Ceainăria Rendez-Vous din inima Piteștiului – un loc unde te simți ca Alice în Țara Minunilor







Ceaiul rămâne una dintre băuturile preferate, mai ales în zilele ploioase și înfrigurate de toamnă. În această periodă, cei mai mulți sunt în căutare de locuri primitoare, dar și cu cele mai aromate băuturi, iar in orasul Pitesti, pe strada Florariei la nr. 3A, gasesti un loc in care, de cum pasesti pragul, te simti ca Alice in Tara Minunilor.

Rendez-Vous este o ceainărie apreciată de tineri si nu numai. Luna aceasta s-a implinit un an de cand ceainaria Rendez-Vous din Pitesti si-a deschis portile in centrul orasului, cocheta ceainarie fiind nascuta din dragoste pentru ceai si pentru momentele frumoase petrecute in compania prietenilor.




Rendez-Vous din Pitesti, catalogata drept una dintre cele mai romantice si mai pline de „stare” locatii din zona, a trecut de la deschidere prin mai multe transformari, business-ul cu „ceai” nefiind chiar unul dintre cele mai comune in Romania.
Cresterea pietei de ceai din Romania, piata asimilata de cele mai multe ori cu „ceaiul la plic” la nivel local, se poate face numai prin intelegerea in profunzime a obiceiului de consum actual. In meniul Rendez-Vous se gasesc sute de sortimente de ceai, marea majoritate avand la baza ceai verde, negru sau alb, insa preparatele se concentreza in proportie de 80% pe sortimente de Rooibos (ceai rosu, de culoarea chihlimbarului), Oolong (dragonul negru), Pu Erh, Matcha (ceaiul pudra al ceremoniilor japoneze) si infuzii de plante si fructe. 




„In Romania, in acest moment, nu exista o buna cunoastere a proprietatilor si a calitatilor extraordinare ale ceaiului, marea majoritate a oaspetilor nostri alegand locatia pentru „starea” pe care le-o oferim prin ambianta, decor, gust si servire. Cred ca aceasta „stare” ar putea fi amplificata daca ar exista o mai buna educatie in ceea ce priveste beneficiile ceaiului in general. Astfel, vom demara inca de luna aceasta o serie de evenimente de degustari de ceai, cu rol educational, tocmai pentru a le explica celor ce ne vor trece pragul la aceste evenimente, ca dincolo de frumusetea locului si aroma infuziilor de plante si fructe exista nenumarate alte beneficii si gusturi noi pe care acestia le pot descoperi intr-o ceasca de ceai verde sau de ceai negru cu lapte. De asemenea,  vom relua traditia si vom organiza de doua ori pe luna, joia, o serie de evenimente  si work shopuri unde invitatii, de regula persoane publice, vor sustine miniconferinte de interes larg, evenimente ce speram noi sa devina traditie, spunandu-se: “Daca e joi, ne vedem la ora 19,00 la Rendez-Vous”, spune Doina Moroianu, ghidul ceainariei de pe strada Florariei.





O ceasca de ceai bun, cu proprietati corecte, joaca adesea un rol vital: arta de a prepara ceaiul ne forteaza sa ne concentram pe aici si acum, pe noi si nevoile noastre curente de bunastare, ca mai apoi, imediat ce aroma ceaiului incepe sa iasa din ceasca de apa fierbinte sa ne faca sa evadam din rutina zilnica, chiar daca numai pentru cateva momente.




“Sigur ca am auzit cu toatele de la bunica, de la mama sau de la o prietena care pune pret pe bunastarea fizica de beneficiile de necontestat ale ceaiurilor din plante. Cu toate acestea, statistic vorbind, cele mai multe dintre noi ne limitam la clasica ceasca de cafea si uitam sa avem grija de simturile si de trupul nostru. La Rendez-Vous, franciza adoptata de noi inca de acum un an,  vei descoperi o varietate mare de ceaiuri, atat europene, dar si din alte colturi ale lumii. Te asteptam sa faci combinatii inedite si sa alegi ceaiul care ti se potriveste cel mai bine” spune Doina Moroianu, ghidul Ceainariei Rendez-Vous din Pitesti.
Ceaurile pe care le gasiti in ceainaria Rendez-Vous au la baza ingredientele de mai sus si multe altele, alese cu grija, dar mai ales combinate astfel incat fiecare sortiment sa se plieze pe nevoile noastre de bunastare fizica, in fiecare zi.






Comentarii

Postări populare