Creatoarea Claudia Rawlings a lansat colecţia de primăvară-vară 2016 – WanderLust





Marţi, 12 aprilie 2016, în cadrul exclusivist al galeriei de artă Artmark, creatoarea de modă Claudia Rawlings a lansat colecţia de primăvară-vară 2016, WanderLust – o invitaţie inedită într-o vacanţă exotică. Atmosfera somptuasă a fost întregită de concertul Nico şi de momentul artistic susţinut la vioară electrică de Graziella.
Vedete, fashion editori, jurnalişti din presa glossy şi mondenă, stilişti, fashion & beauty bloggers, iubitori ai modei şi ai călătoriilor cu stil s-au adunat aseară la Palatul Cesianu Racoviţă, la Galeria de artă Artmark, păşind, pentru câteva ore, către o destinaţie exotică: WanderLust - târămul în care i-a transpus noua colecţie exuberantă, veselă şi plină de culoare a creatoarei Claudia Rawlings.
Claudia Pavel, Simona Dragomir, Florentina Opriş, Ianna Novac, Dana Luţu, Dezbracatu', alături de protagonistele emisiunii “Dreptul la fericire” de la Happy Channel au intrat în jocul de-a vacanţa fashion inedită, într-o atmosferă stylish si relaxată.
“La bază a stat visul meu de a face o colecţie care să spună povestea unui globetrotter în destinaţii exotice. De ce WanderLust? Wanderlust este un termen nou apărut, care defineste dorinţa irezistibilă de a explora, de a străbate lumea în lung şi-n lat. Mi-am definit colecţia prin acest nume special, ca o tribut adus femeii moderne, care iubeşte să călătorească – mult, dar, mai ales, cu cât mai mult stil.”, ne dezvăluie Claudia Rawlings conceptul colecţiei create pentru primăvară-vară 2016.
WanderLust - garderoba ta completă pentru sezonul estival.
Colecţia de primăvară-vară 2016 WanderLust by Claudia Rawlings încapsulează toate piesele vestimentare pe care care trebuie să le iei cu tine când pleci către o destinaţie exotică.

De la jachetele parka, realizate în stilul propriu, la boyfriend jeans, eşarfe ample, cu imprimeuri florale şi şorturi din denim ori salopete scurte şi vaporoase, toate se regăsesc în garderoba de vacanţă pe care Claudia Rawlings o propune, vara aceasta.

Pentru zilele relaxate pe plajă ori pe un yacht în Caraibe sau pentru plimbările la apus pe malul mării, creatoarea a gândit ţinute lejere, fluide, precum deux-piece-urile, cu cămaşă sau top şi pantaloni pyjama cut, în tendinţele acestui sezon.

Dar şi salopete si rochiţe elegante, lungi, ideale pentru o apariţie spectaculoasă la o cină romantică.





Şi, cum piesa must-have a oricărei garderobe de vacanţă este costumul de baie, creatoarea ne propune în colecţia WanderLust 3 modele de costume de baie, gândite pentru a flata orice siluetă: de la costumele clasice, bikini, la costumul dintr-o singură piesă şi la cele de inspiraţie retro, cu slipul cu talie înaltă. Desprinse parcă direct din peisajele caraibiane, costumele de baie sunt imprimate cu design floral creaţie proprie Claudia Rawlings şi accesorizate cu halate şi saronguri chic.

Am dorit să creez prima mea colecţie ready to wear, păstrând însă câteva accente luxury. Toate piesele vestimentare sunt accesibile, uşor de purtat şi gata de luat oricând în bagajul către o destinaţie exotică. Să nu uităm că motto-ul femeii care m-a inspirat şi căreia mă adresez cu colecţia WanderLust este Girl gone internaţional, mărturiseşte creatoarea Claudia Rawlings.

Mix inovativ de materiale şi texturi.
Inclusiv materialele - din fibre vegetale, neşifonabile  - au fost alese cu grijă şi gândite special pentru a fi purtate uşor şi comod în vacanţă.
De altfel, şi în noua colecţie regăsim amprenta inconfundabilă a artistei, care s-a afirmat, în fiecare sezon, prin asocieri inedite şi inovative de materiale si texturi. 
Piesele din colecţia WanderLust asociază denimul, folosit ca accent pe voaluri foarte fine, cu vâscoza, mătasea vegetală şi bumbacul. Ca o notă distinctivă amintim ţesăturile din bumbac cu dublă faţă, folosite pentru cămăşile răcoroase, ideale pentru zilele toride.





