Italian wine experience la Cannoleria cu Dionysos – Casa de Vinuri Selecționate

Dionysos – Casa de Vinuri Selecționate a organizat o seară autentic italienească în spațiul intim pus la dispoziție de către Cannoleria, cu degustare de vinuri Cantina Valpolicella Negrar, cramă localizată la doar câțiva kilometri de Verona, aproape de Lacul Garda. Incă din 1933, povestea cramei Cantina Valpolicella Negrar este una despre oameni dedicați, tradiție, respect pentru regiune și pământul care găzduiește vița de vie. Vinurile Cantina di Negrar s-au născut în tradiția enologică a regiunii Valpollicela și a ariilor viticole veroneze, în crama fondată la 23 august 1933, de către șase localnici care s-au unit într-o cooperativă. Aceștia au decis să ofere vinuri îmbuteliate direct consumatorilor, respectând pe deplin tradiția vinificației locale. S-au împlinit aproape 90 de ani de istorie a vinurilor speciale obținute din struguri de o calitate extraordinară dintr-o regiune care își prețuiește tradiția. Oaspeții au fost întâmpinați la Cannoleria, în curtea mică și boemă, simplă și autentic italiană, cu un pahar de Prossecco Cantina Di Negrar din struguri Glera 100% și deja faimoasele pinze romane, preparat semnătură Cannoleria. Prosecco își are originile într-o tradiție străveche care a fost transformată și adaptată de-a lungul secolelor datorită evoluției cunoștințelor tehnice și a sensibilității față de cultura gustului și a băuturilor rafinate și prietenoase: o garanție pentru savoarea Prossecco Cantina Di Negrar.
Evenimentul a fost prezentat de către Diana Pavelescu, Wine Ambassador, care a povestit despre origini, crama Cantina Valpolicella Negrar, Verona și terroir-ul său deosebit, soiurile speciale și tradiția care încă se păstrează vie și face ca vinurile Cantina Valpolicella Negrar să fie cu adevărat deosebite. "Pentru mine fiecare vin în parte este un amabsador, o invitație de a descoperi locul de unde vine, de a gusta din mâncărurile preparate acolo, gastronomia locală, de a întâlni oameni noi. Vinul în sine este aceea ființă vie care te pune în legătură cu toate acestea și cu tot ce se află în spatele lui, de la regiune la producție, și este o invitație de a descoperi oameni și locuri noi" - Diana Pavelescu, Wine Ambassador. Vedetele și influencerii prezenți la eveniment, toți iubitori de vinuri bune, au degustat două vinuri semnătură, un vin alb și un vin rose, și au primit o sticlă de vin roșu pe care să o deguste acasă cu persoanele speciale din viața lor. Primul vin degustat, Domini Veneti la Scuola Nel Vigneto Garganega Verona este ideal cu aperitive, se asociază excelent cu meniuri vegetariene sau feluri principale delicate pe bază de pește. Strugurii de garganega au o culoare galben-pai la fel ca vinul demisec pe care îl produc. Cu arome de flori și fructe albe, vinul are un gust fin, proaspăt și armonios cu bucurie, cu nuanțe exotice. Domini Veneti la Scuola Nel Vigneto Rosato Veronese, al doilea vin care a bucurat invitații, este un cupaj de trei soiuri, Corvina, Rondinella și Molinara, și se asociază excelent cu pește la grătar și carne albă dar și cu o gustare cu mezeluri rafinate și brânzeturi proaspete. Este un vin roze demisec cu o aromă puternică, florală și un gust proaspăt și fructat de căpșuni și fragi, ușor înțepător.
"Vinurile degustate fac parte dintr-un proiect făcut pe patru hectare de către crama Cantina Valpolicella Negrar pentru a scoate in evidență creativitatea, iar etichetele sticlelor care au fost selecționate de către un juriu în urma unui concurs, fac dovada. Vinul alb din struguri Garganega este un vin proaspăt, tânăr, fructat, cu flori albe, elegant și foarte revigorant, așa cum sunt majoritatea vinurilor albe italienești. Cel rose a fost o surpriză deosebit de plăcută, un rose deschis la culoare, cu post gust de fructe roșii, elegant și misterios." - Diana Pavelescu, Wine Ambassador. Brandul Cantina di Negrar este sufletul Cramei Cantina Valpolicella Negrar și aduce un omagiu filozofiei producției prin cooperarea producătorilor din zonă. Logo-ul său face referire și la vestigiile istorice ale teritoriului: efigia cu leul Sfântului Marcu care stă în vârful unei coloane în centrul localității Negrar este o mărturie despre măreția Republicii Venețiene din secolul al XVI-lea. Despre Dionysos – Casa de Vinuri Selecționate: Dionysos – Casa de Vinuri Selecționate este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern, distribuitorul exclusiv al unor vinuri cu tradiție. Un business cu vechime de mai bine de 20 de ani în domeniul producției și distribuției vinului. Portofoliul Dionysos conține game legendare și selecții speciale. Acesta a fost selectat reflectând misiunea pe care au ales-o: să hrănim curiozitatea oamenilor în călătoria descoperirii vinului de calitate și să le insuflăm pasiunea pentru acesta. Vinurile din portofoliu au fost alese astfel încât să poată însoți călătoria unui viitor cunoscător de vin, călătorie plină de arome și gusturi seducătoare.

Comentarii

Postări populare