Marc Jacobs 2016- Portret de designer

 

   Poseda un talent special de a atrage atentia presei! Fie ca titlurile vorbesc despre outfiturile propuse in showurile lui, abdomenul perfect lucrat sau detalii din viata lui intima, Marc Jacobseste unul dintre cei mai discutati si influenti designeri din lume, la momentul actual.




   S-a nascut in 1963, la New York, intr-o familie de evrei americani si a copilarit alaturi de bunica sa, in Upper West Side, intr-un apartament cu vedere la Central Park. A absolvit cursurile Parsons School of Design din New York, in 1984 castigand trei premii, printre care si Studentul Anului. La varsta de 15 ani a inceput sa lucreze pentru Chiavari, un boutique de moda avant-garde din New York, iar in timp ce era student la Parsons a creat si vandut prima colectie de tricotaje de mana, aplicand ceea ce a invatat de la bunica sa. Totodata, a desenat si imaginat prima colectie pentru Reuben Thomas Inc, sub label-ul Sketchbook si a creat Jacobs Duffy Designs Inc.



   In 1986, sprijinit de Onward Kashiyama USA Inc., Jacobs a creat prima colectie sub label-ul Marc Jacobs, iar in 1987 a devenit cel mai tanar designer care a castigat Perry Ellis Award for “New Fashion Talent” din partea Council of Fashion Designers of America. Dupa terminarea studiilor, in 1989, a inceput sa creeze pentru brandul Perry Ellis si a creat in numele acestuia o colectie grunge, ceea ce i-a adus un nou premiu CFDA pentru The Women’s Designer of the Year.




 In 1993, Marc Jacobs si-a lansat propria companie, Marc Jacobs International Company, iar in 1994 a lansat prima colectie masculina. In 1997 a fost numit Creative Director al casei de moda Louis Vuitton, pe care a parasit-o in 2014 pentru a se concentra pe propriul brand, Marc Jacobs. In 2011 a primit premiul pentru Lifetime Achievment.
Figura proeminenta pe scena celebritatilor new yorkeze si el insusi o celebritate, in prezent Marc Jacobs isi petrece majoritatea timpului in Paris unde detine o colectie de arta contemporana si un bull terrier Alfred, pe care si l-a tatuat pe brat. Este unul dintre putinii designeri a caror viziune asupra modei a reusit sa stabileasca trenduri si sa prevada cu precizie ceea ce isi doresc femeile, sezon dupa sezon.




   In 2016, Marc Jacobs este inca indragostit de USA si a adus un tribut continentului American, New York-ului, filmelor si marilor inventii printr-o colectie cu aer nostalgic si influente pop-art. Prezentata la Ziegfried Theatre din New York, colectia sa de primavara-vara 2016 a fost catalogata de criticii de moda ca fiind glam si exuberanta. Pentru prima oara in Romania, piese vestimentare fashion Marc Jacobs sunt prezente in magazinul Sport/Couture din Baneasa Shopping City si on-line pe www.sportcouture.ro, devenind astfel una dintre cele mai hot destinatii de fashion.



 

Comentarii

Postări populare