Zâne

Zânele urbane sunt prietenoase. Nu toate. Multe trăiesc în case interbelice, se spală cu lavandă și petale de flori în căzi vechi romane și se lasă tot timpul seduse de bărbații cu gât lung și cărți pe noptieră.

Privirea zânelor e stranie pentru cine le vede prima dată. Fascinează, călătoresc cu zâmbetul pe buze și cu rochia diferită față de orice rochie pe care o veți vedea vreodată în urban. Cred tot timpul în frumusețea și voluptatea vieții, se desfată cu cei mai frumoși pantofi, cred în miracole și în cremele noi apărute, chiar dacă sunt doar o mâzgă, cred în roz, în batice și mâneci flu flu, în candoare și niciodată în lucruri sfidătoare.

Zânele urbane au brațe subțiri, panglici în părul bogat, au consecvență și rigoare pentru diete îndelung răbdătoare, au emoții neînțelese, au greutăți absurde și se victimizează cu bucurie să nu facă niciun rid. Merg la operetă, își aleg un amant imaginar de acolo și îl păstrează pentru eternitate. Florile lor preferate sunt multe, dar mai ales cele nostalgice, iar dacă primesc bujori albi, sau roz, totul e la fel de important. Au ruj pe buze de două feluri, poate chiar de trei feluri, unul e special pentru mersul la biserică și pupatul unei icoane, altul e special pentru povestea de iubire trăită cu mesaje în universul din Iphone cu tot cu tristeți și buze mari.

Zânele știu și poeme pentru că le-au citit, merg în baruri de noapte accesibile. Pe zi, acolo- a place where people read, relax and socialize over tea.Cărturești. București, librării în mall-uri... Citesc și online, dar aparțin altfel unei cărți cu pagini și miros de vechi.Au umeri drepți și spatele frumos.

Ceaiul are arome și esențe greu de "citit" și descifrat, dar are vrăjeala unei cafele bune, iar Isus este cel mai mare adevăr cu tot cu argintul în formă de cruciuliță de la gâtul ei zvelt și curios.

Zăna urbană se plimbă seara numai să se regăsească, spune des- DAR EU NU VREAU SĂ MĂ DESPART DE TINE, este senină, are orgoliu, țigări precise pentru suferințe în loc de vechile batiste, are stil și păreri publice, are haine cu detalii și garderoba deja pregătită în minte pentru toamna viitoare. Zânele urbane sunt bune cu tot cu bunele lor intenții. Sau nu. Ele știu mai bine. Pentru că sunt libere. Au și haină de blană asortată la teniși.

Comentarii