iar compania deține 32 de fabrici, 490 de laboratoare și unități de prelucrare a lentilelor, precum și cinci centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume.
Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați  http://essilortransitions.ro/.


Comentarii

Postări populare