O  colecţie plină de culoare.
Colecţia îşi păstrează conceptul de exotic holiday inclusiv la nivelul gamei cromatice.
Se disting imprimeurile florale şi ţesăturile british style, în carouri jucăuşe. Iar, la nivel coloristic, piesele vestimentare ne încântă cu pastelurile în trend - roz cuarţ şi bleu serenity - şi cu o explozie de nuanţe vibrante, precum turcoazul şi albastrul marin, verdele crud al vegetaţiei luxuriante şi violetul florilor paradisiace. Culori relaxante precum o vacanţă exotică.


WanderLust - invitaţie în vacanţă a tuturor simţurilor.
         LUXURIANT: WanderLust este o escapadă completă şi inedită a tuturor simţurilor către o vacanţă specială, începută prin spectaculosul shooting de modă, realizat la Therme - cadrul exotic de la doar câţiva km de Bucureşti. Şi continuată în timpul prezentării de modă, printre plantele luxuriante oferite de Maison de Fleurs şi piesele florale în stil Hawaii realizate de The Flower Story ori cele create de Masaya special pentru cornerul exotic.
        
        CULOARE: Către însoritul tărâm al Caraibelor ne-au purtat gândul apariţiile pline de culoare de pe catwalk: modele de la ICAN Model Management, gata de vacanţă în ţinutele WanderLust, cu coafuri realizate de echipa de hair-stylisti Top Cut Salon – Hair şi machiate de profesioniştii de la Scoala de make-up Ramona Chiriţă.

GUST: Dar ce ar fi o vacanţă fără răsfăţ culinar? Invitaţii au savurat deliciile din candy bar-urile pregătite de Indoa Events şi De Grens Suikerwerken - Haute confiserie Olanda.





AROME: Iconul somelierilor din Romania, Florin Voica - Presedintele A.S.R.- a sustinut o degustare de vinuri renumite, cu buchete rafinate, de la Domeniile Sâmbureşti şi Sarica Niculiţel.

SUNETE: Starea de vacanţă a fost completată de concertul Nico şi momentul susţinut la
vioară electrică de Graziella - două apariţii artistice de excepţie.

ALBUM DE VACANŢĂ ÎN IMAGINI: O poveste de vacanţă în care invitaţii au fost însoţiţi şi de Aqua Carpatica, clinica Silhouette, pantofii creaţie Coca Zaboloteanu, genţile Bookletta şi Leida. Şi imortalizată în amintiri de neuitat de fotograful The storyalist şi de Claudiu Popa - Imaginarium Video.

Despre creatoarea de modă Claudia Rawlings
După 15 ani petrecuţi în Regatul Unit al Marii Britanii şi cu o experienţă de 10 ani în industria modei, perioadă în care a colaborat cu vedete internaţionale, Claudia Rawlings a revenit în România, unde și-a lansat deja prima colecţie în vara anului trecut.

Claudia Rawlings a absolvit Universitatea Kent, susţinându-şi aici, cu o distincţie de excelenţă, masteratul cu specializările Design vestimentar şi Textile.
A lucrat atât în industria mare de textile, pentru branduri celebre precum Puma, Nike, Crew Clothing, cât şi pentru designeri de renume: Harriet's Muse (unde clienţi i-au fost Dita von Teese, Victoria Beckham, Liv Taylor) şi Basso & Brooke (prin clienţii ei numărându-se Michelle Obama, Katy Perry ori Kelly Rowland).
În ultimii ani a colaborat pe diverse proiecte creative inclusiv cu celebrele Royal Opera din Londra şi Globe Theather.
Printre colecţiile anterioare amintim: “Fussion Affair” - dedicată femeii care doreşte să fie observată şi admirată, impresionând prin rafinamentul împletirii materialelor diafane şi aplicaţiile încrustate cu diamante şi cristale Swarovski.
“After Dark” - o colecţie edgy, misterioasă, cu accent pe contraste, asociind materiale inedite, precum bucăţile de filme de radiografie, mătasea sau pielea lăcuită.  
Dar şi mai recenta colecţie “Forget Me Not” - o îmbinare de etno-floral cu teatru medieval britanic, piesa de rezistenţă fiind rochia creată dintr-un material vintage, vechi de peste 100 de ani.

Claudia Rawlings nu este doar fashion designer, ci si stilistă, fiind cea care îi creează cântăreţei Nico ţinutele speciale de scenă.              
                                           

Află mai multe despre brand şi creaţiile Claudiei Rawlings pe claudiarawlings.com.

Comentarii

Postări populare